„Šiauliai“ pratęsė kontraktą su I. Vaitkumi
Foto: Fotodiena.lt

„Šiauliai“ pratęsė kontraktą su I. Vaitkumi

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-06-05

„Šiaulių“ krepšinio klubas dar dvejiems metams pratęsė sutartį su 25 metų 197 cm ūgio puolėju šiauliečiu Ignu Vaitkumi.

Anksti komplektacijos darbus pradėjęs klubas išlaikė šio sezono branduolį ir sutarčių neturi tik su trimis šį sezoną komandos garbę gynusiais žaidėjais: Akeemu Wrightu, Vytautu Šarakausku ir Kauno „Žalgirio“ skolintu Laurynu Biručiu.

Praeitas sezonas I. Vaitkui nebuvo sėkmingas. Spalio mėnesį patyręs dešinės kojos raiščių traumą, krepšininkas į aikštelę grįžo po dviejų mėnesių pertraukos, tačiau rungtynėse Kėdainiuose sužaidęs vos 4 minutes, patyrė penkto pėdikaulio stresinį lūžį, po kurio rungtyniauti negalėjo dar 3 mėnesius.

Sugrįžimas į aikštelę po 3 mėnesių taip pat buvo labai trumpas. Pirmą kartą po traumos Ignas pasirodė Baltijos krepšinio lygos rungtynėse dėl trečios vietos, po to sekė pergalingos rungtynės su Kauno „Žalgiriu“, kuriose jis buvo vienas komandos lyderių, tačiau rungtynių nebaigė dėl atsinaujinusios kojos traumos. Po šių rungtynių atlikus tyrimus, diagnozė buvo negailestinga – vėl patirtas penkto pėdikaulio stresinis lūžis.

Atlikus operaciją Kaune, I.Vaitkaus kojos kaulas buvo sutvirtintas viena metaline plokštele bei 6 sraigtais, kurie turi apsaugoti krepšininką nuo tokio pobūdžio traumos pasikartojimo. Taip pat iš kojos kulno buvo paimtas papildomas kaulo gabaliukas, kurį medikai pridėjo lūžio vietoje, siekiant pagreitinti gijimą.

Šiame „Betsafe–LKL“ sezone I.V aitkus „Šiaulių“ gretose sužaidė 9 rungtynes ir vidutiniškai rinko po 7,6 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, bei atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo, aikštelėje praleisdamas po beveik 22 minutes.

„Šiaulių“ klubo direktorius Mindaugas Žukauskas patvirtino, kad sutartis su Ignu pasirašyta dvejiems metams.

„Ignas per 2017-2018 m. sužaistas rungtynes parodė, kad gali būti vienas komandos lyderių. Deja, pilnas traumų sezonas Ignui sutrukdė pilnai atsiskleisti ir parodyti, ką jis iš tikro gali aikštelėje. Krepšininkas yra pilnas ambicijų ir kartu su komanda ketina siekti dar didesnių laimėjimų ateinančiuose sezonuose. Džiaugiamės sukirtę rankomis su šiuo šiauliečiu“, – kalbėjo klubo vadovas M. Žukauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris