Karjeros rungtynes sužaidęs J. Grantas atvedė „Neptūną“ į užtikrintą pergalę
LKL/BNS nuotr.

Karjeros rungtynes sužaidęs J. Grantas atvedė „Neptūną“ į užtikrintą pergalę

Autorius: H. Augustynas
2018-12-08

Geriausias karjeros rungtynes sužaidęs Jerai Grantas atvedė Klaipėdos „Neptūną“ (11/2) į dar vieną pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Alytaus „Dzūkiją“ (5/8) į neviltį varė ir Gytis Masiulis, kuris pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą.

Aukštaūgių vedama uostamiesčio ekipa įtikinamai 89:67 (27:21; 25:22; 18:11; 19:13) susitvarkė su dzūkais, kurių neišgelbėjo ir geriausias sezono rungtynes sužaidęs Artūras Jomantas.

G. Masiulis buvo rezultatyviausias „Neptūno“ krepšininkas, surinkęs 19 taškų. Tai yra naujas aukštaūgiu asmeninis rezultatyvumo rekordas. Tuo metu naudingiausio lygos krepšininko J. Granto sąskaitoje – 18 taškų ir 33 naudingumo balai. Amerikiečiui tai buvo naudingiausios karjeros rungtynės Lietuvoje.

Asmeninį sezono rekordą pagerinęs A. Jomantas surinko 24 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 34 naudingumo balus. Puolėjas dar iki ilgosios pertraukos turėjo 17 taškų savo sąskaitoje. Jam puikiai talkino ir nuo suolo pakilęs Kendrickas Brownas, kuris surinko 17.

„Brownas šiandien žaidė labai savanaudiškai, – teigė „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas. – Jis pirmoje rungtynių pusėje sumetė metimus, bet tik tiek ir galiu apie jį pasakyti. Jis šiandien buvo savanaudis, jis nesigynė ir jis žaidė sau. Vienintelis žmogus, kuriuo esu patenkintas tai yra Jomantas.“

Aukštaūgių vedamas „Neptūnas“ jau po pirmųjų 10 minučių turėjo šešių taškų persvarą (27:21). Nors alytiškiai vienu metu buvo išlyginę rezultatą (38:38), gerai ketvirtį užbaigęs „Neptūnas“ į ilgąją pertrauką išėjo turėdamas 9 taškų pranašumą – 52:43.

Nors „Neptūnui“ sunkiai sekėsi pabėgti nuo varžovų trečiajame kėlinyje, tačiau atkarpa 14:4 ketvirčio pabaigoje leido aikštės šeimininkams turėti saugų pranašumą prieš lemiamas 10 minučių – 70:54.

Ketvirtajame kėlinyje „Dzūkijai“ intrigos atkurti nebepavyko, o G. Masiulio vedamas „Neptūnas“ padidino savo pranašumą ir įtvirtino savo pergalę.

„Pirmoje rungtynių pusėje praleidome per daug taškų, – kalbėjo klaipėdiečių vairininkas Kazys Maksvytis. – Galbūt tai įtakojo ilga turėta pertrauka. Buvome priversti pakeisti gynybos planą prieš Browną, kuris buvo nesustabdomas pirmoje pusėje. Tačiau po pertraukos jį visai neblogai pristabdėme. Žaidimas nėra toks jau idealus, tačiau svarbiausia yra iškovota pergalė.“

Klaipėdiečiai šiame susitikime kur kas tiksliau atakavo iš dviejų taškų zonos ir realizavo 24 metimus iš 36 (67%). Svečiai iš Alytaus iš tiek pat bandymų pataikė 16 dvitaškių (44%).

„Neptūnas“ taip pat perėmė žymiai daugiau kamuolių negu svečiai (12:7) ir atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (25:15).

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 19 (7 atk. kam., 5 kld.), Jerai Grantas 18 (7/8 dvit., 8 atk kam., 5 rez. perd., 33 n.b.), Tomas Delininkaitis 11, Kyle‘as Weaveris 7 (1/5 dvit.).

„Dzūkija“: Artūras Jomantas 24 (10/14 dvit., 12 atk. kam., 34 n.b.), Kendrickas Brownas 17 (0/6 dvit., 5/11 trit., 7 rez. perd.), Steponas Babrauskas 8, Paulius Danisevičius 5 (1/7 trit.).

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris