Į halę sugrįžęs „Žalgiris“ po ilgosios pertraukos įrodė pranašumą prieš „Nevėžį“
L.Žemgulio nuotr.

Į halę sugrįžęs „Žalgiris“ po ilgosios pertraukos įrodė pranašumą prieš „Nevėžį“

Autorius: LKL.LT
2018-10-03

Kauno „Žalgirio“ (4/0) komanda toliau neklumpa „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Grįžę į Kauno sporto halę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 81:68 (16:17, 25:21, 21:12, 19:18) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (0/4).

Kone svarbiausias šiame mače buvo trečiasis kėlinys. Iki tol intensyviai priešinęsis „Nevėžis“ puolime buvo blankus bei galiausiai leido „Žalgiriui“ solidesne persvara atitrūkti – 62:50. Per paskutinį ketvirtį teliko įtvirtinti pergalę.

Rungtynių pirmoje dalyje „Nevėžis“ neleido „Žalgiriui“ pabėgti ir ilgą laiką lenkė aikštės šeimininkus. Pirmąjį kėlinį atsilikdami tašku užbaigę žalgiriečiai po pertraukos atrodę įpykę ir persvėrė rezultatą, tačiau tolimų metimų dėka kėdainiškiai atitrūko 32:23.

Vis tik Pauliaus Jankūno lyderystė, prisidėję Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis leido į ilgąją pertrauką išsinešti trapų pranašumą – 41:38.

Žalgiriečiams 14 taškų pridėjo P. Jankūnas, 12 pelnė Brandonas Daviesas, taip pat atkovojęs 7 kamuolius. 9 taškais prie pergalės prisidėjo Marius Grigonis ir Laurynas Birutis, po 8 surinko E. Ulanovas bei A. Milaknis.

„Nevėžiui“ 14 taškų pelnė Chauncey Collinsas (4/5 trit.), 13 – Martynas Varnas, 12 – Valdas Vasylius, 9 – Simas Buterlevičius (5 rez. perd.), 6 – Jonas Christopheris Fulleris.

„Pirmoje pusėje „Nevėžis“ per greitai judino kamuolį iš vienos aikštės pusės į kitą, o mes vėlavome. Po pertraukos ėmėme geriau gintis, nors varžovai ir sumetė sudėtingų metimų bei šiaip sužaidė geras rungtynes.

Į halę grįžtame su savotiška nostalgija, dauguma čia esame praleidę nemažai laiko, aš esu čia kone užaugęs, todėl yra tikrai labai malonu čia žaisti.

Kalbant apie būsimą dvikovą su „Rytu“, kol kas daug jų rungtynių nemačiau, žiūrėsiu rytoj, tačiau tai, kad jie nugalėjo Malagos „Unicaja“ yra didelis ženklas. Nuvažiavus į Vilnių niekada nėra lengva ir to nesitikime“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Pralaimėjome smulkias atkarpas, kur atrodydavo, žaisdavome apylygiai, bet padarydavome kvailas klaidas prieš spaudimą ar broką kamuolio varyme. Padarėme 18 klaidų, nors „Žalgiris“ klydo panašiai, bet svarbi buvo ir kova dėl kamuolių“, – sakė „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka.

Kauniečiai šiame mače pataikė 5 tritaškius iš 16 (31 proc.), kol „Nevėžis“ – 11 iš 22 (50 proc.).

„Žalgiris“ gerokai pranoko varžovus kovoje dėl kamuolių: sugriebė jų 36, o kėdainiškiai – 23.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris