„Neptūnas“ lengvai žengė į pusfinalį, bet apmaudžiai prarado žibėjusį Delininkaitį
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Neptūnas“ lengvai žengė į pusfinalį, bet apmaudžiai prarado žibėjusį Delininkaitį

Autorius: LKL.lt
2018-05-22

Klaipėdos „Neptūnas“ nesulaukė pasipriešinimo ketvirtosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse ir užtikrintai pateko į „Betsafe-LKL“ pusfinalį, tačiau lengvą pergalę apkartino Tomo Delininkaičio trauma.

Nuo pirmojo kėlinio pabaigos dominavę Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 101:64 (27:16, 23:14, 28:15, 23:19) nušlavė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir seriją iki trijų pergalių laimėjo 3-1.

Solidžiai rungtyniavęs ir vos per 12 minučių 17 taškų pelnęs T. Delininkaitis trečiojo kėlinio viduryje apmaudžiai susižeidė švęsdamas vieną iš keturių savo pataikytų tolimų metimų.

Veteranas ore susimušė kūnais su bendraklubiu Renaldu Seibučiu, o nusileidęs ant parketo pakreipė koją ir nukritęs susiėmė už čiurnos. Tęsti rungtynių T. Delininkaitis negalėjo.

 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl) on

Tiesa, gera T. Delininkaičio sportine forma besidžiaugiantis K. Maksvytis mano, kad čiurną nikstelėjusio 35-erių gynėjo trauma nėra rimta ir jis bus pasiruošęs išbėgti ant parketo jau pirmajame pusfinalio susitikime.

„Dėl to ir ėmėme tokį patyrusį žaidėją, kad jis lemiamu momentu žaistų geras rungtynes. Tomas tą ir padarė. Grįžti po visų traumelių nelengva, bet jis eilinį kartą parodė, dėl ko yra aukšto lygio žaidėjas“, – T. Delininkaitį gyrė K. Maksvytis.

Pasvalyje rezultatyviau už T. Delininkaitį rungtyniavo tik Brandonas Fieldsas, įmetęs 19 taškų. Po 12 taškų prie pergalės pridėjo Mindaugas Kačinas ir R. Seibutis.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė pirmajame kėlinyje lankus įspūdingais dėjimais laužęs Viačeslavas Bobrovas. Ukrainietis iš viso surinko 13 taškų.

Pasvalio ekipa svečiams priešinosi tik pusę kėlinio. Sužaidus penkias minutes „Neptūno“ krepšininkai pradėjo spurtą 16:2, kurio dėka pavyko atsiplėšti 30:16.

Varžovus į priekį paleidę G. Petrausko auklėtiniai jų taip ir nebesugavo. Uostamiesčio ekipos pranašumas tik augo, o dar iki didžiosios pertraukos jis tapo triuškinančiu – 48:25.

Antroje mačo pusėje „Neptūnas“ nė kiek neatsipalaidavo ir tęsė „Pieno žvaigždžių“ triuškinimą. Dar nesibaigus trečiam ketvirčiui komandas skyrė net 34 taškai – 75:41.

Kovą dėl atšokusių kamuolių 25:41 pralaimėję ir tritaškius vos 20 proc. taiklumu (6/29) metę šeimininkai ketvirtajame kėlinyje kapituliavo ir leido 55 proc. taiklumu (10/18) tritaškius metusiems klaipėdiečiams nesunkiai triumfuoti.

Sezoną baigusiai Pasvalio komandai šiame mače negalėjo padėti trys svarbūs žaidėjai – centrai Lisas Shoshi ir Nikita Balašovas bei petį susižeidęs Steponas Babrauskas.

„Turėjome neblogą grupę vyrų. Didžiausia problema buvo ta, kad nesugebėjome suklijuoti komandos ir padaryti, kad visi aiškiai žinotų savo vietas. Trūko stabilumo“, – sezoną apibendrino G. Petrauskas.

Sezoną tęsianti K. Maksvyčio kariauna pusfinalyje surems ginklus su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Pernai šie klubai kovojo „Betsafe-LKL“ mažajame finale, o triumfavo vilniečiai.

„Pieno žvaigždės“: Viačeslavas Bobrovas 13, Osvaldas Olisevičius 11,  Jahennsas-Ley Manigat 9, Tomas Galeckas 8.

„Neptūnas“: Brandonas Fieldsas 19, Tomas Delininkaitis 17, Renaldas Seibutis ir Mindaugas Kačinas po 12, Laimonas Kisielius 11 (8 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris