L. Williamso vedamas „Neptūnas“ Kėdainiuose šventė užtikrintą pergalę
LKL/BNS nuotr.

L. Williamso vedamas „Neptūnas“ Kėdainiuose šventė užtikrintą pergalę

Autorius: LKL.LT
2018-11-10

Klaipėdos „Neptūno“ (9/1) komanda toliau neužleidžia aukščiausių pozicijų („Betsafe–LKL“) ir svečiuose užtikrintai 83:69 (22:9, 28:20, 12:21, 21:19) įveikė Kėdainių „Nevėžį“ (2/8).

Tik pačioje mačo pradžioje „Nevėžis“ žengė koja kojon su varžovais (7:6), o nuo to laiko leido „Neptūnui“ pabėgti ir per pusę ketvirčio pelnė vos 2 taškus – 9:22. Klaipėdiečiai toliau baudė ir tolimais metimais, ir prasiveržimais, o Lorenzo Williamsas tapo pagrindiniu „Neptūno“ ginklu, pastaruoju metu demonstruojančiu puikią sportinę formą – 50:29.

Po didžiosios pertraukos „Nevėžis“ atrodė geriau: nors „Neptūnas“ ir turėjo solidų pranašumą (55:34), jį pamažinti pavyko, kadangi svečių puolimas buvo pastabdytas – 50:62. Nors triuškinti savęs Kėdainių komanda nebeleido, tačiau pergalingo pranašumo „Neptūnas“ taip ir neiššvaistė.  

„Neptūno“ komandą vėl į priekį tempė L. Williamsas, pelnęs 18 taškų (3/4 dvit., 4/4 trit.,), atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 27 naudingumo balus per 27 minutes.

Po 10 taškų prie pergalės pridėjo Simas Galdikas, Tomas Delininkaitis ir Osvaldas Olisevičius, po 9 – Laimonas Kisielius ir Jerai Grantas.

Laurynui Beliauskui mačas buvo labai nesėkmingas: per 22 minutes buvo pramesti keturi dvitaškiai, tritaškis, atkovoti 4 kamuoliai, tačiau 2 klaidos ir 5 pražangos leido surinkti tik minus 7 naudingumo balus.

„Nevėžiui“ 13 taškų pelnė Martynas Varnas, 12 – Nikita Balašovas, 9 – Regimantas Miniotas, 8 – Aidas Einikis, 7 – Johnas-Christopheris Fulleris.

„Neptūnui“ nesutrukdė 17 klaidų, kai varžovai klydo 10 sykių. Pirmauti svečiams užtat pavyko pagal atkovotus kamuolius (39 prieš 28), rezultatyvius perdavimus (21 prieš 17), o taip pat taiklumą. Nors dvitaškius komandos metė panašiai („Neptūnas“ – 52 proc., „Nevėžis“ – 51 proc.), tritaškių svečiai pataikė daugiau (10 iš 18 prieš 6 iš 30), o baudas metė tiksliau (11 iš 14 prieš 17 iš 24).

„Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka buvo ypatingai nepatenkintas atakų organizavimu ir teigė, kad klubas ieškos antro įžaidėjo.

„Man atrodo, komandų lygių skirtumas yra net didesnis nei rezultatas atspindi. Sunku žaisti su tokiu pataikymu, eilę metimų metėme laisvi, bet pataikymo iš trijų taškų zonos nebuvo. Pirmoje mačo dalyje iš įžaidėjų nematėme jokio žaidimo organizavimo ir gynybos. Praradome žaidimo kontrolę, ieškojome kito penketo, vėliau lyg žaidėme apylygiai, bet per pirmąją rungtynių dalį „Neptūnas“ buvo nuėjęs per toli“, – sakė R.Cvirka.

Kazys Maksvytis daug priekaištų auklėtiniams neturėjo.

„Džiaugiamės iškovoję tašką. Pirma pusė buvo beveik ideali: su geru pataikymu, gera gynyba. Po to kiek sustojome, gal natūraliai atsipalaidavome, nors man tas nepatinka. Jauni žaidėjai davė daug energijos, bet ji kartais ėjo pro šonus – nesubauduodavome, kur reikėdavo. Tačiau jauni žaidėjai ir yra tam, kad klystų, svarbu, jog turėtų noro“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris