Keturis naujokus patvirtinusi „Dzūkija“ laukia paskutinio papildymo
Foto: Fotodiena/P. Peleckis

Keturis naujokus patvirtinusi „Dzūkija“ laukia paskutinio papildymo

Autorius: LKL.LT
2018-08-21

Praėjusią savaitę pasirengimą „Betsafe–LKL“ sezonui pradėjusi Alytaus „Dzūkija“ prie sudėtyje turėtų devynių lietuvių prijungė keturis legionierius, o artimiausiu metu sieks užbaigti komplektaciją įsigydami dar vieną užsienietį aukštaūgį.

„Dar ieškome vieno aukšto žaidėjo, – tinklalapiui LKL.LT atskleidė „Dzūkijos“ vadovas Antanas Sakavickas. – Kandidatūra yra numatyta, vedame derybas su agentais dėl sąlygų. Tai bus užsienietis krepšininkas, o apie susitarimą su juo ir komplektacijos pabaigą pranešime artimiausiu metu.“

Dzūkų klubas patvirtino sudaręs kontraktus su 28-erių įžaidėju Kendricku Brownu, 26-erių atakuojančiu gynėju Devante‘u Wallace‘u bei 20-mečiais aukštaūgiais Dino Kobičiumi ir Ibrahimu Mulaomerovičiumi.

180 cm ūgio K. Brownas yra puikiai pažįstamas „Betsafe–LKL“ sirgaliams – prieš dvejus metus jis gynė Vilniaus „Ryto“ garbę. Praėjusį sezoną amerikietis rungtyniavo antroje Italijos lygoje, Latvijoje, o sezoną užbaigė Dominikos Respublikoje.

D. Wallace‘as į Alytų atvyksta iš Jašberenio KSE klubo. Vengrijos pirmenybėse gynėjas rinkdavo po 16,4 taško, atkovodavo po 5,4 bei perimdavo po 1,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Su amerikiečiais sutarta dėl vienerių metų sutarties, tuo metu su iš Bosnijos ir Hercegovinos kilusiais jaunaisiais krepšininkais sudaryti ilgalaikiai kontraktai.

„Tai yra vieni perspektyviausių Bosnijos ir Hercegovinos žaidėjų, – apie D. Kobičių ir I. Mulaomerovičių kalbėjo A. Sakavickas. – Tikimės iš jų užauginti aukšto meistriškumo krepšininkus.“

207 cm ūgio D. Kobičius praėjusį sezoną rungtyniavo ketvirtoje Ispanijos lygoje ir rinko po 5,7 taško bei 2 atkovotus kamuolius. Tuo metu 213 cm ūgio I. Mulaomerovičius žaidė trečiajame pagal pajėgumą Ispanijos čempionate bei pelnydavo po 2,8 taško ir atkovodavo po 2 kamuolius.

Ilgai su broliais Lavrinovičiais sietas „Dzūkijos“ klubas pripažino, kad prarado viltį įsigyti rudenį 39-uosius gimtadienis minėsiančius veteranus – neoficialiais duomenimis aukštaūgiai pasiekė susitarimą su „Prienais“.

„Pirmasis mūsų planas buvo susitarti su abiem broliais, vėliau, nepavykus to padaryti, bandėme įsigyti vieną iš Lavrinovičių. Galiausiai broliai pasirinko „Prienus“, o mes turime planą C, kurį dabar ir vykdome“, – sakė Alytaus klubo vadovas.

Sezoną alytiškiai pradės rugsėjo 26-ąją, kuomet Andrejaus Urlepo kariauna vyks į Panevėžį susikauti su „Lietkabeliu“. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris