Didžiausia sezono pergalė: „Žalgiris“ be vargo nušlavė „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Didžiausia sezono pergalė: „Žalgiris“ be vargo nušlavė „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2018-11-18

Viso susitikimo metu dominavęs Kauno „Žalgiris“ (10-1) pasiekė įspūdingą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 102:61 (26:13, 24:13, 28:14, 24:21) nugalėjo be pergalių liekančius „Šiaulius“ (0-11).

Į priekį žalgiriečius vedė 19 taškų pelnęs Brandonas Daviesas, 15 taškų pridėjo Antanas Kavaliauskas. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 13 taškų surinkęs Evaldas Šaulys.

Raumenis vietiniame fronte demonstruojantys žalgiriečiai didžiausios sezono pergalės dėka pakilo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Šeimininkai nutolo pirmojo kėlinio pabaigoje, kai spurtavo 24:4 bei atitrūko 29:13. Vėliau „Žalgiris“ pranašumą tik didino ir neleido varžovams atkurti intrigos.

Jau trečiojo kėlinio viduryje Š. Jasikevičiaus kariauna talžė varžovus 70:30, o tokią solidžią persvarą pavyko išsaugoti iki pat finalinės sirenos.

Nugalėtojams šimtąjį tašką šiame mače pelnė A. Kavaliauskas, tai padaręs pirmuoju savo karjeros Kaune tritaškiu.

Kauno ekipa nesulaukė jokio pasipriešinimo po krepšiais. Net 46 taškus komandai surinko centrai, o kova dėl atšokusių kamuolių buvo laimėta 42:24.

Nate'ui Woltersui nežaisti leidęs Š. Jasikevičius šiame susitikime nepaprašė nė vienos minutės pertraukėlės. Strategas po susitikimo džiaugėsi, jog pavyko reabilituotis po penktadienį Eurolygoje patirto pralaimėjimo. 

„Labai geros rungtynės, išpildėme daugelį dalykų, kurie nepavyko su „Barcelona“. Kai kas gali apeliuoti į varžovų lygį, tačiau reikia gerbti visas komandas. Turime ir toliau dirbti, kad atsirastų pastovumas, mažų detalių įvykdymas ir kad tai galėtume pademonstruoti Eurolygoje“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Po rungtynių savo vyrams pasakiau, kad turėjo puikią progą įgauti daug patirties ir neturi pergyventi dėl rezultato bei tokio taškų skirtumo. Žaidėme su Eurolygos komanda ir tuo galima didžiuotis. Rezultatas nemalonus, bet, manau, kad teisingas, o savo žaidimą mes tikrai pagerinsime“, – po mačo kalbėjo Antanas Sireika.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 19, Antanas Kavaliauskas 15, Laurynas Birutis 12, Artūras Milaknis 10, Derrickas Waltonas 9 (11 rez. perd.).

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 13, Antanas Udras ir Cedricas Brownas po 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris