Šventinėse „Betsafe–LKL“ rungtynėse – Kalėdų Senelis, gyva muzika ir netikėtos piršlybos
Vytauto Mikaičio nuotr.

Šventinėse „Betsafe–LKL“ rungtynėse – Kalėdų Senelis, gyva muzika ir netikėtos piršlybos

Autorius: LKL.LT
2018-12-18

Sekmadienį Kėdainių arenoje vykusios 14-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynės tarp vietos „Nevėžio“ ir šalies čempionų titulą ginančio Kauno „Žalgirio“ buvo neeilinės.

LKL akademijos studentai su „Nevėžio“ klubu pasirūpino, jog šis mačas vietos gyventojams įsimintų ilgam.

Štai iki rungtynių likus dar daugiau nei valandai arenoje pačių jauniausiųjų sirgalių jau laukė Kalėdų Senelis, mielai bendravęs ir fotografavęsis su visais norinčiais. Tiesa, vakarą sugadinti bandė ir dovanas nušvilpti siekė visą laiką aplinkui besisukiojęs piktasis Grinčas, tačiau Kalėdų Senelis galų gale rado kelią ir į jo širdį, tad Kėdainių arenoje Kalėdos buvo išgelbėtos.

LKL akademijos narys Šarūnas Vaitkus, atsakingas už šių rungtynių organizavimą, teigė, jog būtent kalėdiniai akcentai buvo tie, į kuriuos buvo atsižvelgiama pirmiausia norint paruošti žiūrovams įdomų produktą.

„Kalėdinis laikotarpis labai palengvino pramogų paiešką, – sakė Š. Vaitkus. – Iš karto žinojome, jog mums bus reikalingas Kalėdų Senelis ir jo erdvė, daug linksmų veiklų ir dovanų. Labai stengėmės sukurti magišką atmosferą. Žaidimus pačių rungtynių metu padėjo išsirinkti svetur vyraujančios tendencijos. Supratome, kad sugalvoti kažką unikalaus per trumpą pasiruošimo laiką nėra labai paprasta, todėl nusprendėme tiesiog parodyti tai, ko Kėdainių arena galbūt dar nebuvo mačiusi.“

O pramogų rungtynių metu išties netrūko – salėje susirinkę žiūrovai galėjo išbandyti savo taiklumą mesdami į krepšį ir tuo pačiu žaisdami kryžiukų–nuliukų žaidimą, taip pat krepšinio aikštelėje susirėmė Kalėdų Senelis su Kėdainių komandos talismanu, o teigiamas emocijas pertraukų metu skatino specialiai iš Jonavos šiam renginiui atvykusi šokėjų grupė „AZO“. Negana to, koncertą ilgosios metu arenoje susirinkusiems žiūrovams surengė „X faktoriaus“ dalyvis Paulius Drabulis.

Kaip teigė pats Š. Vaitkus, kviečiant atlikėjus pasirodyti tokiame renginyje didelių problemų nekilo.

„Rasti bendrą kalbą su dalyviais nebuvo sudėtinga. Iš karto kreipėmės į žmones, kurie ieškojo ne kažkokios asmeninės naudos, o išskirtinės patirties ir emocijų. Taip pat džiugu, jog nesunkiai bendrą kalbą radome ir su „Nevėžio“ administracija, suteikusia mums iš esmės visas priemones, kurių prašėme.“

Kaip visur gyvenime, taip ir čia organizatoriams iškilo ir tam tikrų sunkumų. Kaip didžiausius Š. Vaitkus išskyrė rėmėjų pritraukimą ir vis spaudžiantį laiką.

„Galvos skausmu tapo rėmėjų ir partnerių paieškos. Rungtynės vyko jau pačioje metų pabaigoje – įmonių biudžetai suplanuoti, produkcija išdalinta, tad labai daug kartų išgirdome atsakymą „ne“. Sudėtinga buvo atrasti ir pakankamai laiko, kada akademikus vis labiau spaudė ir į pabaigą einantis semestras aukštosiose mokyklose.“

Nepaisant visų nesklandumų, šios šventinės rungtynės į Kėdainių areną sukvietė rekordinį šiame sezone skaičių – apie 2000 tūkstančius – sirgalių (kai kuriuos iš jų kameros net užfiksavo vilkint itin drąsiais pareiškimais pažymėtus fanų marškinėlius).

Š. Vaitkus išreiškė viltį, jog toks palaikymas komandos lauks ir kitose namų rungtynėse.

„Sekmadienį į Kėdainių areną susirinko šilti, entuziastingi žmonės, kurie nuoširdžiai palaiko ir atsiduoda komandai. Parodytas dėmesys klubo sirgaliams tikrai gali duoti gerą impulsą ir paskatinti juos sugrįžti kitą kartą.“

Ir pačiai pabaigai – klausimas apie tai, kas aktualu buvo ne vienam rungtynes stebėjusiam žiūrovui: tai visgi tikros tos piršlybos, ar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tai mergina sutiko..?  Ar vis dėlto paliko?  #pirslybos #krepsinis #lkl #kedainiai #lietuva #nevezis #zalgiris

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl) on

„Žinoma. Viskas, kas įvyko tą vakarą, buvo tikra“, – su šypsena atsakė ir pokalbį užbaigė Šarūnas Vaitkus.

LKL akademijos tikslas – suteikti studentams galimybę panaudoti savo žinias įgyvendinant LKL ir vietos bendruomenių projektus marketingo, komunikacijos, viešųjų ryšių ir renginių organizavimo srityse ypatingą dėmesį skiriant socialiniams projektams. Organizuodama šį projektą, LKL siekia atkreipti klubų dėmesį į perspektyviausius studentus, kurie po praktikos galėtų tęsti darbą klubuose.

Projektas pradėtas vykdyti 2015 metais. LKL akademijos abiturientai išbandė save Panevėžio „Lietkabelio“, Klaipėdos „Neptūno“, „Prienų“, Kėdainių „Nevėžio“ ir Vilniaus „Ryto“ klubuose ir sėkmingai tęsia darbus jau po studijų.

Projektą vykdo ir studentais rūpinasi LKL ir klubų darbuotojai, su studentais bendrauja lygos partneriai. LKL akademijos studentams suteikiama galimybė mokytis iš savo srities profesionalų.

Šiuo metu veiklą vykdo ketvirtoji LKL akademijos laida, nauja laida bus buriama prieš 2019-2020 m. sezono startą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris