Su „Skycop“ snaiperiais susitvarkęs „Žalgiris“ triumfavo Prienuose
LKL/BNS nuotr.

Su „Skycop“ snaiperiais susitvarkęs „Žalgiris“ triumfavo Prienuose

Autorius: H. Augustynas
2018-09-27

Kauno „Žalgirio“ (2/0) ekipa sugebėjo išjungti pavojingiausius Prienų „Skycop“ (1/1) snaiperius ir iškovojo jau antrąją pergalę naujajame „Bestafe–LKL“ sezone.

Nate‘o Wolterso vedami kauniečiai Prienuose 74:53 (21:15; 13:13; 19:14; 21:11) įveikė gausiai sirgalių palaikomą „Skycop“.

Į „Žalgirį“ sugrįžęs Leo Westermannas surinko 10 taškų ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Visi prancūzo taškai buvo pelnyti po ilgosios pertraukos. Už jį kauniečių gretose rezultatyviau žaidė tik N. Woltersas su 15 taškų bei 12 pridėjęs Edgaras Ulanovas. 

Kauniečiai jau po pirmojo kėlinio turėjo šešių taškų pranašumą (21:15), o antrajame ketvirtyje turėjo ir dviženklę persvarą – 30:20. Vis dėlto „Žalgirio“ puolimas visiškai užstrigo, o „Skycop“ surengė spurtą 8:0 bei sugrįžo į rungtynes.

Po pertraukos penktąją asmeninę pražangą užsidirbo „Skycop“ lyderis Darjušas Lavrinovičius, o „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį susigrąžino dviženklį pranašumą – 53:42.

Lemiamo ketvirčio metu įsibėgėjęs, puikiai kauniečiams pažįstamas, „Žalgirio“ naujokas L. Westermannas nuskandino „Skycop“ ekipą. „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje pabėgo nepavejamai (65:47) ir įsirašė antrąją pergalę į savo sąskaitą.

Tuo metu Laurynas Birutis apskritai pirmą kartą išbėgo į aikštę su „Žalgirio“ marškinėliais oficialiose rungtynėse. Vis dėlto vidurio puolėjas pelnė 2 taškus (1/6 dvit.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko -3 naudingumo balus.

„Skycop“ ekipos lyderiams šiose rungtynėse itin trūko atsarginių pagalbos. Dar trečiojo kėlinio viduryje visus Prienų ekipos taškus buvo pelnę startiniame penkete rungtynes pradėję krepšininkai.

Iš viso prieniškių atsarginiai šiame susitikime pelnė 14 taškų, kai „Žalgirio“ – 35. „Skycop“ ekipa šiose rungtynėse atakavo itin prasti iš toli ir realizavo 7 tritaškius iš 27 (25%). Svečiai savo ruožtu iš 18 tritaškių pataikė 6 (33%).

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius (14 min.) ir Michaelas Bruesewitzas (6 atk. kam.) po 13, Mindaugas Lukauskis 8 (2/8 trit., 8 atk. kam.).

„Žalgiris“: Nate‘as Woltersas 15, Edgaras Ulanovas 12, Leo Westermannas 10, Brandonas Daviesas ir Aaronas White‘as po 9, Artūras Milaknis 8.

Rungtynių apžvalga:

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris