L. Birutis – naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas
Foto: Fotodiena.lt

L. Birutis – naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas

Autorius: LKL.LT
2018-05-10

Laurynas Birutis žaidžia geriausią sezoną karjeroje, pakylėjo „Šiaulius“ ant aukštesnio laiptelio ir skelbiamas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono žaidėju.

20 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas sulaukė didžiausio asmeninio įvertinimo per karjerą ir netrukus su komanda sieks naujų aukštumų atkrintamosiose varžybose.

LKL pirmą kartą organizavo naudingiausio žaidėjo rinkimus atsižvelgdama ne tik į statistiką, bet ir į nuomonę. Kandidatų sąrašą sudarė septyni krepšininkai.

50 proc. balsavimo rezultato sudarė žaidėjų statistika reguliariajame sezone, po 25 proc. – klubų vadovų ir LKL administracijos balsai.

Net septyni iš 10 klubų vadovų pirmą vietą skyrė L. Biručiui, jam aukščiausią įvertinimą skyrė ir LKL administracija.

Be to, L. Birutis šį sezoną buvo pirmas ir pagal naudingumo balą reguliariajame sezone, todėl bendrame skaičiavime „Šiaulių“ aukštaūgis aiškia persvara pranoko kitus kandidatus.

LKL vadovų nuomone, antras naudingiausias lygos žaidėjas šį sezoną buvo Viačeslavas Bobrovas iš Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, trečias – Renaldas Seibutis iš Klaipėdos „Neptūno“.

Į geriausio žaidėjo apdovanojimą taip pat pretendavo Brandonas Daviesas (Kauno „Žalgiris“), Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Mindaugas Kupšas (Utenos „Juventus“) ir Žanis Peiners (Panevėžio „Lietkabelis“).

L. Birutis tapo pirmu „Šiaulių“ atstovu po Donato Zavacko, laimėjusiu naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo apdovanojimą. D. Zavackas tai padarė prieš dešimtmetį – 2007-2008 m. sezone.

2017-2018 m. sezono apdovanojimai
Apdovanojimas Kas renka
Naudingiausias finalo žaidėjas LKL
Geriausias legionierius Klubų direktoriai
Labiausiai patobulėjusi organizacija LKL ir klubų direktoriai
Geriausias treneris Žurnalistai
Geriausias jaunasis (iki 21 m.) žaidėjas LKL
Garbingiausias žaidėjas Teisėjai
Geriausiai besiginantis žaidėjas Krepšininkai
Geriausias teisėjas LKL teisėjų reitingas
Simbolinis penketukas LKL ir treneriai

Naudingiausio žaidėjo apdovanojimas L. Biručiui bus įteiktas per sezono uždarymo šventę.

L. Birutis nepraleido nė vienų reguliariojo sezono rungtynių, per jas vidutiniškai rinkdavo 20,8 naudingumo balo. Antras naudingiausias lygos krepšininkas M. Kupšas vidutiniškai rinkdavo 17,9 balo.

„Šiaulių“ lyderis pirmauja lygoje ir pagal rezultatyvumą (14,9 taško), ir pagal atkovotus kamuolius (7,3 atk. kamuolio).

L. Biručio ir „Šiaulių“ savaitgalį laukia naujas iššūkis – „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų varžybų pradžia. Ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių „Šiauliai“ mes iššūkį Panevėžio „Lietkabeliui“ ir sieks po penkių sezonų pertraukos grįžti tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų.

Praėjusį sezoną „Šiauliai“ baigė paskutinėje LKL pozicijoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris