Į Klaipėdą grįžęs A. Butkevičius vedė „Rytą“ į pergalę
LKL / BNS nuotr.

Į Klaipėdą grįžęs A. Butkevičius vedė „Rytą“ į pergalę

Autorius: LKL.LT
2018-11-18

Arnas Butkevičius dominavo aikštėje per pirmą sugrįžimą į Klaipėdą ir atvedė Vilniaus „Rytą“ į pergalę „Betsafe–LKL“ rungtynėse.

Klaipėdietis surinko 27 naudingumo balus, sužaidė vienas geriausių rungtynių per karjerą „Ryto“ gretose ir padėjo sostinės klubui 93:78 (23:24, 23:17, 27:14, 20:23) pranokti Klaipėdos „Neptūną“.

„Rytas“ revanšavosi „Neptūnui“ už nesėkmę Vilniuje prieš dvi savaites ir išstūmė klaipėdiečius iš pirmos vietos „Betsafe–LKL“ – lyderiais tapo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

A. Butkevičius buvo ryškiausia rungtynių figūra. Trečią kėlinį jis pradėjo tritaškiu metimu ir atitolino „Rytą“ 48:41 (22-ąją min.), o netrukus dėjimu dar labiau atitolino svečius – 58:45 (25-ąją min.).

Po šio dėjimo „Neptūnas“ nebeatsigavo – „Rytas“ pelnė dar 7 taškus be atsako, susikrovė 20 taškų pranašumą (65:45, 26-ąją min.).

A. Butkevičius pelnė 17 taškų (7/9 metimų) ir surinkęs 27 naudingumo balus sužaidė antras geriausias rungtynes per karjerą „Ryte“. Geriausios buvo praėjusį savaitgalį, kai 30 naudingumo balų pelnęs A. Butkevičius tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

Tai buvo pirmos A. Butkevičiaus rungtynės Klaipėdoje prieš „Neptūną“ nuo tada, kai prieš metus puolėjas iš uostamiesčio persikėlė į „Rytą“. Iki šiol per visas „Ryto“ išvykas į uostamiestį A. Butkevičius gydydavosi traumas.

„Dėkoju žaidėjams už energiją, supratimą, kokios tai svarbios rungtynės, už požiūrį treniruotėse ir rungtynėse – to mes norime, – sakė „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Šiandien buvo per daug kalnelių. Tai mūsų viso sezono problema.“

„Nemanau, kad sužaidėme geras rungtynes, ypatingai gynybos prasme, – sakė Kazys Maksvytis, „Neptūno“ treneris. – Nemanau, kad turėtume nusileisti energija. Taip šiandien buvo ir dėl to esu labiausiai nepatenkintas.“

„Neptūnas“: Kyle‘as Weaveris 18 (7/10 metimų), Jerai Grantas 13, Lorenzo Williamsas 10, Paulius Dambrauskas 10.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17, Rokas Stipčevičius 14, D. J. Seeley 13, Mindaugas Girdžiūnas 12, Dominique‘as Suttonas 12, Eimantas Bendžius 12.

„Neptūnui“ itin skaudžius dūrius sudavė iš Klaipėdos kilę krepšininkai. Be A. Butkevičiaus, vienas geriausių buvo kitas buvęs „Neptūno“ žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas – 12 taškų ir 15 naudingumo balų.

Kai „Neptūnas“ ketvirtajame kėlinyje priartėjo iki 10 taškų (69:79, 36-ąją min.), du tritaškius iš eilės pataikė klaipėdietis Eimantas Bendžius. Jis rungtynes baigė pelnęs 12 taškų.

„Neptūnas“ prarado „Betsafe–LKL“ lyderio poziciją – klaipėdiečiai per 11 turų lieka su 9 pergalėmis ir į priekį praleido „Žalgirį“, laimėjusį 10 kartų. „Rytas“ su 8 pergalėmis lieka trečias.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris