A. Hamiltono tritaškiai pratęsime pražudė „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

A. Hamiltono tritaškiai pratęsime pražudė „Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2018-11-03

„Betsafe-LKL“ pirmenybių devintąjį turą pradėjo itin įtemptas mūšis Utenoje, kuriame neužteko 40 minučių. Vietos „Juventus“ (4-5) krepšininkai per pratęsimą 86:77 (12:24, 26:18, 17:14, 14:13, 17:8) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (4-5).

Susitikimą gerokai sėkmingiau pradėjo Alytaus ekipa, kuri prasidėjus antrajam kėliniui jau buvo atitrūkusi 26:12. Visgi „Juventus“ tuomet spurtavo 18:4 ir dar to paties kėlinio viduryje išlygino rezultatą 30:30. 

Nuo tada vyko atkakli kova taškas į tašką, o nugalėtojai per pagrindinį rungtynių laiką nepaaiškėjo. Prasidėjus paskutinei minutei rezultatą (69:69) išlygino Egidijaus Dimšos dvitaškis, o per likusį laiką komandos nepasižymėjo.

Pratęsime sąlygas jau diktavo „Juventus“. Šeimininkams tai daryti leido svarbiu metu sužibėjęs Alexanderis Hamiltonas, kuris per kiek daugiau nei minutę sumetė tris tritaškius iš eilės.

Amerikiečio benefiso dėka Utenos klubas atitrūko 80:71, o per likusias dvi pratęsimo minutes „Dzūkija“ atsitiesti jau nesugebėjo bei turėjo susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu, kuris nutraukė dviejų pergalių seriją.

Į pergalę „Juventus“ atvedęs A. Hamiltonas iš viso pelnė 23 taškus (5/7 tritaškiai). Arvydas Šikšnius pridėjo 16 taškų, o Vaidas Čepukaitis užfiksavo dvigubą dublį įmesdamas 13 taškų ir atkovodamas 11 kamuolių.

„Man keista. Jie galvojo, kad mūsų Alexas nepataiko, bet reikia pažiūrėti, kaip jis pataiko treniruotėse. Jis laisvas paėmė ir įmetė tuos tritaškius. Jie rizikavo ir ta rizika nepasiteisino“, – po rungtynių šypsojosi Žydrūnas Urbonas.

„Pratęsime „Juventus“ žaidė daug geriau, leidome jiems per lengvai susirinkti taškus. Patys labai prastai metėme dvitaškius. Jei dvitaškius meti 40 proc. taiklumu, laimėti sunku“, – apgailestavo dzūkų strategas Andrejus Urlepas.

„Juventus“: Alexanderis Hamiltonas 23, Arvydas Šikšnius 16, Vaidas Čepukaitis 13 (11 atk. kam.), Karolis Guščikas 11.

„Dzūkija“: Kendrickas Brownas 16, Artūras Jomantas 14 (8 atk. kam.), Mindaugas Sušinskas, Paulius Danisevičius, Paulius Petrilevičius ir Egidijus Dimša po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris