Dėl A. Hamiltono išvykimo neišgyvenęs D. Bičkauskis: „Dar parodysime, ką iš tikrųjų galime“
Foto: LKL / BNS

Dėl A. Hamiltono išvykimo neišgyvenęs D. Bičkauskis: „Dar parodysime, ką iš tikrųjų galime“

Autorius: LKL.LT
2018-12-20

Utenos „Juventus“ praėjusią savaitę neteko naudingiausio ekipos krepšininko Alexo Hamiltono, tačiau amerikiečio išvykimas Aukštaitijos komandai atnešė teigiamas bangas, tiki uteniškių atakų organizatorius Dovis Bičkauskis.

Nors į Izraelio klubą persikėlęs A. Hamiltonas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse užėmė penktąją vietą pagal vidutiniškai renkamus efektyvumo balus (vid. 15,4), bet pirmąjį sezoną Senajame žemyne žaidusiam gynėjui buvo sunku perprasti europietiško krepšinio subtilybes bei įsipaišyti į komandos virtuvę.

„Neįžeidžiant jo, rūbinėje mūsų santykiai dabar klostosi daug geriau, esame atsipalaidavę, o aikštelėje žaidžiame komandiškai.

Manau, kad varžovams prieš mus žaisti bus tik sunkiau, o mums Alexo išvykimas išėjo į naudą. Jam buvo sunku perprasti europietišką krepšinį, juk tai buvo pirmasis sezonas Europoje. Amerikoje daugiau yra propaguojamas individualus žaidimas“, – tinklalapiui LKL.lt sakė 25-erių D. Bičkauskis.

Išvykus amerikiečiui dar labiau pasitempti teks būtent D. Bičkauskiui, kuris stipriausioje šalies lygoje žaidžia jau trečią sezoną. Per šį laiką iš Šiaulių kilęs 191 ūgio atakų generolas tapo vienu geriausių įžaidėjų lygoje.

Rezultatyvių perdavimų „Betsafe–LKL“ lyderiai
Vt. Žaidėjas Vid.
1 Dovis Bičkauskis 5,9
2 Kendrick Brown 5,7
3 Lorenzo Williams 5,1
4 Kristupas Žemaitis 4,9
5 Derrick Walton 4,9

Po 5,9 rezultatyvaus perdavimo atliekantis atakų organizatorius pagal šį rodiklį šį sezoną pirmauja lygoje. Lietuvis taip pat prideda po 10,1 pelnyto taško, 3,3 atkovoto kamuolio bei 13,6 naudingumo balo.

Tiesa, sezono startas krepšininkui nebuvo lengvas.

„Prieš vasarą man buvo atlikta čiurnos operacija, tad sezono pradžioje nebuvau užtikrintas, – dėstė D. Bičkauskis. – Reikėjo laiko įsivažiuoti, nes pusę vasaros išvis nesportavau, negalėjau net vaikščioti. Manau, kad mano žaidimas gerėja bei viskas yra prieš akis.“

„Juventus“ įžaidėjui priklauso ir šio „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvių perdavimų rekordas, kurių dvikovoje su „Žalgiriu“ atliko net 12.

11 taškais pasibaigusių perdavimų jis užfiksavo praėjusio savaitgalio dvikovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Aš to nesureikšminu, – apie asmeninius rodiklius sakė D. Bičkauskis. – Man svarbiausi yra komandiniai dalykai. Geriau mažiau rezultatyvių perdavimų, bet kad „Juventus“ laimėtų. Čia būtų didžiausias pliusas.

Mano rezultatyvių perdavimų skaičių lemia mūsų deriniai, o trenerio pasitikėjimas irgi yra labai svarbus.“

D. Bičkauskis šį sezoną rungtyniauja po 30,2 minutės, o tai yra ketvirtas rezultatas lygoje, nusileidžiantis tik Martynui Gecevičiui (vid. 34,4), Arvydui Šikšniui (vid. 33,5) bei Mindaugui Lukauskiui (vid. 31,2).

Išvykus A. Hamiltonui, galima tikėtis, kad lietuvio aikštelėje praleidžiamų minučių kiekis dar labiau ūgtels. Tuo krepšinio sirgaliai galėjo įsitikinti dvikovoje su „Lietkabeliu“, kuomet D. Bičkauskis rungtyniavo net 36 minutes.

„Aukščiausiame lygyje žaisti 36 minutes yra labai sunku, tačiau nemanau, kad dėl to kils problemų artimiausioje ateityje. Aš esu tam pasiruošęs fiziškai.

Visada galima pasitempti, ne tik išvykus kažkuriam žaidėjui. Treneris pasitiki manimi, o man tiesiog reikia išnaudoti visus šansus, kuriuos gaunu“, – sakė „Juventus“ gynėjas.

Būtent Utenos stratego Žydrūno Urbono pasitikėjimas atvėrė galimybes D. Bičkauskiui sužibėti šalies čempionate.

2016-ųjų vasarą iš Nacionalinės krepšinio lygos į „Juventus“ komandą persikėlęs įžaidėjas prie tuomečio komandos trenerio Antano Sireikos rungtyniaudavo po 18,4 minutės.

Panašus rezultatas buvo ir prie trenerio Gedimino Petrausko – vidutiniškai 16,2 praleidžiamos minutės ant parketo.

D. Bičkauskio žaidimo laikas šovė į viršų prie Ž. Urbono, kuriam gynėjas piešia šviesią ateitį.

„Manau, kad jis gali eiti labai toli, – apie trenerį kalbėjo įžaidėjas. – Jam tai yra pirmas pilnas sezonas, nes pernai vyriausiuoju treneriu Ž. Urbonas patapo praėjus gal keturiems mėnesiams.

Ž. Urbonas labai padeda žaidėjams bei turi daug motyvacijos, trokšta laimėti kiekvieną kartą. Jis buvo kovingas žaidėjas, toks yra ir kaip treneris.

Manau, kad su šiuo kovingumu jis gali eiti toli.“

„Juventus“ šiuo metu su 6 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais žengia šeštoje vietoje čempionate. Gynėjas pabrėžia banguotą ekipos žaidimą bei norą pagerinti gynybą – pagal praleidžiamus taškus uteniškiai irgi žengia šešti (vid. 80 per susitikimą).

„Mums trūksta pastovumo, kuris, tikiuosi, ateis po Naujųjų metų. Nemanau, kad dabartinis mūsų rezultatas yra dėsningas, nes pralaimėjome keletą dvikovų paskutinėmis minutėmis. Dar parodysime, ką iš tikrųjų galime“, – komandos pajėgumu tikėjo įžaidėjas.

Vis ryškesniu žaidėju lygoje tampantis D. Bičkauskis svajoja su Utenos komanda žengti „Betsafe–LKL“ apdovanojimų pakylos, praėjusius du sezonus Aukštaitijos ekipa užbaigė ketvirtfinalio etape.

„Žinoma, visada norisi žaisti kuo ilgiau ir eiti iki finalo, tačiau būčiau labai patenkintas, jei mums pavyktų pasiekti prizinę vietą. Manau, kad toks rezultatas „Juventus“ ekipai būtų labai didelis pasiekimas“, – apie komandos potencialą sakė D. Bičkauskis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris