„Lietkabelį“ į neviltį varęs D.J. Seeley atvedė „Rytą“ į pergalę Panevėžyje
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelį“ į neviltį varęs D.J. Seeley atvedė „Rytą“ į pergalę Panevėžyje

Autorius: H. Augustynas
2018-12-23

21 tašką per pirmus du kėlinius pelnęs D.J. Seeley sužaidė rezultatyviausias rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir atvedė Vilniaus „Rytą“ (10/4) į pergalę. Saldų revanšą pasiekę vilniečiai atsilygino Panevėžio „Lietkabeliui“ (10/5) už patirtą pralaimėjimą Vilniuje šio mėnesio pradžioje.

Artsiomo Parakhouskio debiutinėse rungtynėse vilniečiai užtikrintai 95:73 (24:21; 26:14; 25:22; 20:16) įveikė „Lietkabelio“ ekipą ir nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją.

Karjeros rezultatyvumo rekordą pagerinęs D.J. Seeley iš viso pelnė 24 taškus ir surinko 27 naudingumo balus. „Ryto“ gretose debiutavęs A. Parakhouskis per 21 minutę pelnė 14 taškų.

„Lietkabelio“ ekipoje 14 taškų surinko Saulius Kulvietis, o 13 pridėjo Paulius Valinskas.

„Tai buvo labai geros rungtynės, kas liečia kontrolę. Tai buvo galbūt vienos geresnių rungtynių šiame sezone, – teigė „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Buvo įvykdyti paprasti dalykai: ten kur pralaimėjome labiausiai pralaimėtose rungtynėse, šiandien tvarkėmės geriausiai. Puikiai tvarkėmės su jų antrais šansais ir su savo klaidomis.“

Panevėžiečiai greitai išsiveržė į priekį (17:12), tačiau 11 taškų per pirmąjį ketvirtį pelnęs D.J. Seeley padėjo „Rytui“ spurtuoti 21:4 ir įgauti solidžią persvarą antrajame kėlinyje – 33:21.

Net 50 taškų per pirmuosius du kėlinius pelnę vilniečiai į ilgąją pertrauką išėjo turint saugią 15 taškų persvarą.

Vilniečiai po pertraukos apsukų nemažino ir dar labiau padidino savo persvarą – 75:57. Ketvirtasis kėlinys liko tik formalumas, kurio metu „Lietkabelis“ dar buvo priartėjęs iki 12 taškų, tačiau intrigos atkurti nebesugebėjo.

„Tai yra labai sunkus metas mums, – atviravo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čenakas. – Šiandien man labiausiai gaila mūsų fanų, kurie mus palaikė labai gerai. Mes neatsakėme į tą palaikymą tinkamai. Mes šiandien žaidėme labai minkštai, ypač antrajame kėlinyje. Leidome žaisti jų stipriems individualiai žaidėjams ir jie baudė mus kiekvieną kartą.“

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 15, Saulius Kulvietis 14, Mindaugas Kupšas 10, Vaidas Kariniauskas ir Žiga Dimecas 9.

„Rytas“: D.J. Seeley 24 (8/10 met., 27 n.b.), Artsiomas Parakhouskis 14, Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius (7 atk. kam., 6 rez. perd., 25 n.b.) po 11, Eimantas Bendžius 9.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris