Kovoje dėl vietos KMT ketvirtfinalyje „Dzūkija“ išsivežė trapią persvarą iš Prienų
LKL/BNS nuotr.

Kovoje dėl vietos KMT ketvirtfinalyje „Dzūkija“ išsivežė trapią persvarą iš Prienų

Autorius: LKL.LT
2018-11-22

Karaliaus Mindaugo taurėje pirmą, bet trapų žingsnį ketvirtfinalio link žengė Alytaus „Dzūkija“, kuri svečiuose 84:83 (31:23, 16:21, 13:14, 24:25) palaužė Prienų „Skycop“ su Darjušu Lavrinovičiumi priešakyje.

Pirmąkart „Skycop“ į priekį išsiveržė po Vytenio Lipkevičiaus baudų, pataikytų įpusėjus ketvirtam kėliniui – 72:71. Kertinis momentas įvyko likus 30 sekundžių, kai Egidijui Dimšai užfiksuota nesportinė pražanga, o Vyteniui Lipkevičiui – įprasta. Tai vėl leido tvyroti lygybei – 83:83. Vis tik likus 1,6 sekundės pats E. Dimša stojo mesti baudų metimų ir pataikęs vieną leido savo komandai turėti minimalų pranašumą prieš atsakomąsias rungtynes.

Jos vyks gruodžio 4 dieną Alytuje.

Alytaus komanda valdė rungtynes 35 minutes, nepaisant to, kad Darjušas Lavrinovičius kitoje aikštės pusėje siautėjo kaip geriausiais laikais.

Antrajam kėliniui prasidėjus „Dzūkija“ pirmavo 36:23, tačiau D. Lavrinovičius su Martyno Gecevičiaus pagalba leido „Skycop“ priartėti – 36:38. Po ilgosios pertraukos rezultatą buvo pavykę išlyginti (51:51) ir nuo to laiko šeimininkai vis laikėsi šalia oponentų.

D. Lavrinovičius pelnė net 23 taškus per pirmą mačo dalį ir turėjo tempti į priekį Prienų klubą iki pat paskutinės sirenos, nes Kšištofas išnaudojo pražangų limitą, o Igno Lukošiaus išėjimas į aikštę buvo trumpas.

„Dzūkija“: Artūras Jomantas 17, Kendrickas Brownas 13, Egidijus Dimša 10, Gediminas Žalalis ir Paulius Petrilevičius – po 9, Waverly Austinas 8 (7 atk. kam.).

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius 28 (6 atk. kam., 3/7 trit., 30 n.b.), Martynas Gecevičius 17 (5/8 trit., 5 rez. perd.), Ovidijus Varanauskas 15, Vytenis Lipkevičius 13, Arnas Labuckas 5 (5 rez. perd.).

Virginijus Šeškus šio pralaimėjimo, patirto tik taško skirtumu, nesėkme vadinti net nenorėjo.

„Pirmoje mačo dalyje „Dzūkija“ tritaškius metė 70 proc. taiklumu. Jau juokavau, kad jei Jomantas įmes ketvirtą metimą, išeisiu į rūbinę. Bet man nebuvo pikta, nes mes taip buvome susitarę, negalėjau pykti ant žaidėjų. Viskas gerai, aišku, norėjosi tuo vienu tašku laimėti, tačiau gal iki kito mačo sulauksime papildymo“, – kalbėjo „Skycop“ strategas.

Andrejus Urlepas pripažino, jog antroji rungtynių dalis nebuvo tokia, kokios jis tikėjosi.

„Žinojome, kad mūsų lauks sunkios rungtynės, ruošėmės joms. Pradėjome rodydami gerą puolimą, tačiau gynyboje praleidome daug lengvų taškų. Vėliau gynybą pagerinome, tačiau puolimas suprastėjo. Darjušas sužaidė neįtikėtiną pirmą mačo dalį. Džiaugiamės dėl šios pergalės, bet žinome, kad mūsų lauks dar 40 sunkių minučių“, – kalbėjo „Dzūkijos“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris