„Žalgiris“ tik paskutinėmis sekundėmis palaužė „Juventus“ pasipriešinimą
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ tik paskutinėmis sekundėmis palaužė „Juventus“ pasipriešinimą

Autorius: LKL.lt
2018-12-23

Iki paskutinės sekundės prakaitavęs Kauno „Žalgiris“ (14-1) pasiekė trečiąją pergalę per šešias dienas – po dviejų laimėtų mačų Eurolygoje savaitę pavyko baigti nugalint Utenos „Juventus“ (6-9). 

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje po itin atkaklios kovos laimėjo 72:69 (15:24, 23:13, 18:18, 16:14). 

Į priekį nugalėtojus vedė Aaronas White'as, kurio sąskaitoje – 15 taškų. Pralaimėtojų gretose žibėjo Martinas Gebenas ir Tomas Dimša, pelnę atitinkamai 22 ir 20 taškų. Pirmasis dar pridėjo ir 14 atkovotų kamuolių. 

Solidžiai susitikimą pradėjusi Utenos ekipa pirmąjį kėlinį laimėjo 24:15 ir privertė žalgiriečius vytis. Nors šeimininkams greitai pavyko išlyginti žaidimą, patiems išsiveržti į priekį jiems nesisekė. 

Trečiojo ketvirčio viduryje „Juventus“ vėl kiek atitrūko (55:47), bet „Žalgiris“ prieš ketvirtąjį kėlinį spurtavo 9:0 ir persvėrė rezultatą 56:55. Vis dėlto energingai rungtyniavę svečiai kovoti nesustojo. 

Lemiamame ketvirtyje likus žaisti 4 minutes „Juventus“ dar pirmavo 62:60, tačiau priešpaskutinę minutę A. White'as gražiai įdėjo į krepšį, Leo Westermannas pridėjo svarbų tritaškį ir „Žalgiris“ jau buvo priekyje 70:64. 

Itin solidžiai prieš buvusią komandą žaidęs T. Dimša nepasidavė. Jis paskutinę minutę pelnė 5 taškus iš eilės (69:70), bet Derrickas Waltonas sumetė baudas (72:69), o M. Gebeno tritaškis paskutinę sekundę skriejo pro šalį. 

„Sveikinu visus „Žalgirio“ fanus su Kalėdomis – tai pats gražiausias metų laikas. Kalbant apie rungtynes – mes tokių ir tikėjomės. Reikia suprasti, kad viena komanda turi persilaužti ir per 9 dienas žaisti 5 rungtynes. Svarbiausia buvo laimėti, apie kokybę nesiplėsiu – jos tiesiog nebuvo“, – neslėpė Š. Jasikevičius.

Kauno ekipa rungtyniavo gerokai išretėjusiomis gretomis – Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Nate'as Woltersas vis dar gydosi traumas. Š. Jasikevičius nežino, kada šie žaidėjai bus pasiruošę grįžti į rikiuotę.

„Blogai – nelaimėjome prieš „Žalgirį“. Tokios galimybės pasitaiko ne taip ir dažnai. „Žalgiriui“ nesisekė, „Žalgiris“ pavargęs, bet jie laimėjo ir nuvažiavo. Man gaila dėl tokių neišnaudotų galimybių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Žalgiris“: Aaronas White'as 15, Derrickas Waltonas 13, Leo Westermannas 10, Thomasas Walkupas 7, Rokas Jokubaitis, Brandonas Daviesas ir Marius Grigonis po 6.

 „Juventus”: Martinas Gebenas 22 (14 atk. kam.), Tomas Dimša 20, Gytis Radzevičius, Dovis Bičkauskis ir Marius Runkauskas po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris