„Ryto“ legendų vedama „Dzūkija“ sieks pakartoti pernykštę KMT sėkmę
Foto: LKL / BNS

„Ryto“ legendų vedama „Dzūkija“ sieks pakartoti pernykštę KMT sėkmę

Autorius: LKL.LT
2018-11-22

270 ir 194 – tiek rungtynių „Betsafe–LKL“ pirmenybėse atstovaudami Vilniaus „Rytui“ atitinkamai yra sužaidę Artūras Jomantas ir Steponas Babrauskas, tačiau šįmet puolėjai petys į petį kovoja jau dzūkų krašte ir vilkėdami sau neįprastus žalios spalvos marškinėlius.

Ilgamečiai sostinės komandos žaidėjai Vilniaus ekipą yra atvedę į ne vieną skambią pergalę, o ryškiausios jų – du LKL trofėjai (2009 ir 2010 m.) bei Europos taurė (2009 m.).

„Ryto“ legendomis ir amžiną sirgalių meilę užsitarnavę žaidėjai tarpusavyje sukūrė stiprų ryšį, juntamą ligi šiol.

„Smagu rūbinėje ir komandoje turėti žaidėją, draugą, žmogų su kuriuo esu praleidęs daug laiko ir iškovojęs ne vieną pergalę. Tai labai padeda“, – tinklalapiui LKL.LT sakė S. Babrauskas

„Stepas neabejotinai suteiks patirties, – tinklalapiui LKL.LT sakė A. Jomantas. – Jis ilgokai nesportavo su komanda, tad realią naudą aikštelėje dar pamatysime, tačiau Stepas puikiai įsiliejo į mūsų kolektyvą.“

Pastaruosius trejus metus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos garbę gynęs puolėjas oficialiai Alytaus klubą papildė lapkričio 16-ąją, o jau po dviejų dienų debiutavo ekipoje bei iš arti matė monstrišką ilgamečio bendražygio pasirodymą.

Per beveik 26 minutes dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ A. Jomantas pelnė 7 taškus, atkovojo 16 kamuolių, perėmė 3, atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei surinko 25 naudingumo balus.

33-ejų atletas pergalingame mače puolėjas pakartojo net du asmeninius karjeros rekordus šalies pirmenybėse – atkovotų kamuolių bei rezultatyvių perdavimų.

Tiesa, toks kolegos žaidimas nestebina S. Babrausko.

„Visi, kas jį pažįsta, žino, kad A. Jomantas dar turi parako, – dėstė S. Babrauskas. – Galbūt pagal metus jis ir yra veteranas, bet aikštelėje rodo žaidimą, kaip jaunystėje. Artūras yra lygos veidas, praleidęs čia daugybę metų.“

Visą karjerą Lietuvoje rungtyniaujantis A. Jomantas savo pavardę lygos istorijos metraščiuose yra įrašęs ryškiausiomis raidėmis.

Puolėjas yra trečias pagal atkovotus kamuolius (2146), ketvirtas pagal žaistas rungtynes (459), penktas pagal rezultatyvius perdavimus (1003) ir šeštas pagal perimtus kamuolius (591).

Pats A. Jomantas nėra linkęs sureikšminti šių pasiekimų, į kuriuos didesnį dėmesį žada atkreipti baigus karjerą.

Tuo metu S. Babrauskas pripažįsta, kad šių gero bičiulių pasiekimų viršyti kažin ar pavyks.

„Šie rekordai sunkiai pasiekiami, nes penkerius metus žaidžiau užsienyje, tad man pritrūks laiko.

Žiūrėsime, kaip laikys kūnas, galbūt bandysiu kažkur aplenkti... Pavyzdžiui ant taiklumo“, – šypteli 34-erių puolėjas.

Atvykęs į Alytų S. Babrauskas rado solidžiai užsuktą slovėno trenerio Andrejaus Urlepo mechanizmą.

„Dzūkija“ per pirmuosius 11 mačų iškovotos 5 pergalės, o ūsai patampyti ir grandams – prieš „Lietkabelį“, „Neptūną“ ir „Rytą“ pralaimėta bendru 11 taškų skirtumu. Didžiąją laiko dalį lygiai kovota išvykoje ir su „Žalgiriu“.

„Visada galima geriau, nes tobulėjimui ribų nėra, – komandos žaidimą vertino A. Jomantas. – Pirmasis mūsų ekipos ratas galbūt kažkam iš šono atrodo geras, bet mes patys jaučiame, kad jis galėjo būti dar geresnis. Pralaimėjome keletą susitikimų, kuriuos privalėjome ar galėjome laimėti.“

Šiandien alytiškiai stos į pirmąjį antrojo Karaliaus Mindaugo taurės etapo mūšį, o jų varžovas – daugiausiai patirties lygoje turinti Prienų „Skycop“.

Šios ekipos jau buvo susitikusios prieš beveik mėnesį Alytuje, o tuomet 15 taškų persvara pergalę šventė „Dzūkija“ – 88:73.

„Dzūkija“ svajoja ne tik peržengti Virginijaus Šeškaus vadovaujamos komandos barjerą – klubas nori pakartoti pernykštę sėkmę, kuomet buvo nužygiuota net iki KMT finalo ketverto.

Simboliška, tačiau šįmet finalo ketvertas vyks Vilniuje, vietoje, kur A. Jomantas ir S. Babrauskas praleido didžiąją karjeros dalį.

„Dalyvauti finalo ketverte būtų ypatingas momentas, o dar kai jis vyks Vilniuje – būtų išvis smagu, – sakė S. Babrauskas. – Patekti tarp keturių stipriausių turnyro komandų yra realu, bet labai nelengva, nes norinčių yra daug. Turi teigiamai sukristi daug dalykų, sporte reikia ir sėkmės.“  

Pirmoji „Skycop“ ir „Dzūkijos“ dvikova – šiandien 18.30 val. Prienuose. Tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris