„Šiaulių“ priekinę liniją sustiprino amerikietis
Foto: bcsiauliai.lt

„Šiaulių“ priekinę liniją sustiprino amerikietis

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-08-01

Tęsiantys sudėties komplektaciją „Šiauliai” užpildė vidurio puolėjo pozicijos spragas. Prie komandos naujajame sezone prisijungs Floridos valstijoje (JAV) gimęs Ronaldas Delphas. Su 25 m. krepšininku pasirašyta dvejų metų sutartis.

Šiemet baigusio „Florida Atlantic” universitetą 213 cm ūgio R. Delpho komanda „Owls” rungtyniavo pajėgiausiame NCAA I divizione (Conference USA), bet į „Kovo beprotybę” (NCAA March Madness), čempionato atkrintamąsias varžybas, nepateko.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Christian Terrell (naujiena) 22 m. 196 cm
PG Kristupas Žemaitis 21 m. 192 cm
SG Evaldas Šaulys 25 m. 191 cm
SG Karolis Lukošiūnas (naujiena) 20 m. 195 cm
SG Mantvydas Žukauskas 19 m. 192 cm
SG Diego Kapelan (naujiena) 31 m. 191 cm
SF Ignas Vaitkus (naujiena) 25 m. 197 cm
PF Giedrius Stankevičius 21 m. 205 cm
PF Rokas Stankevičius (naujiena) 23 m. 200 cm
PF Rytis Pipiras 23 m. 204 cm
PF Arminas Urbutis 32 m. 206 cm
PF/C Antanas Udras (naujiena) 26 m. 203 cm
C Šarūnas Beniušis 25 m. 206 cm
C Ronald Delph (naujiena) 25 m. 213 cm
Treneris Antanas Sireika
Sutartis baigėsi: Donatas Sabeckis (išvyko), Nick Zeisloft (išvyko), Akeem Wright (išvyko), Laurynas Birutis (išvyko), Vytautas Šarakauskas (išvyko)

Būsimasis „Šiaulių” naujokas buvo svarbiausias savo ekipos žaidėjas. Jis praėjusiame sezone sužaidė 31 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleido po 29,4 minutės, pelnydavo po 14,7 taško, atkovodavo po 8,7 kamuolio bei blokuodavo po 2 varžovų metimus.

Ši R. Delpho statistika po sezono neliko nepastebėta, jis buvo išrinktas į trečiąją simbolinę visos konferencijos komandą. Taip pat sykį jis tapo konferencijos savaitės žaidėju.

Kalbėdamas apie komandos naujausią pirkinį, vyr. treneris Antanas Sireika išskyrė jo gebėjimą pataikyti iš vidutinio nuotolio.

„Žaidimo principas ir šiame sezone išliks tas pats – reikalingi aukšti žmonės, kurie gali pataikyti iš distancijos. Praėjusiame sezone Laurynas Birutis labai pažengė į priekį, kai pradėjo mesti metimus būdamas toliau nuo krepšio. Tai yra didžiulė jėga, nes dabar niekas nebežaidžia arti lentos. Ronaldas, kiek jį matėme, drąsiai meta iš vidutinio nuotolio, o ir pataiko. Be to, yra aukštas krepšininkas, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Būtent toks žaidėjas mums yra reikalingas”, – teigė „Šiaulių” strategas.

Pasak komandos vadovų, iki sudėties komplektacijos pabaigos bus ieškomas dar vienas krepšininkas, galintis žaisti lengvojo bei sunkaus krašto puolėjo pozicijose. 

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai” sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris