M. Gecevičiaus tritaškiai rungtynių pabaigoje atvedė „Skycop“ į pergalę prieš „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

M. Gecevičiaus tritaškiai rungtynių pabaigoje atvedė „Skycop“ į pergalę prieš „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-13

Permainingose ir atkakliose rungtynėse Prienuose sudėtingą pergalę pasiekė vietos „Skycop“ (3/3) ekipa. Du tritaškius itin svarbiu rungtynių metu smeigęs Martynas Gecevičius padėjo prieniškiams 85:80 (21:20; 22:24; 20:17; 22:19) palaužti Utenos „Juventus“ (2/4).

„Juventus“ ekipos šiame susitikime nesugebėjo išgelbėti ir žvėriškai žaidęs Vaidas Čepukaitis, kuris pelnė 26 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 36 naudingumo balus.

Tuo metu „Skycop“ gretose penkis tritaškius pataikęs M. Gecevičius pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Už jį rezultatyviau rungtyniavo tik Michaelas Bruesewitzas surinkęs 22 taškus bei 31 naudingumo balą.

„Skaudžiai pralaimėjome, – konstatavo uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas. – Pirmavome trimis taškais, bet tie du Gecevičiaus tritaškiai... Ir svarbiausia žinojome, ką darome, bet jie buvo iš fantastikos srities. Vienas iš 10 metrų, kitas išvis griūnant ir nematant krepšio. Jiems šiek tiek pasisekė, bet vis tiek turime juos pasveikinti. Niekaip negalėjome pabėgti pirmoje pusėje. Darėme kvailystes, nenaudojome savo pražangų. Vis dėlto matėsi ir gerų dalykų, tačiau tie Gecevičiaus metimai buvo labai skaudūs.“

„Rungtynės buvo labai sunkios. Jos buvo man pačiam labai sunkios, – teigė Virginijus Šeškus. – Mes supratome šių rungtynių svarbą. Kiekvienas rungtynes namuose mes turime laimėti. Šiame turnyre negalima mėtyti taškų.

Buvo labai daug klaidų, įskaitant ir taktines, ir žaidybinių. Tačiau kai nusiramini, tai supranti, kad vyrai tikrai kovėsi. Labai geras pavyzdys yra tas, kad vien Gecevičius atkovojo 9 kamuolius. Kas labiausiai krenta į akis, kad mes tritaškius geriau metame negu dvitaškius. Tai nėra blogai, tačiau turime tiksliau atakuoti iš dviejų taškų zonos.“

Visų rungtynių metu Prienuose komandos kovėsi taškas į tašką, o atkakli kova tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos.

Likus kiek daugiau negu dvejoms minutėms iki susitikimo pabaigos M. Gecevičius smeigė tritaškį ir išvedė prieniškius į priekį – 80:77. Vis dėlto jau kitoje aikštės pusėje atsakymą surado Alexanderis Hamiltonas, kuis neilgai trukus tolimu metimu rezultatą išlygino.

„Skycop“ ekipa nepasimetė, o iniciatyvos ir vėl ėmėsi M. Gecevičius, kurio dar vienas tolimas metimas sugražino aikštės šeimininkams trapų pranašumą (83:80). „Skycop“ ekipa apsigynė, o M. Gecevičius išprovokavo 26 taškus pelniusio V. Čepukaičio penktąją pražangą.

Negana to, „Skycop“ atkovojo du kamuolius puolime po netikslių metimų. „Juventus“ galiausiai apsigynė ir lemiamai atakai suregzti turėjo 20 sekundžių.  

Vis dėlto Alexandras Zacharovas prametė iš toli ir nors „Juventus“ atkovojo kamuolį puolime, jį greit prarado, o Mindaugas Lukauskis greitoje atakoje galutinai pražudė uteniškius.

„Skycop“: Michaelas Bruesewitzas 22 (9 atk. kam., 31 n.b.), Martynas Gecevičius 19 (5/11 trit., 9 atk. kam., 26 n.b.), Ovidijus Varanauskas 15 (4/6 trit.), Darjušas Lavrinovičius 7.

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis 26 (11/13 dvit., 13 atk. kam., 36 n.b.), Alexanderis Hamiltonas 16, Arvydas Šikšnius 13, Marius Runkauskas 9.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris