„Lietkabelio“ vadovas: norime medalių ir turime gerą sudėtį šiam tikslui pasiekti
Foto: Fotodiena.lt

„Lietkabelio“ vadovas: norime medalių ir turime gerą sudėtį šiam tikslui pasiekti

Autorius: kklietkabelis.lt
2018-05-23

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas peržengė „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio barjerą, kai serijoje 3:1 nugalėjo „Šiaulius“.

Klubo generalinis direktorius Mantas Ignatavičius „kklietkabelis.lt“ teigė, kad kitokio rezultato ir nebuvo tikimąsi, o dabar tikslas yra neapsiriboti pirmuoju ketvertu, bet laimėti medalius.

– Kaip vertinate komandos pasirodymą ketvirtfinalyje?
– Nieko kito ir nesitikėjome – tik laimėtos serijos prieš „Šiaulius“. Džiaugiuosi, kad atėjus atkrintamosioms komanda įjungė aukštesnę pavarą ir geriau pradėjo žaisti ne tik broliai Lavrinovičiai, bet ir legionieriai įžaidėjai – Dominikas Mavra bei Lorenzo Williamsas. „Šiauliai“ turėjo gerą sezoną, bet mes esame geresnė komanda ir tai įrodėme aikštelėje, o ne kalbomis socialiniuose tinkluose.

– Turite omenyje apie pasisakymus, jog paskutinį kartą komanda žais Panevėžyje ir panašius?
– Taip. Manau, kad mūsų sirgalių ambicijas turėjo užgauti pasakymas apie „šašlykų kepimus“ ir „paskutinius kartus šiame sezone“. Man imponuoja solidus humoras ar taiklus sarkazmas. Smagu kovoti su iššūkiais, kurie neužgauna ar įžeidžia aplinkinių. Mes tikrai nesame prieš kitokią komunikaciją, tačiau esame už pagarbius bei inovatyvius marketinginius triukus. Pasikartosiu, kad geriausias būdas nutildyti kritikus ir savo varžovus yra laimėti seriją.

– Vienoje žiniasklaidoje priemonėje buvote pavadinti „labiausiai nuvylusia komanda“, o straipsnyje minima frazė „ant Lietuvos krepšinio princesės suknelės liko neišvalomų dėmių“. Ar iš tiesų „Lietkabelis“ nuvylė sirgalius?
– Skaičiau tą straipsnį ir jau tada suabejojau, kad nuvylėme kažką. Kai dabar patekome į ketvertą, esu tikras, jog nieko nenuvylėme – sezonas tęsiasi. „Princesės suknelė su dėmėmis“ – skamba įdomiai. Man labai patinka argumentuota kritika ir tai yra variklis tobulėjimui.

Suprantame, kad po praėjusio sezono įspūdingo pasirodymo daug kas tikėjosi galbūt net antros pozicijos reguliariajame sezone, bet realybė tokia, kad pagal biudžetą neprilygstame aukščiau už mus reguliariajame sezone buvusioms komandoms. Džiaugiamės, kad pavyko suburti šaunų kolektyvą ir jau šį sezoną esame iškovoję Karaliaus Mindaugo taurės bronzos medalius. Kaip bebūtų, šiuo metu esame tarp keturių geriausių Lietuvos komandų.

– Prieš sezoną buvo tikslas patekti į ketvertą. Viskas jau įgyvendinta?
– Tikrai ne. Tai buvo mūsų pirminis tikslas. Nenorime likti be medalių ir dabar užduotis žaidėjams bei treneriams yra pasidabinti LKL medaliais. Komandos sudėtis yra gera šiam tikslui pasiekti. Klubo suteiktos sąlygos atitinka aukščiausius europinius reikalavimus pradedant treniruočių bazėmis, sportininkų medicininiu aptarnavimu, o baigiant buitinėmis sąlygomis. Reguliariajame sezone buvome ketvirti, nors tikrai galėjome užimti trečiąją vietą, kadangi praradome labai daug neplanuotų taškų. Dabar užduotis bus sunkesnė, nes neturėsime namų aikštelės pranašumo, tačiau su tuo tikrai galime susidoroti.

– Pusfinalyje greičiausiai lauks kova su Kauno „Žalgiriu“. Ko tikitės iš šios serijos?
– Pirmiausia, kovos. Esame realistai ir suprantame, kad mums laimėti seriją prieš trečią Eurolygos komandą yra labai mažai galimybių. Vis dėlto ruošimės ir bandysime mesti iššūkį, ypatingai rungtynėse namuose. Iki pusfinalio turime beveik savaitę – pakankamai laiko ir atsigauti, ir pasiruošti po serijos su „Šiauliais“. „Žalgiris“ nustebino visa Europą patekdamas į Eurolygos atkrintamąsias, o po to ir iškovodamas medalius. Kodėl mes negalime pabandyti nustebinti Lietuvos ir pačio „Žalgirio“? (šypsosi).

Antras aspektas – tikimės pilnos „Cido“ arenos. Be sirgalių paramos mes pernai tikrai nebūtume pasiekę LKL finalo. Labai norime, kad aistruoliai būtų aktyvūs, garsūs ir užpildytų areną, kadangi dabar visos atkrintamosios rungtynės yra aukso vertės. Vasarą nebus jokio krepšinio čempionato, todėl reikia spėti pasidžiaugti krepšiniu, nes vėliau jo nematysime bent jau tris mėnesius.

– Ar jau yra minčių dėl kito sezono?
– Minčių yra įvairiausių, o tam tikri namų darbai jau atlikti, bet pirmiausia norisi pabaigti sėkmingai šį sezoną. Laukia daug darbo, nes daugelio krepšininkų ir trenerių sutartys baigiasi.

– Turbūt gero darbo įrodymas yra tai, kad Žaniu Peineriu domisi tokie klubai kaip „Zenit“?
– Tikrai džiaugiamės dėl Žanio, jog šis įrodė savo vertę Europos taurėje ir LKL. Tokio universalaus krepšininko „Lietkabelyje“ seniai nebuvo. Vasarą daug dirbome, jog puolėjas atsidurtų mūsų komandoje. Ž. Peineris apie „Lietkabelio“ organizaciją buvo girdėjęs tik geriausius atsiliepimus, o ir laimėtas LKL sidabras rodė gero darbo vaisius. Noriu paminėti, kad sezono metu turėjome pelningų pasiūlymų daugeliui mūsų klubo žaidėjų, bet nusprendėme atsisakyti ir nesiblaškant siekti užsibrėžtų tikslų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris