Karjeros rungtynes sužaidęs D. Sirvydis atvedė „Rytą“ į užtikrintą pergalę prieš „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Karjeros rungtynes sužaidęs D. Sirvydis atvedė „Rytą“ į užtikrintą pergalę prieš „Šiaulius“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-20

18-metis Deividas Sirvydis sužaidė geriausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, o Vilniaus „Rytas“ (5/1) iškovojo užtikrintą pergalę namuose. 

14 taškų ir 20 naudingumo balų surinkęs vilnietis atvedė sostinės ekipą į pergalę 90:63 (22:16; 21:18; 22:16; 25:13) ir paliko „Šiaulius“ (0/6) turnyrinės lentelės dugne.

D. Sirvydis šiame susitikime pagerino savo rezultatyvumo ir naudingumo rekordus. Praėjusiame sezone snaiperis buvo pelnęs 8 taškus ir surinkęs 6 naudingumo balus.

Už jį vilniečių gretose rezultatyviau žaidė tik 32-ąjį gimtadienį minėjęs Doninque'as Suttonas, kuris pataikė 3 trtaškius bei pelnė 16 taškų.

Nepaisant to, kad Dainiaus Adomaičio kariauna iškovojo įtikinamą pergalę, strategas savo ekipos žaidimu nebuvo itin patenkintas.

„Nieko naujo. Gerus momentus visada keičia blogi. Antrajame kėlinyje praleidome šešis taškus greitajame puolime. Po to keturis taškus dovanojome, kai leidome atkovoti kamuolius po savo krepšiu“, – teigė D. Adomaitis.

Svečių gretose išsiskyrė Cedrickas Bowens surinkęs 16 taškų bei Antanas Udras ir Benas Griciūnas, kurie pridėjo po 10.

 Vilniečiai nuo pat rungtynių pradžios pademonstravo, kad „Šiauliams“ šiame susitikime lengva nebus. „Rytas“ jau pirmajame kėlinyje turėjo 8 taškų pranašumą (20:12), o antrojo ketvirčio metu turėjo ir dviženklę persvarą – 40:28.

Po ilgosios pertraukos „Rytas“ nedemonstravo jokių atsipalaidavimo ženklų ir jau prieš lemiamą ketvirtį turėjo užtikrintą pranašumą (65:50).

Ketvirtąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo spurtu 17:1 ir galutinai sudaužė „Šiaulių“ viltis šiose rungtynėse sugrąžinti intrigą (82:51).

„Varžovas buvo ryškiai stipresnis, – pripažino „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Jie buvo po sukrėtimo. Jie turėjo parodyti kur kas geresnį žaidimą negu prieš tai demonstravo. Jiems tai padaryti pavyko, o mums ne. Čia nereikia nervintis. Aš nepykau ant savo žaidėjų, kadangi matau didelį meistriškumo skirtumą.“

„Rytas“: Dominique‘as Suttonas 16 (7 atk. kam.), Deividas Sirvydis 14 (6 atk. kam., 20 n.b.), Evaldas Kairys 13 (8 atk. kam., 24 n.b.), Arnas Butkevičius 12, Martynas Echodas 10 (8 atk kam.).

„Šiauliai“: Cedricas Bowenas 16, Benas Griciūnas ir Antanas Udras (7 atk. kam.) po 10, Giedrius Stankevičius 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris