Prastai iš toli atakavęs „Lietkabelis“ sugebėjo palaužti „Šiaulius“
K. Kavolėlio/„Lietkabelis“ nuotr.

Prastai iš toli atakavęs „Lietkabelis“ sugebėjo palaužti „Šiaulius“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-14

Panevėžio „Lietkabelio“ (4/1) ekipa įgavo pagreitį ir iškovojo jau ketvirtąją pergalę iš eilės. Panevėžiečiai namuose po atkaklios kovos palaužė „Šiaulių“ (0/5), kuri ir toliau išlieka be pergalių.

Dviženklį deficitą ketvirtajame kėlinyje iššvaistęs „Lietkabelis“ vis tiek iškovojo pergalę 79:73 (22:14; 26:26; 20:16; 11:17) prieš „Šiaulius“.

Vos keturis tritaškius iš 18 (22%) pataikiusį „Lietkabelį“ į pergalę vedė Mindaugas Kupšas ir Michaelas Morrisonas, kurie pelnė po 14 taškų.

„Šiaulių“ gretose šiame susitikime išsiskyrė 14 taškų pelnęs Cedrickas Bowenas ir 13 pridėjęs Evaldas Šaulys. „Šiauliai“ šiose rungtynėse pataikė vos vieną baudos metimą iš trijų.

„Buvo tikrai gražių momentų, o kai kurie žaidėjai ir nustebino, – po pralaimėtų rungtynių rungtynių teigiamus dalykus vardino Antanas Sireika. – Tačiau buvo ir blogų atkarpų. Aš sakiau vyrams, kad jie neturi pergyventi. Jie nori parodyti tą geresnį žaidimą, bet viskas savaime taip nesigauna. Jeigu jie kurį laiką demonstruoja gerą žaidimą ar padaro gerą darbą – turi džiaugtis, kadangi tai yra žingsnis į priekį. Aš dauguma žaidėjų esu patenkintas.“

„Lietkabelis“ jau po pirmojo kėlinio turėjo solidų aštuonių taškų pranašumą  22:14. Nors „Šiauliai“ varžovams pabėgti dar toliau neleido, prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė tie patys 8 taškai (48:40).

Antroje rungtynių dalyje kiek sėkmingiau rungtyniavo aikštės šeimininkai, kurie jau prieš lemiamas 10 minučių turėjo dviženklį pranašumą – 68:56.

Nepaisant to, lemiamo ketvirčio metu „Šiaulių“ krepšininkai kilo į šturmą ir priartėjo iki dviejų taškų – 70:72. Vis dėlto Pauliaus Valinsko tolimas metimas likus žaisti 80 sekundžių visiškai nužudė „Šiaulių“ krepšininkus (79:71).

Nors „Šiauliai“ dar ginklų nesudėjo, dar kartą sugrįžti į rungtynes svečiams nepavyko, kurie įsirašė jau penktąjį pralaimėjimą šiame sezone.

„Geras dalykas, tai kad pradėjome rungtynes agresyviai. Tačiau kas vėliau nepatiko, tai koncentracija gynyboje, – pastabas auklėtiniams dalino „Lietkabelio“ treneris Gintaras Kadžiulis. – Darėme klaidų, „Šiauliai“ gavo lengvų metimų.

Antroje pusėje vyko visiškai nepaaiškinami dalykai. Aš net negaliu suskaičiuoti, kiek kartų buvo pramesta iš po krepšio. Čia niekas atsakymo į tai tikrai neras. Antroje pusėje leidome jiems atkovoti svarbius kamuolius. Bet smagu, kad bent jau atsilaikėme pabaigoje ir iškovojome pergalę.“

„Lietkabelis“: Mindaugas Kupšas (8 atk. kam) ir Michaelas Morrisonas po 14, Donatas Tarolis 13, Simas Jasaitis 12 (5 per. kam.), Franas Pilepičius 7,

„Šiauliai“: Cedrickas Brownas 14 (7/9 dvit.), Evaldas Šaulys 13, Rokas Stankevičius 9, Arminas Urbutis ir Ignas Vaitkus po 8 (8 atk. kam., 1/6 dvit.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris