„Rytas“ tik rungtynių pabaigoje palaužė „Skycop“ pasipriešinimą
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ tik rungtynių pabaigoje palaužė „Skycop“ pasipriešinimą

Autorius: LKL.lt
2018-11-10

Vilniaus „Rytas“ (7-2) grįžo į pergalių kelią. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai svečiuose po atkaklios kovos 81:71 (22:19, 18:15, 16:16, 25:21) palaužė Prienų „Skycop“ (4-6).

Į pergalę vilniečius vedė 18 taškų įmetęs Arnas Butkevičius. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė tiek pat taškų pelnęs Martynas Gecevičius. 

Prieniškiai viso susitikimo metu atkakliai kabinosi į varžovų atlapus ir ketvirtojo kėlinio viduryje netgi išsiveržė į priekį 61:58. Likus žaisti vos dvi minutes „Skycop“ atsilikinėjo tik 69:72. 

Vis dėlto tuomet Arnas Butkevičius perėmė labai svarbų kamuolį ir išprovokavęs nesportinę varžovų pražangą įmetė baudos metimą (73:69).  Netrukus D.J. Seeley pridėjo tritaškį su pražanga (77:69) bei taip užtikrino „Rytui“ pergalę.

Lemiamu metu klydę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai iš viso padarė 19 klaidų, kuomet jų varžovai prarado 12 kamuolių. 

Šeimininkai metė net 35 tritaškius, iš kurių pataikė 8 (22 proc. taiklumas). Vilniečiai įmetė 6 tolimus metimus iš 17 (35 proc. taiklumas).

Nugalėtojų gretose debiutavo Rokas Stipčevičius, kuris per 15 minučių prametė dvitaškį ir tris tritaškius, atliko rezultatyvų perdavimą, po du kartus suklydo ir prasižengė bei surinko -7 naudingumo balus.

„Manau, svarbiausia, kad nėra abejonės jo sprendimuose. Faktas, kad puolime susikūrėme daug gerų situacijų ir daug tų situacijų buvo laisvi tritaškiai, kurių nepataikėme. Tai yra protingas ir patyręs žaidėjas“, – apie kroatą kalbėjo D. Adomaitis.

Į Prienus iš Panevėžio „Lietkabelio“ sugrįžęs Vytenis Lipkevičius per 23 minutes pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai) bei sugriebė 5 atšokusius kamuolius.

„Lipkevičius nors ir pridarė klaidų, bet žmogus, matosi, atiduoda visą sielą. Vyteniui reikia išmokti kažką naujo, bet jis čia rado ir daug to, ką jau moka. Jam dar sunku, reikia įsilieti, bet energijos jis į mūsų žaidimą jau įnešė“, – V. Lipkevičiaus sugrįžimu džiaugėsi V. Šeškus.

„Skycop“: Martynas Gecevičius 18 (7 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius 12 (6/7 dvit.), Gintaras Leonavičius 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 18 (7 atk.), D.J. Seeley 17, Martynas Echodas 14 (6 atk. kam..), Evaldas Kairys 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris