Per pirmąjį kėlinį „Nevėžį“ nušlavusi „Dzūkija“ iškovojo užtikrintą pergalę
LKL/BNS nuotr.

Per pirmąjį kėlinį „Nevėžį“ nušlavusi „Dzūkija“ iškovojo užtikrintą pergalę

Autorius: H. Augustynas
2018-09-29

Kėdainių „Nevėžis“ (0/3) sužaidė blogiausią kėlinį „Betsafe–LKL“ pirmenybėse nuo 2016-ųjų rugsėjo, o Alytaus „Dzūkija“ (1/1) iškovojo įspūdingą pergalę. Vos 4 taškus per pirmą ketvirtį praleidę alytiškiai jau po pirmųjų 10 minučių turėjo 34 taškų pranašumą.

Jau pirmajame kėlinyje visus reikalus išsprendusi „Dzūkija“ 81:61 (38:4; 6:13; 22:23; 15:21) sutriuškino „Nevėžį“ ir iškovojo pirmąją sezono pergalę.

„Nevėžį“ šiose rungtynėse nuo gėdingo pralaimėjimo išgelbėjo trečdalį komandos taškų surinkęs Chauncey Collinsas, kurio sąskaitoje 22 taškai. „Dzūkijos“ gretose išsiskyrė Dominykas Domarkas bei puikiai komandai vadovavęs Kendrickas Brownas, kurie pelnė po 14 taškų.

Alytiškiai rungtynes pradėjo tiesiog žvėriškai ir per pirmąsias tris minutes nepraleido nė vieno taško bei šovė į priekį 10:0. Po priverstinės Ramūno Cvirkos minutės pertaukėlės situacija aikštėje tik dar labiau pablogėjo, o „Dzūkija“ pradėjo tiesiog traiškyti svečius iš Kėdainių (31:2).

Vos keturis taškus per ketvirtį sukrapštęs „Nevėžis“ sužaidė nerezultatyviausią pirmenybių ketvirtį nuo 2016-ųjų rugsėjo, kai taip pat 4 taškus per kelinį pelnė „Šiauliai“ rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“.

„Tiesą sakant, pirmą kartą pasitaikė tokios rungtynės, kad komanda taip blogai žaistų pirmą kėlinį, – spaudos konferenciją pradėjo „Nevėžio“ strategas R. Cvirka. – Gal galvojo, kad bus lengvos rungtynės, nes kamuolys krito iš rankų, pataikymas nulinis, praleidome 38 taškus. Kartais tiek per du kėlinius yra per daug. Per pirmą kėlinį viskas ir buvo prarasta.“

Antrajame kėlinyje „Nevėžio“ puolimas kiek įsibėgėjo, o dzūkų – sustojo. Vis dėlto nuostabus pirmasis kėlinys į pertrauką aikštės šeimininkams leido išeiti turint saugų pranašumą – 44:17.

Po pertraukos komandų žaidimas išsilygino ir svečiams pavyko vienu tašku sumažinti savo atsilikimą (40:66). Vis dėlto paskutiniosios 10 rungtynių minučių buvo tik formalumas. Ketvirtajame kėlinyje „Nevėžiui“ pavyko sumažinti atsilikimą ir išvengti nepadoraus pralaimėjimo.

„Pradžia buvo neįtikėtina. Pirmas kėlinys buvo pats geriausias, kokį ši komanda yra kada nors žaidusi, – konstatavo „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas. – Deja, žaidėjai kurie pakilo nuo suolo negalėjo išlaikyti to tempo ir todėl turėjome prastą antrąjį kėlinį. Bet sugebėjome išlaikyti rungtynių kontrolę ir esame labai laimingi. Tikiuosi, kad dabar daugiau fanų ateis mus palaikyti.“  

„Dzūkija“: Kendrickas Brownas (3 per. kam.) ir Dominykas Domarkas (7 rez. perd., 4/4 trit.) po 14, Egidijus Dimša (10 atk. kam.) ir Paulius Petrilevičius po 12, Gedimins Žalalis 7.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 22 (8/20 metimai, 6 atk. kam.), Jonas-Christopheris Fulleris 11 (1/6 trit.), Gabrielius Maldūnas 10 (11 atk. kam.), Aidas Einikis 6.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris