„Neptūnas“ perėmė mažojo finalo favorito statusą
Foto: Fotodiena.lt

„Neptūnas“ perėmė mažojo finalo favorito statusą

Autorius: LKL.LT
2018-06-15

Mažojo „Betsafe–LKL“ finalo serija šį vakarą grįžta į Klaipėdą, ir šiandien nugalėjusi komanda atsidurs per žingsnį nuo bronzos medalių.

Panevėžio „Lietkabelis“ pergale pradėjo seriją ir buvo tapęs favoritu iškovoti bronzą. Vis dėlto antradienį Panevėžyje pergalę pasiekęs „Neptūnas“ susigrąžino favoritų etiketę.

Prognozė. Lažybų bendrovė „Betsafe“ suteikia 58,4 proc. tikimybę, kad „Neptūnas“ laimės seriją dėl trečios vietos. „Lietkabelio“ galimybės vertinamos 41,6 proc.

„Lietkabeliui“ laimėjus pirmas serijos rungtynes ši komanda buvo tapusi favorite iškovoti bronzą – jos galimybės tuomet vertintos 58 proc.

„Betsafe–LKL“ mažojo finalo tvarkaraštis
Kur? Kada? TV
Klaipėdoje Šiandien 18:50
Panevėžyje Sekmadienį 17:20
Klaipėdoje Birželio 19 d. 18:50 (jei reikės) 

Komentarai. „Laimėdami antrąsias mažojo finalo serijos rungtynes Panevėžyje susigrąžinome iniciatyvą į savo rankas, – džiaugėsi Kazys Maksvytis, „Neptūno“ treneris. – Darysime viską, kad iniciatyvos nebepaleistume.

Nebus lengva, nes visi žinome, kokie patyrę yra „Lietkabelio“ žaidėjai. Tikimės, kad namuose, palaikomi savų nuostabių sirgalių, sugebėsime perlaužti seriją į savo pusę.“

K. Maksvytis šiandien švenčia 41-ąjį gimtadienį, o geriausia dovana, pasak jo, būtų pergalė.

Svarbiausi žaidėjai. Šį vakarą galima laukti dar vienos intriguojančios kovos. Antrose rungtynėse Panevėžyje „Neptūnas“ laimėjo po Renaldo Seibučio taiklaus dvitaškio likus 0,7 sekundės.

Užtad Donatas Tarolis tapo serijos X faktoriumi. Iš Gargždų kilęs ir Klaipėdoje it namie besijaučiantis 24 metų puolėjas per pirmas serijos rungtynes pelnė 11 taškų, per antras surinko 26 taškus ir net 40 naudingumo balų. Šis rezultatas – ketvirtas LKL atkrintamųjų varžybų istorijoje per pastarąjį dešimtmetį.

Serijoje D. Tarolis renka po 25 naudingumo balus, nors jo sezono vidurkis – vos 8,8 balo.

„Donatas yra talentingas žaidėjas ir aš džiaugiuosi, kad jis vis tvirčiau ir tvirčiau jaučiasi. Aš jam jaučiu begalinę simpatiją ir kaip žmogui, ir kaip krepšininkui“, – po antrų rungtynių sakė „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas.

„Reikės pergalvoti gynybą prieš Donatą, – sakė K. Maksvytis. – Jis labai daug taškų susirinko agresyviu žaidimu. Tai yra D. Tarolio stichija. Reikės pasukti galvą, kaip eliminuoti šį veiksmą.“

Trečios serijos iki trijų pergalių rungtynės – jau šį vakarą Klaipėdoje, jos tiesiogiai nuo 18.30 val. per BTV televiziją.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris