K. Maksvyčiui atsikirtęs R. Kurtinaitis tiki „Lietuvos ryto“ šansais finale
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

K. Maksvyčiui atsikirtęs R. Kurtinaitis tiki „Lietuvos ryto“ šansais finale

Autorius: LKL.lt
2018-06-06

Vilniaus „Lietuvos rytas“ įtemptoje „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijoje 3-2 palaužė Klaipėdos „Neptūną“, o komandų treneriai po penktųjų lemiamų rungtynių nesutiko dėl to, kuri komanda buvo stipresnė. Savo auklėtiniais besididžiuojantis Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje pabrėžė pražangų ir mestų baudų metimų skirtumą. Lemiamose rungtynėse „Neptūno“ krepšininkai užsidirbo net 37 asmenines pražangas ir metė 26 baudų metimus, kai vilniečiai prasižengė 22 kartus ir metė net 44 baudas.

„Norėčiau pasveikinti savo komandą, gal atrodys kad aukštinu saviškius, bet buvome geresni ir galėjome greičiau laimėti šią seriją. Bet yra kaip yra, pralaimėjome 2-3. Šiame mače gavome 37 pražangas, o varžovai 22. Tai daug ką pasako. Pražangas rinkę mūsų žaidėjai išsibaudavo, be to, mes metėme apie 30 baudų, o varžovai – 44. Nieko nesakau apie teisėjus, aš kalbu tik apie krepšinį. Šie mano minėti skaičiai yra pakankamai iškalbingi. Taip pat nepavyko pataikyti tolimų metimų, tai svarbi pralaimėjimo priežastis“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Vis dėlto didelis varžovų pražangų skaičius nė kiek nenustebino R. Kurtinaičio. Sostinės ekipos treneris spaudos konferencijoje nė kiek neabejojo savo auklėtinių pranašumu bei šyptėlėjo, jog klaipėdiečiai mėgino būti vilniečių balnais.

„Jei mes turime taisykles, o mums lipa ant nugaros, tai normalu, jog tai yra pražanga. Nesvarbu ar tai būtų NBA, ar LKL. Negali abiem rankom apsikabinęs būti kaip balnas ir negauti pražangos. Nepastebėjau, kad kažkas būtų išskirtinai. Mes metėme daugiau baudų, bet mes žaidėme pagal taisykles. Mes sužaidėme švariau. Mes visi susiduriame su įvairiomis problemomis. Aš manau, kad geresnė komanda nugali. Mes nugalėjome. Gal treneriui atrodė kitaip iš šalies. Norėčiau jam ir „Neptūnui“ padėkoti už kovą, ir nervingą bei sudėtingą seriją. Daugeliui sirgalių suteikėme gražių momentų, ir nesmagių momentų. Džiaugiuosi, kad laimėjome, nenoriu komentuoti kitų trenerių žodžių. 

Serija nebuvo lengva, nebuvo tiek krepšinio, kiek psichologinių momentų. Ir šiandien žaidimas buvo lygus iki paskutinės minutės. Pavyko išnaudoti salės pranašumą. Sveikinu vyrus už atsidavimą ir kovą. Tikrai gerai kovėmės“ – kalbėjo R. Kurtinaitis, gyręs Mindaugą Girdžiūną ir Martyną Echodą bei žadėjęs iššūkį Kauno „Žalgiriui“ finale. 

„Mes nuo pradžios sezono žengėme, kėlėme sau tikslus, vieno iš tikslų neįgyvendinome, nes norėjome patekti bent į atkrintamąsias Europos taurėje. Buvo mintyse finalas, vienas iš tikslų, mes tai padarėme. Aišku, visi mes galvojame apie save truputėlį kitaip. Kartais visi yra geresnės nuomonės apie save nei kiti. Mes norime kovoti su „Žalgiriu“, smagu žaisti finale, sugrįžti po ilgos pertraukos.   

Martynas šiandien grūmėsi kaip tikras vyras, grūmėsi su bent vizualiai stipresniu S. Galdiku. Jam tik 20 metų, bet šiandien jis buvo vienas mūsų lyderių. Pagyrų labai nusipelnė ir M. Girdžiūnas. Labai džiaugiuosi, kad Mindaugas pradėjo žaisti taip solidžiai. Po atėjimo į komandą mėnesį jis jautėsi nedrąsiai, bet dabar jau jaučiasi kaip namie. Džiaugiuosi labai už jį. Tai yra vėlai atrastas žaidėjas, bet jis turi visą potencialą žaisti aukščiausiame lygyje. 

Privalome atsitiesti iki šeštadienio, toks jau mūsų darbas. Kai ilgai laukti reikia, irgi negerai, po 10 dienų laukimo mes pralaimėjome „Neptūnui“ namuose, dabar nuovargio yra, bet esame žaidybiniame ritme. Fizinė kondicija mūsų nebloga. Šį sezoną du kartus žalgiriečius įveikėme, du – pralaimėjome, pralaimėjome ir taurės finalą, bet visos rungtynės buvo „temoje“. Laimėjome nedideliais skirtumais, pralaimėjome nedideliais skirtumais. Tuomet „Žalgiris“ žaidė Eurolygoje, dabar situacija kitokia. Tuomet mes turėjome fizinių galių pranašumą. Jie dabar bus pailsėję, bet aš manau, kad mes esame pajėgūs kautis su „Žalgirio“ komanda– dėstė R. Kurtinaitis. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris