„Dzūkija“ privertė „Pieno žvaigždes“ patirti ketvirtą pralaimėjimą
LKL/BNS nuotr.

„Dzūkija“ privertė „Pieno žvaigždes“ patirti ketvirtą pralaimėjimą

Autorius: LKL.LT
2018-10-06

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse antrąją pergalę iškovojo Alytaus „Dzūkija“ (2/2), kuri svečiuose 74:60 (19:14, 20:15, 23:19, 12:12) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1/4).

Pasvalio komanda šiose rungtynėse nepirmavo nė karto.

Nuo pat jų pradžios „Dzūkija“ ėmė vis palaipsniui didinti savo pranašumą. Iškart į žaidimą ne tik gynyboje, bet ir puolime gerai įsiliejo Artūras Jomantas, tritaškių taiklumą demonstruoti ėmė Dominykas Domarkas, po krepšiais tvirtai stovėjo Paulius Petrilevičius – 25:17.

Deficitą iki 2 taškų sumažino gera šeimininkų atkarpa, tačiau į ilgąją pertrauką „Dzūkija“ vis tiek išsinešė dviženklę pervarą – 29:39.

Trumpam A. Jomantas buvo privertęs sunerimti savo komandą, kuomet pajautė skausmus ir sėdosi ant suoliuko, tačiau nuo jo veteranas greitai pakilo ir leido dzūkams dar labiau atsiplėšti – 60:42.

Du iš eilės Gyčio Sirutavičiaus tritaškiai paskatino Andrejų Urlepą prašyti pertraukėlės (48:60), bet labiau varžovų alytiškiai neprisileido bei per paskutinį kėlinį įtvirtino pergalę.

Alytaus komandai 16 taškų pelnė D. Domarkas (4/7 trit.), po 13 – A. Jomantas (8 atk. kam.) ir Paulius Danisevičius.  

P. Petrilevičius pelnė 7 taškus ir atkovojo 8 kamuolius, tačiau klydo 5 kartus ir išnaudojo pražangų limitą. 7 taškus surinko ir Kendrickas Brownas (5 rez. perd.).

Pasvalio komandoje vienintelis Justinas Wattsas surinko dviženklį taškų skaičių (14 tšk.). Po 8 taškus pridėjo Emmanuelis Omogbo (6 atk. kam.) ir Karolis Petrukonis, 7 – Vytautas Šulskis, po 6 – G. Sirutavičius (2/8 trit.) ir Tomas Galeckas.

Greitomis atakomis „Dzūkija“ surinko 18 taškų, o „Pieno žvaigždės“ – 5. Taškų antraisiais bandymais skirtumas panašus: svečiai pelnė 14, šeimininkai – 5.

Tiesa, po klaidų pasvališkiai surinko 17 taškų, o alytiškiai – 7.

„Kokių gynybinių rungtynių laukėme, tokios jos ir buvo. Bet norint laimėti namie, mesti tokiu procentu negalima. 32 proc. „iš žaidimo“, 65 proc. baudų metimų – taip yra per sunku laimėti rungtynes.

Kai kuriose statistinėse grafose ne tik nenusileidžiame, bet ir lenkiame varžovus, tačiau reikia pataikyti. Kokia yra komandos atmosfera, taip ir metame. Nereikia būti dideliu ekspertu, matosi, koks yra mūsų vieningumas ir kaip dirbame kaip komanda“, – kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas.

„Džiaugiuosi, kad laimėjome, kadangi žinojau, kad žaisti Pasvalyje visada sunku. Nebuvome geri puolime, tačiau gerai gynėmės, kovojome ir rungtyniavome komandiškai.

Danisevičius ir Jomantas buvo mūsų „X faktoriai“. Žinome, koks mums yra svarbus Artūras, gaila, kad jį buvo iš rikiuotės išvedusi trauma. Paulius taip pat šįkart sužaidė geriau nei praėjusiuose mačuose“, – sakė „Dzūkijos“ strategas A. Urlepas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris