„Šiaulių“ sudėtyje – amerikiečių rokiruotė

„Šiaulių“ sudėtyje – amerikiečių rokiruotė

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-10-09

Keturiais pralaimėjimais „Betsafe-LKL” čempionatą pradėję „Šiauliai” ėmėsi permainų ekipos sudėtyje. Bendru susitarimu komandą paliko vidurio puolėjas iš JAV Ronaldas Delphas. Amerikietį geltonųjų ekipoje pakeis jo tautietis Cedrickas Bowenas. 

Rugpjūtį prie komandos prisijungęs 213 cm ūgio R. Delphas sužaidė trejas rungtynes šalies pirmenybėse, kuriose vidutiniškai aikštelėje praleisdavo beveik po 9 minutes, o per jas rinko po 2 taškus ir atkovodavo po 2 kamuolius. 

„Krepšininkas tiesiog neatitiko lūkesčių. Tikėjomės iš jo atletiškumo, greičio, bet į mūsų komandą jis atvyko be pasiruošimo. Todėl laukėme ir tikėjomės, kad eigoje jis progresuos. Deja, realybė tokia, kad jis yra per silpnas LKL lygai. Su kiekvienomis rungtynėmis buvo vis aiškiau, kad jam trūksta mąstymo greičio, fiziškumo, o ir pats amerikietis sunkiai susigaudė, kur pateko. Todėl nusprendėme su juo atsisveikinti. Linkime jam sėkmės tolesnėje karjeroje”, – sutarties nutraukimo priežastis vardijo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Jį pakeisiantis 26 metų amžiaus 196 cm ūgio puolėjas C. Bowenas sezonui ruošėsi Italijoje, kur dalyvavo „Fiat Torino”, žaisiančio LBA Serie A čempionato, peržiūroje. Italijos klubą treniruoja garsus krepšinio specialistas Larry Brownas.

Trijose, lengvojo ar sunkaus krašto puolėjo bei vidurio puolėjo, pozicijose galintis žaisti krepšininkas didžiąją karjeros dalį praleido Balkanų regione ir Bulgarijoje. Trumpai žaidė Islandijoje.

Praėjusiame sezone jis atstovavo Gevgelijos „Blokotehna” (Makedonija) ekipai. Makedonijos Superlygoje C. Bowenas sužaidė 24 rungtynes. Jose puolėjas vidutiniškai rinkdavo po 8,3 taško ir atkovodavo po 4,6 kamuolio, žaisdamas po 16,8 minutės. Iš žaidimo krepšininkas atakavo net 65 proc. taiklumu. 

Tuo tarpu 7 žaistose Balkanų tarptautinės krepšinio lygos (BIBL) rungtynėse jis per 20 minučių pelnydavo po 9,3 taško ir atkovodavo po 4 kamuolius. 

„Pakviesdami šį krepšininką, mes keičiame savo strategiją, nes tai yra nedidelis krepšininkas, iš kurio tikimės to, ko šiuo metu komandai labiausiai trūksta – agresyvumo, energijos ir greičio. Nors jis nėra aukštas, bet gynyboje gali apsiginti prieš bet ką, turi puikų šuolį, todėl be didesnių problemų gali pasiekti kamuolį tame pačiam aukštyje kaip ir kur kas didesni varžovai. Tikimės, kad Cedrickas taps ta  trūkstama mūsų žaidimo dalimi kelyje į pergales”, – teigė M. Žukauskas.

Naujasis komandos narys C. Bowenas į Lietuvą atvyks trečiadienį, o jo debiuto „Betsafe-LKL” čempionate galima sulaukti jau spalio 14 d., kai „Šiauliai” Panevėžyje susitiks su vietos „Lietkabeliu”.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris