„Šiauliai“ išsiskyrė su D. Kapelanu
LKL / BNS nuotr.

„Šiauliai“ išsiskyrė su D. Kapelanu

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-11-12

„Šiaulius” paliko trečiasis legionierius. Šeštadienio rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“ buvo paskutinės Diego Kapelanui.

Bosnijos ir Hercegovinos pilietybę turinčiam kanadiečiui baigėsi bandomasis laikotarpis, po kurio klubas nusprendė pasinaudoti galimybe nutraukti sutartį. Karjerą žaidėjas tęs Kanadoje.

Tikėta, kad vasarą į Šiaulius iš Ispanijos antrosios lygos atvykęs 31 m amžiaus atakuojantis gynėjas pakeis komandą palikusi snaiperį Nicką Zeisloftą bei padės komandai savo patirtimi, tačiau jis dar neprasidėjus čempionatui treniruotės metu patyrė kojos traumą, dėl kurios be krepšinio teko praleisti daugiau nei mėnesį. 

Po jos D. Kapelanas nesugebėjo išsikovoti trenerių pasitikėjimo. Tai po rungtynių spaudos konferencijoje patvirtino „Šiaulių” komandos vyr. treneris Antanas Sireika, kurio teigimu, legionierius, nepaisant pastangų treniruotėse, neįrodė, kad atitinka norimą lygį.

Geltonus marškinėlius gynėjas vilkėjo 6 rungtynėse, iš kurių dusyk – FIBA Čempionų lygos atrankoje. 

Po traumos debiutavęs „Betsafe–LKL” čempionate D. Kapelanas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo vos kiek daugiau nei 3 minutes ir per ketverias rungtynes surinko tik 2 taškus.

„Dėkojame krepšininkui už pastangas. Jo darbo etika galėtų būti pavyzdys, kaip turėtų elgtis kiekvienas profesionalus sportininkas. Būtent Diego į areną ateidavo vienas pirmųjų, o palikdavo – vienas paskutiniųjų. Deja, po traumos jam nepavyko iškart susigrąžinti formos ir pilnai atskleisti savo gebėjimus, o laikas šiuo atveju buvo ne jo pusėje, ilgiau laukti negalėjome, todėl nusprendėme išsiskirti. Linkime jam sėkmės tolesnėje karjeroje”, – kalbėjo „Šiaulių” direktorius Mindaugas Žukauskas.

Pirmadienį į Šiaulius atvyksta naujausias klubo pirkinys Saah Nimley. Pasak klubo vadovo, su šio žaidėjo įsigijimu iš žaidėjų rinkos nesitraukiama ir, atsiradus galimybei sustiprinti sudėtį pajėgiu bet kurios pozicijos krepšininku, ja bus pasinaudota.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris