Trijų užsieniečių atsisakiusių „Pieno žvaigždžių“ vadovas: „Visada yra rizika“
Foto: LKL / BNS

Trijų užsieniečių atsisakiusių „Pieno žvaigždžių“ vadovas: „Visada yra rizika“

Autorius: LKL.LT
2018-11-13

Nuo „Betsafe–LKL“ sezono starto praėjo 50 dienų, tačiau Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas – vis dar ieškojimų kelyje.

Su penkiais legionieriais sezoną pradėjusi Aukštaitijos ekipa trijų užsieniečių žaidėjų neteko nepraėjus nė dviem mėnesiams.

Vieną pergalę per pirmuosius penkis sezono mačus iškovoję pasvaliečiai duris pirmajam parodė puolėjui Ericui McClellanui, o savaitgalį paskutines rungtynes vilkėdami „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius sužaidė ir amerikiečiai Lance‘as Jeteris bei Justinas Wattsas.

Pasvalio komandos direktorius Arūnas Burkevičius atskleidė, kad kviesti užsieniečius – didžiulė rizika, bet tokią situaciją diktuoja rinka.

„Ar yra laisvų lietuvių krepšininkų? – tinklalapio LKL.LT klausė „Pieno žvaigždžių“ vadovas. – Šių žaidėjų yra per mažai, nes visi jų nori. Net žemesnio lygio lietuviai yra užsikėlę kainas, o aukštesnio lygio – mums tiesiog per brangūs.

Kviečiant legionierių rizikos tikrai yra, bet juk ją jaučia visi klubai. Vilniaus „Rytas“ atsivežė žaidėją ir nepabandę jį paleido. Gali žiūrėti televizorių kiek tu nori, bet atvažiavusį žaidėją veikia ir aplinka – kur Ispanija, o kur Lietuva? Oras ne tas, gamta ne ta – viskas keičiasi.

Dabar atsivežėme žaidėją iš Ispanijos – mums vėl yra neramu. Žaidėjas turi gerų savybių, bet turi ir trūkumų.”

Pasvalio klubą papildė ir su komanda jau treniruojasi Dagoberto Pena, 30-metis gynėjas, šį sezoną pradėjęs aukščiausioje Ispanijos lygoje bei Madrido „Estudiantes“ gretose pelnęs po 2,8 taško.

Dominikos Respublikos rinktinės narys komandoje pakeis J. Wattsą. 

Pastarasis turėjo galimybę likti „Pieno žvaigždžių“ ekipoje, tačiau nusprendė keltis į FIBA Čempionų lygoje rungtyniaujantį Šveicarijos klubą.

„Sprendimas (aut. past. – dėl J. Wattso ir L. Jeterio) buvo priimtas jau prieš savaitę, po rungtynių su „Skycop“.

Surašėme išankstinius sutarties nutraukimo variantus ir viską sutarėme.

Šie žaidėjai jau turėjo suradę naujus klubus, į kuriuos kelsis. Tiesa, J. Wattsui dar leidome pasirinkti, nes matėme, kad jis po truputį kabinasi, tačiau pasiūlymą iš Čempionų lygos klubo turėjęs krepšininkas nutarė palikti Pasvalį. Mes tam netrukdėme.“

Simboliška, tačiau geriausias sezono rungtynes J. Wattsas ir L. Jeteris sužaidė praėjusį savaitgalį jau žinodami, kad karjera Pasvalyje – baigta.

Pirmasis krepšininkas pergalingame mače pelnė 18 taškų, atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei surinkęs 28 naudingumo balus pateko į simbolinį savaitės žaidėjų penketuką.

Tuo metu L. Jeterio sąskaitoje – 17 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai, po 2 atkovotus ir perimtus kamuolius, 27 naudingumo balai.

„Mes žaidėjų prašėme, jog išsiskirtume gražiai. Norėjome, kad paskutinėse rungtynėse jie atsiduotų ir įrodytų, jog gali žaisti šioje lygoje. Jie tą ir padarė“, – sakė A. Burkevičius.

Dėl vietos komandoje ramus gali būti aukštaūgis Emmanuelis Omogbo. Naudingiausias (vid. 18,4) ir rezultatyviausias (vid. 14,9) pirmenybių krepšininkas buvo išrinktas ir efektyviausiu spalio mėnesio „Betsafe–LKL“ žaidėju.

„Jis yra kovotojas, tad Omogbo mus tenkina, – LKL.LT sakė klubo vadovas. – Žinoma, yra daug niuansų, bet jis dirba 100 proc.

Mes patenkinti, kad sugebėjome jį paimti už 2,5 karto mažesnę kainą nei iš pradžių norėjo krepšininkas.“

„Pieno žvaigždės“ per pirmuosius 10 mačų laimėjo 4 kartus bei su „Dzūkija“, „Skycop“ ir „Juventus“ klubais dalinasi 6-8 vietomis.

Šiandien Pasvalio ekipa pranešė radusi, kas pakeis išvykusį L. Jeterį. Tai – 29-erių atakų organizatorius Jay Lawrence'as Threattas. 

Amerikietis šį sezoną pradėjo antroje Prancūzijos lygoje ir per penkerias rungtyntes vidutiniškai rinko po 15,8 taško ir atkovojo po 3,8 kamuolio.

A. Burkevičius sezono startą 10 balų sistemoje vertina aštuoniais bei tikisi, kad galutines spragas užlopys naujieji žaidėjai.

„Mes dar tik formuojame komandą ir esame ieškojimų kelyje. Žaidėjai, kurie sužaidė savaitgalį, nedemonstravo žaidimo iki tol.

Mums žaidime trūksta atkovotų kamuolių. Pasigendame brandesnio žaidimo, ypatingai – gynyboje. Sekmadienį atsirado gynyba, o su ja – ir greitas puolimas. Įprastai mes gynyboje grybaujame, sakau atvirai – tiesiog grybaujame.

Žaidėjai surinkti iš skirtingų šalių, krepšinio mokyklų, skirtingų kultūrų, tad toks ir rezultatas. Mums vis dar reikia laiko susižaisti“, – dėstė A. Burkevičius.

19 taškų persvara „Juventus“ ekipą pranokę pasvaliečiai artėjantį savaitgalį vyks į už 30 kilometrų esantį Panevėžį. Aukštaitijos derbis – sekmadienį 18.15 val. per LKL.LT.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris