R. Kurtinaitis: „Niekas nepasakys, kad laimėjome atsitiktinai“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

R. Kurtinaitis: „Niekas nepasakys, kad laimėjome atsitiktinai“

Autorius: LKL.lt
2018-06-11

Vilniaus „Lietuvos rytas“ namie 82:73 nukovė Kauno „Žalgirį“ ir išlygino „Betsafe-LKL“ finalo serijos rezultatą 1-1. Sostinės ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po pergalės džiaugėsi veikusia gynyba, kovingai rungtyniavusiais auklėtiniais ir pakomentavo incidentą, kuomet vilniečių sirgalius stumtelėjo iš aikštelės išbėgusį Vasilije Micičių.

„Esu labai dėkingas vyrams, kad jie suprato rungtynių svarbą. Kaip ir minėjau anksčiau, kad pažadame kovą. Nebūtinai pergales, bet kovą, atiduosime visas jėgas. Tai šiandien ir padarėme. Visi laurai mūsų vyrams, jų kovingumui. Jie labai nori, gal labiau nei aš.

Mes vėl keitėme gynybos sistemas, bet daugiau pasakoti apie tai nenoriu. Labiau džiaugiuosi, kad prieš tokią komandą, kaip „Žalgiris“, atkovojome daugiau kamuolių. Šiandien padarėme 11 klaidų, o finale tai yra labai geras rezultatas. Visas 40 minučių kontroliavome rungtynes. Niekas nepasakys, kad laimėjome atsitiktinai. 

Manau, kad incidentas su sirgaliumi nėra gerai, bet turime visokių sirgalių. Labai džiaugiuosi, kaip šiandien sirgaliai mus palaikė. Bet yra kažkokios taisyklės, kada tu negali liesti žmonių. Tai turėtų atlikti apsaugos darbuotojai, kad ta siena kažkokia būtų, kažkas kontroliuotų. Žaidėjas nuėjo per arti, o tas įsiaudrinęs žiūrovas pribėgo. Čia labiau apsaugai skirtas klausimas“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Tuo metu pralaimėjusio „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius neslėpė savo nusivylimo ir nepasitenkinimo. Strategas peikė ne tik savo auklėtinius, bet ir rungtynių teisėjus ir visą lygą. Tiesa, apipylęs visus kaltinimais, treneris pripažino, jog savo auklėtinių nenuteikė jis pats.

„Laimėjo komanda, kuri labiau norėjo laimėti. Jie kovėsi atsidavę, jie kabinosi į atlapus iš paskutinių, o mes neatsakėme į fizinį kontaktą, neturėjome tokio noro, visur vėlavome. Net nesuprantu, kaip pirmoje mačo dalyje atsilikome tik 6 taškais. Žinant mūsų žaidimą po Eurolygos finalo ketverto, šis pralaimėjimas labai nestebina, neturėtų stebinti ir kitų. Serijoje 1-1 ir viskas prasideda iš naujo. Dabar bus 5 rungtynių serija.

Nereikia bėgti nuo fakto, kad neužvedžiau komandos taip, kaip Rimas, todėl jie norėjo labiau. Krepšinyje daugiausiai laimi tie, kas nori labiau. Mes neatlikome savo darbo. Krepšinis čia yra antraeilis dalykas, reikia kovoti. „Lietuvos ryto“ komanda Kaune žaidė su dviem deriniais, šiandien – su vienu, su kuriuo žaidžia nuo pat sezono pradžios. Kevinas tą derinį žino, net neberodome. Ir kažkodėl visą laiką jų žaidėjai priekyje. Ne deriniai žaidžia, ne taktikos, o atsidavimas, širdis. Šiandien atsidavimo pas juos buvo daugiau.

Mūsų problemos yra tos pačios. Labai blogi sprendimai, labai daug broko. To broko, kurio nematote. Per minutės pertraukėlę nusibraižai derinį, bet ne ten stovime, koncentracijos stoka. Viskas susieina. Visuose kėliniuose, likus žaisti 3-4 minutes, turėdavome tik po 3 pražangas. Tai akivaizdžiai rodo mūsų agresyvumo stoką. Pirmame kėlinyje varžovai berods keturis kartus įmetė su pražanga. Reikia suprasti, kad esame po finalo ketverto Belgrade. Tam nereikia būti labai protingu“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Trečiosios serijos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Kaune.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris