Utenoje vos neprisižaidęs „Lietuvos rytas“ – per žingsnį nuo pusfinalio
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Utenoje vos neprisižaidęs „Lietuvos rytas“ – per žingsnį nuo pusfinalio

Autorius: H. Augustynas
2018-05-14

18 taškų persvarą po pertraukos įgijęs ir iškart ją iššvaistęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ iškovojo dramatišką pergalę Utenoje. Vilniečiai tik po atkaklios kovos palaužė vietos „Juventus“ ir atsidūrė per žingsnį nuo „Betsafe–LKL“ pusfinalio.

„Lietuvos rytas“ dar kartą įrodė savo pranašumą prieš „Juventus“ 79:78 ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

„Lietuvos rytas“ galėjo tikėtis lengvesnio kelio į pergalę, kadangi „Juventus“ ekipai nepadėjo vienas komandos lyderių Dovis Bičkauskis. Vis dėlto beveik du mėnesius nežaidęs ir vos antrose rungtynėse nuo kovo 17-osios pasirodęs Anthony Irelandas varė Rimo Kurtinaičio kariauną į neviltį.

RIMAS KURTINAITIS
Aš šią pergalę priimu kaip pralaimėjimą.

Amerikietis per 38 minutes pelnė 25 taškus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus. Ne daug kuo A. Irelandui nusileido ir „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Chrisas Krameris. Įspūdingu dėjimu rungtynėse pasižymėjęs gynėjas pelnė 20 taškų ir surinko 27 naudingumo balus.

„Aš šią pergalę priimu kaip pralaimėjimą, – teigė „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis. – Mes esame kitokio lygio komanda, tačiau turėdami 18 taškų persvarą žaidėme be jokios kontrolės, kaip vaikai. Nesu patenkintas komandos žaidimu. Šiandien rungtynės parodė, kad mums reikia tik dirbti ir dirbti, jeigu norime kažką pasiekti.“

„Lietuvos rytas“ dar po dviejų kėlinių buvo įgijęs 10 taškų persvarą (47:37) ir ją greitai padidino iki 18 – 65:47. Vis dėlto uteniškiai ketvirčio pabaigoje pelnė 13 taškų iš eilės ir nubraukė visą vilniečių darbą.

Ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ ekipa pratęsė spurtą iki 20:4 bei sumažino deficitą iki 2 taškų (67:69). Po to komandos pradėjo keistis rezultatyviomis atakomis, o likus 3 minutėms iki susitikimo pabaigos aikštės šeimininkai turėjo minimalų pranašumą (76:75).

Likus kiek daugiau negu pusantros minutės Arvydas Šikšnius galėjo išlyginti rezultatą, tačiau prametė visiškai laisvas (76:79). Vis dėlto vilniečiai atsakė į tai klaida ir suteikė dar vieną šansą „Juventus“ krepšininkams.

Tuo pasinaudoję uteniškiai po A. Irelando dviejų tikslių baudos metimų sumažino deficitą iki minimumo (78:79). O kitoje aikštės pusėje „Lietuvos rytas“ dar kartą prarado kamuolį. Abi ekipos apsikeitė netiksliais metimais, o rungtynių likimas pasutinėmis sekundėmis buvo patikėtas uteniškių vedliui. Pergalę galėjęs lemti A. Irelando dvitaškis skriejo pro šalį ir pergalę iškovojo „Lietuvos rytas“.

„Juventus“: Anthony Irelandas 25 (38 min., 5 atk. kam., 7 rez. perd., 35 n.b.), Maksimas Kornijenko 13 (15 atk. kam., 25 n.b.), Karolis Guščikas (7 atk. kam.) ir Arvydas Šikšnius (37 min.) po 12.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris 20 (6/9 dvit., 6 atk. kam., 6 rez. perd, 27 n.b.), Loukas Mavrokefalidis 13 (5/5 dvit., 6 atk. kam.), Rokas Giedraitis 12 (6 atk. kam., 4/14 metimai), Martynas Echodas 9 (6 atk. kam.)

„Manau, kad mes esame nugalėtojai, bet ne taško prasme, – teigė „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. – Man patinka, kad atsakome už savo žodžius. Mes žadėjome kovą, bet visi į tai skeptiškai žiūrėjo. Požiūris buvo toks, kad ką mes galime padaryti septyniese. Simas Buterlevčius atėjo su temperatūra, neturime Dovio Bičkauskio...

Tokį dalyką padaryti, pažadėjus šitaip sukovoti su „Lietuvos rytu“, man buvo didelė atsakomybė kaip vyrui. Malonu, kad visa komanda atsakė už šituos žodžius. Mes jau rūbinėje žinojome, kad taip bus. Gaila, kad nepataikė Anthony Irelandas, nors prieš tai pataikė tokį metimą, bet man vyrai yra nugalėtojai ir aš jiems tai pasakiau rūbinėje.“

Trečios serijos rungtynės vyks šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris