Gerą gynybą pademonstravęs „Rytas“ nepasigailėjo „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

Gerą gynybą pademonstravęs „Rytas“ nepasigailėjo „Skycop“

Autorius: H. Augustynas
2018-09-30

Vilniaus „Ryto“ ekipa tęsia pergalingą žygį „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Šį kartą Lietuvos vicečempionai nepasigailėjo ambicingai čempionatą pradėjusios Prienų „Skycop“ ekipos.

Itin gerai gynyboje dirbę vilniečiai supančiojo „Skycop“ ir iškovojo pergalę 95:66 (24:13; 25:14; 25:16; 21:23).

Prieniškiai jau antrose rungtynėse iš eilės strigo puolime. Nors pirmose sezono rungtynėse „Skycop“ pelnė 93 taškus, tačiau paskutinėse dvejose rungtynėse į varžovų krepšį įmetė vidutiniškai 58,5 taško per susitikimą.

Itin gerai rungtynės susiklostė buvusiems ilgamečiams „Ryto“ nariams Mindaugui Lukauskiui ir Martynui Gecevičiui. Jie atitinkamai pelnė 18 ir 12 taškų bei abu pataikė po 4 tritaškius. Snaiperiai buvo rezultatyviausi savo komandoje.

Iškarto į priekį šovę vilniečiai per tris kėlinius išsprėndė visus reikalus ir ketvirtasis kėlinys liko tik formalumas. Jo metu Dainius Adomaitis leido pasireikšti ir jauniesiems sostinės talentams.

Bene geriausiai šuo šansu pasinaudojo jauniausias lygos krepšininkas Marekas Blaževičius, kuris vos per 15 minučių surinko 13 taškų ir atkovojo 4 kamuolius. Šešias ir aštuonias minutes šiose rungtynėse atitinkamai žaidė Aistis Piliauskas ir Lukas Kvedaravičius.

„Ruošdamiesi šioms rungtynėms mes kalbėjome, kad turime pradėti nuo geros, intensyvios gynybos ir ją laikyti visas 40 minučių, – pripažino D. Adomaitis. – Manau, kad daugeliu atvejų tai pavyko. Planavome prieš kai kuriuos žaidėjus žaisti kitaip ir krepšininkai tai darė gerai. Aišku, buvo klaidų, tačiau nebuvo tokių grubių ir tiek daug kaip paskutinėse rungtynėse. Viskas daugmaž pavyko, pažaidė ir jauni žaidėjai.“

Vilniečiai rungtynes pradėjo itin gerai, o 9 taškus per pirmą kėlinį pelnęs Dominique‘as Suttons padėjo „Rytui“ po pirmų 10 minučių turėti dviženklį pranašumą (24:13).

Antrajame kėlinyje „Rytas“ įjungė dar aukštesnę pavarą ir ketvirtį laimėjo 25:14, o į ilgąją pertrauką išėjo turint itin komfortabilų pranašumą (49:27). Po ilgosios pertraukos „Rytas“ apsukų nemažino ir pradėjo triuškinti varžovus iš Prienų – 74:43.

„Blogos rungtynės. Labai blogos, tiksliau, – piktinosi „Skycop“ strategas Virginijus Šeškus. – Su „Žalgiriu“ ir „Rytu“ nevykdėme to, ką buvome susitarę. „Rytas“ paprastai gynėsi, keisdavosi, leido aukštiems priimti kamuolius ir jie visur rizikavo, bet mes niekuo nepasinaudojom. Čia aišku yra akmuo į mūsų įžaidėjų daržą. Nesinori kritikuoti savo žaidėjų, bet taip negali būti. Negali būti taip, kad įžaidėjas per 8 minutes negali įžaisti kamuolio. Tokiame lygyje tokio dalyko negali būti.“

„Rytas“: Eimantas Bendžius 17(1/6 dvit., 5/8 trit.), Dominique‘as Suttonas 15 (7 atk. kam.), Evaldas Kairys (6/7 dvit.) ir Mareks Blaževičius po 13, Arnas Butkevičius 9.

„Skycop“: Mindugas Lukauskis 18 (4/5 trit.), Martynas Gecevičius 12 (4/12 trit.), Kšyštofas Lavrinovičius 10, Arnas Labuckas (7 atk. kam.) ir Michaelas Bruesewitzas po 8.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris