Š. Jasikevičius gyrė B. Udrihą, R. Kurtinaitis apgailestavo dėl auklėtinių meistriškumo
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Š. Jasikevičius gyrė B. Udrihą, R. Kurtinaitis apgailestavo dėl auklėtinių meistriškumo

Autorius: LKL.lt
2018-06-16

Kauno „Žalgiris“ ketvirtosiose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse svečiuose triumfavo 82:78 ir atsidūrė per žingsnį nuo čempionų titulo. Šarūnas Jasikevičius po mačo akcentavo, jog pergalę lėmė gera gynyba bei tikėjosi, jog po pertraukos demonstruotą žaidimą jo auklėtiniai parodys ir penktajame susitikime Kaune.

„Kažkiek neišpildėme plano. Nors žaidėme užsivedę, kovingai, bet pirmoje dalyje „Lietuvos rytas“ žaidė fantastiškai. Jie tikrai buvo agresyvesni. Mūsų žaidėjai stengėsi, bet savo noru vilniečiai perlaužė. Po pertraukos emocijos nutilo, sužaidėme puikų kėlinį, po kurio kontroliavome rungtynes. 

Perlaužti rungtynes leido gynyba. Skaičiai nemeluoja. Nežaidžiame gerų ketvirčių šioje serijoje. Suradome du žmones, kurie įvedė šalto proto. Tai buvo Beno Udrihas ir Artūras Milakis su savo tritaškiais. Dėl jų aikštelėje buvo visai kitoks vaizdas. 

Trečias kėlinys buvo idealus, jautėsi, kad perlaužėme rungtynes. Iki tol to jausmo nebuvo. Visą laiką buvo bekompromisė apylygė kova. Tikiuosi, kad pirmadienį žaidimas bus toks pats, koks buvo šįkart trečiame kėlinyje. Norisi tokio paties solidaus žaidimo“, – kalbėjo Š. Jasikevičius. 

Tuo metu „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis apgailestavo dėl neišnaudotos galimybės išlyginti serijos rezultatą namuose bei atskleidė, ko žalgiriečiams vėl įkąsti nepajėgusi sostinės ekipa stokoja.

„Kovėmės neblogai. Prastas trečias kėlinys, kur pridarėme daug klaidų išpildant planą ir sakyčiau, kad „Žalgiris“ sužaidė fantastišką trečią kėlinį su geru pataikymu ir mūsų klaidų išnaudojimu. Grįžti pralaimint 15 taškų prieš „Žalgirį“ yra labai sunku. Būna dienų, kai varžovai būna geresni ir šiandien „Žalgiris“ buvo geresnis. 

Visa paslaptis paprasta: jei K. Pangosas nesužaidžia, iššaus Beno Udrihas arba Artūras Milaknis, jei ne Brandonas Davisas, tai Paulius Jankūnas. „Žalgiryje“ atsiranda žaidėjas, kuris sunkiu momentu gali imtis lyderio vaidmens. Mes to neturime, turime verstis su keliais lyderiais. B. Udrihas buvo pagrindinis žaidėjas, nulėmęs rungtynių eigą. 

Mūsų žaidėjams trūksta žinių, meistriškumo išnaudoti ekstra situacijas savo komandos naudai. Pasigendu atsarginių suolo žaidėjų pagalbos. Nežinau, ar neturi galių, drąsos, ar nesusitvarko su atsakomybe. Mindaugas Girdžiūnas puikus žaidėjas, bet mums jo reikia ne 5 minutes, o 30 minučių. Ir toks yra ne jis vienas, iš kurio tikimės daugiau. 

Dabar pirmiausiai turime pailsėti, atsigauti ir vėl kibti į darbą. Kažko neprikursi per dieną. Fizinis nuovargis ir iššaukia dėmesio stoką žaidžiant tokioje įtampoje. Kol galime, turime kovoti. Labai norėjome išlyginti seriją namie, bet nepavyko. Kartą esame įveikę „Žalgirį“ svečiuose, todėl reikia braukti brūkšnį ir pamėginti tai padaryti kitose rungtynėse“, – teigė R. Kurtinaitis. 

Penktasis serijos mačas Kaune bus žaidžiamas pirmadienį 18.50 val.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris