Pirma „Ryto“ nesėkmė pasirengimo cikle
Foto: bcvilnius.lt

Pirma „Ryto“ nesėkmė pasirengimo cikle

Autorius: bcvilnius.lt
2018-09-15

Vilniaus „Ryto“ komanda savo viešnagę Klaipėdoje baigė pirmuoju pralaimėjimu pasiruošimo cikle. Sostinės krepšininkai 68:85 (16:20, 24:14, 15:26, 13:25) nusileido Talino „Kalev-Cramo“ ekipai ir V.Garasto taurės turnyre liko antri.

Rungtynės prasidėjo labai atkakliai, o vilniečius nuo pat rungtynių pradžios į priekį vedė amerikietis D.J.Seeley. Tiesa, aštuonių jo taškų per pirmą ketvirtį nepakako norint pavyti varžovus, nes „Rytas“ po pirmųjų dešimties minučių nuo varžovų atsiliko keturiais taškais.

Antrojo kėlinuko pradžioje abiejų ekipų puolimas kiek sustojo, o apčiuopiamą pranašumą „Rytas“ įgijo kėlinio viduryje po Mindaugo Girdžiūno tolimo metimo bei D.J.Seeley dviejų taškų su pražanga (31:26). Į didžiąją pertrauką vilniečiai keliavo turėdami 6 taškų persvarą, o prie to daugiausiai prisidėjo net 25 taškus kartu pelnę amerikiečiai D.Suttonas bei D.J.Seeley (40:32).

Trečiasis kėlinys „Rytui“ prasidėjo nesėkmingai, nes nestipriai čiurną nikstelėjo vidurio puolėjas Martynas Echodas. Buvo nuspręsta nerizikuoti ir leisti krepšininkui pailsėti. Be jo likę vilniečiai toliau demonstravo kovingą žaidimą, tačiau prieš lemiamas 10 minučių turėjo 5 taškų deficitą (55:60).

Ketvirtame kėlinyje „Ryto“ deficitas išaugo iki dviženklio ir nuolat skirtumą mažinti bandę vilniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Šioje dvikovoje „Rytas“ vertėsi be trenerių Dainiaus Adomaičio ir Mindaugo Brazio bei žaidėjų Evaldo Kairio, Eimanto Bendžiaus bei Chriso Kramerio. Visi išskyrus pastarąjį atstovauja Lietuvos rinktinei, o įžaidėją iš JAV buvo nuspręsta patausoti prieš reguliariojo „Betsafe-LKL“ sezono startą. Pagrindinėje sudėtyje taip pat nebuvo registruoti ir Lukas Kvedaravičius bei Aistis Pilauskas.

„Rytas“: D.J.Seeley 20, D.Suttonas 12 (6 atk. kam.), M.Blaževič ir Arnas Butkevičius po 9, M.Echodas 6 (5 atk. kam.), M.Girdžiūnas 5, D.Sirvydis 3, M.Farrellas ir M.Normantas po 2.

„Kalev-Cramo“: I.Almeida 23, C.Lewisas 20.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris