Kauno „Žalgiris“ – po sėkmingo sezono ambicijų nemažinantis žvėris
LKL / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ – po sėkmingo sezono ambicijų nemažinantis žvėris

Autorius: LKL TV
2018-11-07

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusiame sezone padarė tai, ko iš jų tikėjosi ne daug kas – po 19 metų pertraukos pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų ir turėjo šansą kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų.

Nepaisant tokio sėkmingo praėjusio sezono finišo, komandos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas teigė, jog jokio atsipalaidavimo pasibaigus sezonui „Žalgirio“ organizacijoje nebuvo.

„Visi mus pasveikina, pasidžiaugia, o prasidėjus naujam sezonui nori mus nugalėti, – bendraudamas su LKL TV kūrybine grupe sakė „Žalgirio“ vadovas. – Nėra taip, jog gauni kažkokį pliusą. Sezonas praėjo ir viskas prasideda iš naujo. Žinoma, tai suteikia tam tikro pasitikėjimo kviečiant žaidėjus iš NBA ar kitų pajėgesnių Europos komandų, kai gali jiems parodyti, kokią klubas turi viziją."

Vienas iš svarbiausių pergalių kalvių – komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, apie kurio ateitį vasarą sklandė nemažai gandų. Tačiau kauniečių strategas atskleidė, jog jo sprendimą likti Kaune nulėmė bent keli faktoriai:

„Negali galvoti tik apie save – yra ir šeima, ir klubas, finansai, sąlygos. Aibė dalykų, kuriuos sudėjus čia yra vienas malonumas dirbti, tad sprendimas nebuvo toks sunkus. Tokį klubą kaip „Žalgiris“ nori treniruoti daugybė trenerių ir reikia tai vertinti."

Keturiskart Eurolygos čempiono sprendimu likti laikinojoje sostinėje džiaugėsi ir P. Motiejūnas. Jis atskleidė, kad komanda turėjo ir atsarginių variantų, jei Š. Jasikevičius būtų nusprendęs išvykti.

„Žinoma, buvo planai B ir C, viskas buvo sudėliota, nes norisi, kad komanda judėtų į priekį. Tačiau džiaugiamės, kad tų planų neprireikė“, – sakė P. Motiejūnas.

Nepaisant to, jog kasmet komandą papildo bent keli legioneriai, kone svarbiausias klubo tikslas ir užduotis – lietuviško komandos branduolio kūrimas. 

„Norime, kad kai išeis vyresni žaidėjai, tokie kaip Paulius Jankūnas ar Artūras Milaknis, jų vietą užimtų kiti, – sakė P. Motiejūnas. – Turime Edgarą Ulanovą, šiemet prisijungė Marius Grigonis, tad išties norisi, kad tie jauni žaidėjai neišvyktų į užsienį, o liktų Lietuvoje.“

Būtent jaunimo ugdymas yra ir viena iš krypčių, kurią Kauno komanda laiko prioritetine. 

„Toks kelias pasirinktas dėl to, kad mums yra įdomus visas jauno krepšininko tobulėjimo procesas, – sakė „Žalgirio“ generalinis direktorius. – Galima pajausti daug malonumo, kai paimi jauną žaidėją, atrandi jame kažką tokio, ko niekas kitas nematė, ar galbūt net užauginti jį iki Eurolygos lygio. Kadangi tai yra ilgas procesas, galutinį produktą įvertinti gana sunku, tačiau tikrai yra nemažai perspektyvių žaidėjų ir tikimės, jog didelė dalis jų atstovaus „Žalgiriui“ ir Eurolygoje.“

Tačiau ir čia yra tam tikrų problemų.

Kaip vieną pagrindinių, P. Motiejūnas įvardija talentų nutekėjimą į užsienį: „Ant bangos šiuo metu yra Ispanija, kitos šalys, tačiau jos neturi tokių gilių tradicijų, kokias turime mes. Paskaičiavus procentaliai, kokia dalis mūsų šalies žmonių tampa krepšininkais, mes esame fenomenas. O didieji klubai turi kitokią strategiją – jiems užtenka susirinkti visus talentingiausius ir laukti, kol kažkas bus. “

Išsamus reportažas apie Kauno „Žalgirį“ – specialiame LKL TV siužete: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris