Galingai finišavusi „Juventus“ KMT antrąjį etapą pradėjo tvirta pergale prieš „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

Galingai finišavusi „Juventus“ KMT antrąjį etapą pradėjo tvirta pergale prieš „Nevėžį“

Autorius: LKL.LT
2018-11-14

Karaliaus Mindaugo taurės antrasis etapas startavo Utenos „Juventus“ komandos pergale. Žydrūno Urbono auklėtiniai po puikaus paskutinio ketvirčio svečiuose 77:56 (21:17, 14:14, 19:15, 23:8) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“.

Atsakomasis mačas vyks lapkričio 21 dieną Utenoje. Kas pateks į KMT ketvirtfinalį, paaiškės susumavus abiejų mačų rezultatus.

Du pirmieji ketvirčiai buvo atkaklūs ir abi komandos maksimaliai buvo pasiekusios nebent 5 taškų pranašumą. Vėliau „Juventus“ ėmė tolti: pasipylė tritaškiai, kuriuos pataikė ir Dovis Bičkauskis, ir Arvydas Šikšnius, sėkmingai į žaidimą įsijungė Gytis Radzevičius, pasižymėjęs įspūdingu bloku, todėl skirtumas greitai tapo dviženklis – 54:44.

„Nevėžio“ deficitas buvo sumažėjęs (50:56), tačiau trumpam, o Marius Runkauskas paleido labai skaudų tritaškį, leidusį „Juventus“ įgauti rekordinę mačo persvarą – 64:52. Galingai užbaigtas kėlinys leido uteniškiams tik padidinti pranašumą ir turėti tvirtą persvarą prieš atsakomąjį mačą.

„Juventus“ komandai po 14 taškų pelnė Dovis Bičkauskis (6 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Arvydas Šikšnius. Tiesa, pastarasis mačą baigė ant atsarginių suoliuko dėl išnaudoto pražangų limito.

13 taškų surinko Karolis Guščikas, 11 – Alexanderis Hamiltonas, 8 – Marius Runkauskas (1/4 trit.).

„Nevėžis“ turėjo du aiškiai išreikštus lyderius – Martynas Varnas ir Gabrielius Maldūnas pelnė po 16 taškų bei atkovojo po 6 kamuolius. Po 6 taškus taip pat pridėjo Valdas Vasylius, Chauncey Collinsas ir Nikita Balašovas.

Nulį arba neigiamą skaičių naudingumo grafoje „Nevėžio“ komandoje turėjo penki žmonės: Aidas Einikis (27 min., 0/1 dvit., 0/4 trit., -1 n.b.), Ch.Collinsas (28 min., 1/5 dvit., 1/8 trit., 0 n.b.), Simas Buterlevičius (1/5 trit., -2 n.b.), Jonas-Christopheris Fulleris (-1 n.b.) ir Vladimiras Ševčenko (0/2 trit., 0 n.b.).

„Nevėžis“ metė panašiai dvitaškių ir tritaškių, bet pastarieji dažnai skriejo pro šalį (17 iš 32 dvit., 5 iš 31 trit.).

„Juventus“ greitomis atakomis pelnė 20 taškų, kuomet varžovai – 5, o po klaidų surinko 17 taškų, kai „Nevėžis“ – 6.

„Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka pripažino, kad jo komanda nebuvo pajėgi su uteniškiais kovoti lygiai visas 40 minučių. Tiesa, jis tikisi, kad iki kito mačo situacija pasikeis ir jo komanda galbūt sulauks pastiprinimo.

„Šiuo momentu nesame pajėgūs žaisti su „Juventus“ lygiai visus 4 kėlinius. Kažkur pavargome ir kol varžovų atsarginiai žaidėjai pelnė 32 taškus, mes – 12, tai reiškia, kad pagalbos nuo suolo praktiškai neturime. Mane liūdina kvailų klaidų skaičius: kažkur prarandame kamuolį viduryje aikštelės, kai turime užpulti greitai ir taip leidžiame tai padaryti priešininkams“, – apgailestavo treneris.

Jis taip pat pranešė, kad permainos legionierių gretose gali nesibaigti. 

„Iš kai kurių nematau noro, jie eina su mintimi: kažkiek išeisiu – mesiu, daugiau nieko. Ne pirmas rungtynes man krinta į akis tai, kad nėra užsidegimo, nėra naudos komandai. Užsienietis koks bebūtų, jis turi nešti naudą komandai, o jei nėra nieko gynyboje, nėra puolime, pataikymas nulinis, reikės daryti išvadas“, – kalbėjo R.Cvirka.

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas akcentavo, kad ši pergalė dar nieko nereiškia ir tikėtis, kad jo auklėtiniams bus lengva atsakomosiose rungtynėse, negalima.

„Mano komandoje erzina tai, kad turime koncentracijos trūkumą išvykos rungtynėse. Tada mes susikaupiame ir kitąkart sužaidžiame gerai, o po gerų rungtynių kažkas vėl leidžia sau pagalvoti, kad štai, mes gera komanda, vėl kažkaip laimėsime. Taip nebūna. Linkiu savo komandai, kad kitame mače nebūtų koncentracijos pametimo. Bet prieš atsakomąsias rungtynes turėti tokią persvarą smagu“, – sakė treneris.

Ž.Urbonas pagyrė ir Gytį Radzevičių, kuris per 15 minučių pelnė 2 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir pasižymėjo įspūdingu bloku.

„Aš mačiau treniruotėse, kad jis įkvėpė oro, neblogai atrodė. Šiandien nebuvo rizikos jo leisti, nes anksčiau jausdavosi, jog jis yra dar pasimetęs. Bet jis naujokas, jis kaip ir tie, kurie atvyksta iš NCAA. Artėja Naujieji metai, tada jis pradės duoti naudą. Jis jau šiandien davė naudą ir labai džiaugiuosi už jį“, – džiaugėsi treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris