Kitokią gynybą prieš D. Tarolį statysiantis K. Maksvytis: „Turėsime pasukti galvą, kaip jį eliminuoti“

Kitokią gynybą prieš D. Tarolį statysiantis K. Maksvytis: „Turėsime pasukti galvą, kaip jį eliminuoti“

Autorius: LKL.lt
2018-06-12

Klaipėdos „Neptūno“ ekipa po tikro trilerio palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą ir išlygino bronzinio finalo serijos rezultatą 1-1. Šiai „Neptūno“ pergalei prireikė net Renaldo Seibučio pergalingo metimo, kurį jis pataikė likus 0,7 sekundės iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Vis dėlto rungtynės galėjo pasibaigti visiškai kitaip, kadangi panevėžiečių gretose tiesiog siautėjo Donatas Tarolis. Aukštaūgis sužaidė geriausias karjeros rungtynes ir per 25 minutes pelnė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų.

Klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis pripažino, kad ties savo buvusiu auklėtiniu rizikuodavo gynyboje, tačiau šis žinojo, kaip juos nubausti. „Neptūno“ treneris atskleidė, kad kitose rungtynėse privalės pakeisti gynybą prieš D. Tarolį.

„Reikės pergalvoti gynybą prieš Tarolį. Mes eidavome nuo jo padėti šiek tiek per daug. Ir ne tai, kad gavome tritaškius, ko mes mažiau bijome, bet mes gaudavome jo įkirtimus, kuriais jis pelnė daug taškų. Tai yra jo stichija ir mums teks pasukti galvą, kaip tai reikės eliminuoti“, – pripažino K. Maksvytis.

Apie lemiamą ataką prakalbęs K. Maksvytis pripažino, kad pradinis planas ir buvo, jog R. Seibutis veržtųsi link krepšio, tačiau čia didelį faktorių suvaidino pačio komandos lyderio meistriškumas.

„Paskutinė ataka ir turėjo tokia būti. Tačiau Seibutis turėjo veržtis į dešinę, mes jam ten padarėme kelią. Bet man atrodo Žanis Peineris per daug uždengė dešinę pusę, tad Seibutis užbaigė kaire ranka. Renaldas yra patyręs žaidėjas“, – atskleidė strategas.

Šiose rungtynėse savojo žaidimo ir vėl nerado Simas Galdikas, kuris per 16 minučių pelnė 5 taškus ir prasižengė 5 kartus. Nors K. Maksvytis savo auklėtinio peikti nesiruošė, jis pripažino, kad prie ne itin sėkmingo centro žaidimo prisideda ir varžovų stratego Ramūno Butauto sprendimai.

„Nemanau, kad jis labai prastai žaidė. Žinoma, gavo kelis blokus. Bet jam gynyboje yra kiek sunku prieš brolius. Jis nežino ar atsitraukti nuo jų, ar arti būti. Jam geriau, kai būna tipinis vidurio puolėjas, kuris yra stiprus. Turbūt todėl treneris Butautas mažiau žaidžia su Vaidu Čepukaičiu, kad nebūtų taip paranku Galdikui“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Po rungtynių nuostabiai atrodžiusį D. Tarolį gyrė ir jo treneris R. Butautas.

„Donatas yra talentingas žaidėjas ir džiaugiuosi, kad jis vis tvirčiau jaučiasi aikštėje. Aš jam jaučiu didelę simpatiją tiek kaip žmogui, tiek kaip krepšininkui“, – pripažino R. Butautas.

Nors „Lietkabeliui“ nepavyko iškovoti antrosios serijos pergalės, R. Butautas savo auklėtiniams daug priekaištų neturėjo.

„Žaidėjai šiandien labai stengėsi ir negaliu turėti nė vienam iš jų priekaištų. Visi vertėmės per galvą, bet dėl per didelio noro kartais pamiršdavome, ką esame susitarę, net iškart po minutės pertraukėlės. Norėjome varžovus įveikti jėga ir individualiais veiksmais. Visa tai buvo iš didelio noro. Pasakiau rūbinėje, kad kitose rungtynėse turime žaisti su tokiu pačiu užsidegimu, tačiau šaltais nervais. Jie jautė, kad namie turi būtinai laimėti“, – kalbėjo R. Butautas.

Vis dėlto R. Butautas pripažino, kad šaltų nervų stoka nepadėjo kovai dėl atšokusių kamuolių, kuri buvo pralaimėta 34:42.

„Mums trūko koncentracijos. Kartais jie atkovodavo kamuolius, kai mes būdavome susikeitę ginamaisiais ir jie turėdavo ūgio pranašumą. Bet daugumą kamuolių jie atkovojo dėl mūsų koncentracijos stokos. Ypač tada, kai kamuolys atšokdavo toli.

Kai turi gintis daugiau negu 24 sekundes, tau būna tikrai nelengva ir pats sau apsunkini gyvenimą. Nenoriu sumažinti „Neptūno“ nuopelnų. Jie tikrai padarė išvadas, gynėsi kitaip nei Klaipėdoje ir mums sukėlė daug problemų. Rungtynės buvo gynybinio plano, abi komandos gynėsi gerai. Buvo daug kovos vienas prieš vieną. Tai buvo sunkios rungtynes tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – teigė R. Butautas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris