16 taškų deficitą panaikinusios „Pieno žvaigždės“ įveikė „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

16 taškų deficitą panaikinusios „Pieno žvaigždės“ įveikė „Dzūkiją“

Autorius: H. Augustynas
2018-12-22

Antrajame kėlinyje tritaškiais Alytaus „Dzūkiją“ (5/9) užbombardavusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (7/8) panaikino 16 taškų deficitą ir įsirašė dar vieną pergalę. Svečiai vis dar buvo priversti verstis be komandos lyderio Emmanuelio Omogbo, tačiau amerikiečio trauma nesutrukdė iškovoti trečiosios pergalės iš eilės.

Septynis tritaškius per antrąjį kėlinį pataikę pasvaliečiai po atkaklios kovos įveikė alytiškius 86:77 (12:25; 29:18; 19:16; 26:18).

„Pieno žvaigždėse“ dviženklį taškų skaičių sugebėjo pelnyti šeši krepšininkai. Labiausiai pasvaliečių gretose išsiskyrė Žygimantas Skučas, kuris pelnė 14 taškų bei 13 pridėjęs Gytis Sirutavičius.

„Dzūkijos“ išgelbėti nesugebėjo ir po 16 taškų pelnę Egidijus Dimša bei Kendricas Brownas.

„Tai buvo labai svarbi pergalė turnyrinės lentelės prasme, – konstatavo „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas. – Svarbi ir tuo, kad pirmajame rate pralaimėjome jiems namuose. Gal rungtynių pradžioje neatrodė, kad rungtynės labai svarbios, tačiau nuo antro kėlinio visi ketvirčiai buvo geri. Kai tik neleisdavome jiems atkovoti kamuolių puolime, tai mums gerai sekdavosi gynyboje. Trečiame kėlinyje leidome atkovoti šešis kamuolius puolime ir iškart jie mus nubaudė.“

Nors dzūkai antrajame kėlinyje sugebėjo įgyti 16 taškų pranašumą (28:12), pasvaliečiai ginklų sudėti nesiruošė. Tolimąją artileriją įjungusios „Pieno žvaigždės“ antrąjį kėlinį laimėjo 29:18 ir į ilgąją pertrauką išėjo turint vos dviejų taškų deficitą (41:43).

Alytiškiai po ilgosios pertraukos ir vėl bandė nutolti nuo varžovų (52:45), tačiau svečiai iš Pasvalio ir vėl varžovų persvarą ištirpdė. „Pieno žvaigždės“ prieš lemiamą ketvirtį sugebėjo persverti rezultatą (60:59), o ketvirtajame pradėjo bėgti nuo savo varžovų (70:64).

Dzūkai buvo sumažinę atsilikimą iki dviejų taškų  (68:70), tačiau „Pieno žvaigždės“ spurtavo 9:1 ir įgijo dviženklį pranašumą – 79:69.

Nors dzūkai likus žaisti 33 sekundes sumažino deficitą iki 5 taškų (77:82), išsigelbėti aikštės šeimininkai nesugebėjo.

„Jie pasinaudojo visomis mūsų klaidomis. Jie žaidė protingiau negu mes, – teigė dzūkų strategas Andrejus Urlepas. – Mes žaidėme labai gerai pirmajame kėlinyje, tačiau antrajame leidome jiems išsimesti laisvus metimus. Jie turi labai gerus metikus, kurie tuos metimus sumetė. Jie pataikė šešis tritaškius iš eilės ir sugrįžo į rungtynes. Trečias kėlinys buvo neblogas, bet problema buvo tame, kad mes nesugebėjome sumesti metimų iš po krepšio.“

„Dzūkija“: Egidijus Dimša (6 atk. kam.) ir Kendrickas Brownas po 16, Gediminas Žalalis 15, Matas Jogėla 10 (8 atk. kam.), Dominykas Domarkas 8.

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Skučas 14, Gytis Sirutavičius 13 (3/4 trit.), Vytautas Šulskis (6 atk. kam.), Tomas Lekūnas (3 per. kam.) ir Yannickas Franke (6 atk. kam.) po 12, Jay Threattas 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris