Nervų karą Pasvalyje laimėjusios „Pieno žvaigždės“ išlygino serijos rezultatą
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Nervų karą Pasvalyje laimėjusios „Pieno žvaigždės“ išlygino serijos rezultatą

Autorius: H. Augustynas
2018-05-14

Ketvirtfinalio serijoje tarp Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Klaipėdos „Neptūno“ – lygybė 1-1. Emocijų karą laimėjusios „Pieno žvaigždės“ užsikūrė trečiajame kėlinyje ir sugebėjo namuose įveikti „Neptūną“.

Techninėmis ir nesportinėmis pražangomis pažymėtame mače pasvaliečiai grąžino lygybę ketvirtfinalyje, kai 92:87 (17:21; 23:27; 28:20; 24:19) palaužė klaipėdiečius.

Nepaisant susikurtos „Neptūno“ persvaros per du kėlinius (48:40), pasvaliečiai trečiajame kėlinyje surengė spurtą 18:5 ir 9 taškų deficitą pavertė dviejų taškų persvara – 63:61. Negana to, „Pieno žvaigždės“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo spurtu 10:3 ir įgijo 7 taškų pranašumą – 78:71.

Į štai tokį pasvaliečių išsišokimą „Neptūnas“ atsakė šešiais taškais iš eilės ir iškart priartėjo prie savo varžovų (77:78). Nors pasvaliečiai greitai grąžino 5 taškų pranašumą (84:79), likus 4 minutėms komandos lyderis Trevonas Hughesas užsidirbo penktąją asmeninę pražangą.

Likus kiek daugiau negu pusantros minutės Renaldas Seibutis prametė visiškai laisvas iš toli, o Jehennsas-Ley Manigat pataikė dvitaškį ir pasvaliečiai įgijo 6 taškų persvarą (90:84). Nepaisant to, Brandonas Fieldsas vos perbėgęs į varžovų aikštės pusę atsakė tritaškiu ir komandas skyrė tik 3 taškai.

Komandos po to apsikeitė klaidomis, o likus 2 sekundėms „Neptūnas“ buvo siunčiamas prie baudų metimų linijos, kad nebūtų išmestas tritaškis. Mindaugas Kačinas prametė abi baudas ir pergalę iškovojo „Pieno žvaigždės“.

„Galbūt krepšinyje nereikėtų pereiti prie boksavimosi, tačiau džiaugiuosi dėl komandos už tą kovą ir už tuos pasistumdymus, – po pergalės kalbėjo Gediminas Petrauskas. – Tikrai metėme didelę kovą, įdėjome daug pastangų. Norėčiau šitą pergalę skirti Jehennsui Manigat. Rungtynėse Klaipėdoje jam nukritus ant šono atskilo kauliukas, o žaidėjas šiandien sužaidė tokias rungtynes. Toks pasiaukojimas... Būtų žiauriai nesmagu pralaimėti tokias rungtynes dėl tokio žmogaus.“

Klaipėdiečių šiose rungtynėse neišgelbėjo ir rezultatyviausias rungtynes Lietuvoje sužaidęs Brandonas Fieldsas. Gynėjas pelnė 25 taškus, tačiau klydo lemiamu rungtynių metu.

Prie tokio B. Fieldso pasirodymo prisidėjo ir Jerry Johnsono netektis. Krepšininkas susižeidė rungtynių pradžioje ir aikštėje spėjo praleisti tik pusketvirtos minutės. Amerikietis paprašė keitimo pirmojo kėlinio viduryje ir aikštę nebegrįžo.

„Pirmoje rungtynių pusėje sekėsi neblogai ir galėjome dar labiau atsiplėšti, tačiau mus stabdė mūsų klaidos, – kalbėjo „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Antrose rungtynėse darome nedovanotinai daug klaidų. Antroje pusėje išsibaudavome, Jerry Johnsono netektis išmušė iš vėžių, tačiau tai nėra pasiteisinimas. Turėjome laimėti rungtynes.“

„Pieno žvaigždės“: Jehennsas-Ley Manigat 22 (6/6 dvit.), Trevonas Hughesas 16, Viačeslavas Bobrovas 15 (5/5 dvit.), Tomas Lekūnas 12 (7 atk. kam.), Martynas Varnas 10.

„Neptūnas“: Brandonas Fieldsas 25 (6/7 dvit., 3/6 trit.), Renaldas Seibutis 18, Vytautas Šulskis 12, Tomas Delininkaitis 9.

„Neptūnas“ itin gerai pradėjo rungtynes ir sužaidus 3 minutes pirmavo 10:1. Vis dėlto klaipėdiečiai per pirmąjį kėlinį suklydo 9 kartus ir jų persvara ištirpo iki 4 taškų – 21:17.

Po pirmųjų 20 minučių klaipėdiečiai buvo įgijęs kiek saugesnį pranašumą (48:40), tačiau pirmojoje rungtynių dalyje labiausiai išsiskyrė pražangos. „Pieno žvaigždes“ per pirmus du kėlinius metė 17 baudos metimų, iš kurių realizavo 14, o „Neptūno“ ekipa pataikė 15 iš 21.

Šiame susitikime netrūko techninių ir nesportinių pražangų. Techninėmis pražangomis buvo nubausti „Pieno žvaigždžių“ legionieriai J. Manigat ir T. Hughesas. Taip pat nesportinę pražangą užsidirbo ir jų komandos draugas Steponas Babrauskas.

Nesportine pražanga buvo nubaustas ir „Neptūno“ krepšininkas Laimonas Kisielius. Visos šios nuobaudos buvo skirtos dar iki ilgosios pertraukos. Techninę pražangą ketvirtajame kėlinyje užsidirbo ir Tomas Lekūnas. Dar vėliau techninę pražangą užsidirbo ir „Neptūno“ atsarginis suolelis.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris