B. Griciūnas patyrė traumą, į „Šiaulius“ grįžta Š. Beniušis
LKL / BNS nuotr.

B. Griciūnas patyrė traumą, į „Šiaulius“ grįžta Š. Beniušis

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-12-27

Paskutines dvejas „Šiaulių” rungtynes dėl traumos praleidęs 24 metų vidurio puolėjas Benas Griciūnas be krepšinio praleis dar mažiausiai mėnesį. Tai paaiškėjo atlikus išsamius tyrimus, kurie parodė, kad po kontakto treniruotės metu krepšininkui plyšo peties raumuo.

Pasak komandos medikų, vienintelė gera naujiena yra ta, kad žaidėjui neprireiks operacijos, kuri sugrįžimą ant parketo nukeltų dar ilgesniam laikotarpiui. 

„Atlikus magnetinį rezonansą pasitvirtino raumens plyšimo diagnozė. Galime pasidžiaugti nebent tuo, kad operacijos neturėtų prireikti. Dabar apie keturias savaites petys turės būti visiškos ramybės būsenoje, o tai reiškia – jokio darbo krepšinio aikštelėje. Po to įvertinsime gijimo procesą ir, jei viskas bus gerai, duosime leidimą tęsti treniruočių ir varžybų procesą”, – sakė gydytojas Eduardas Liutkus.

Nors buvo planuota, kad iš JAV į Lietuvą sugrįžęs ir sutartį su „Šiauliais” pasirašęs B.Griciūnas bus skolinamas Joniškio „Delikatesui”, kuriame kaups patirtį, o prie pagrindinės komandos prisijungs ateityje, tačiau, sezono starte traumą patyrus kapitonui Arminui Urbučiui, jis pasinaudojo gautu šansu ir išsikovojo vietą komandoje, nukonkuruodamas nepritapusį legionierių Ronaldą Delphą. 

Vidutiniškai aikštėje praleisdamas beveik po 16 minučių, jis įmesdavo po 5,6 taško, o po krepšiais atkovodavo po 2,5 kamuolio per rungtynes.

Reaguodami į atsivėrusią spragą priekinėje linijoje, „Šiaulių” klubo vadovai į komandą nusprendė susigrąžinti spalio mėn. viduryje „Delikatesui” paskolintą Šarūną Beniušį.  

Į NKL lygą įgauti daugiau žaidybinės praktikos išsiųstas vidurio puolėjas netruko tapti vienu ryškiausiu ne tik Joniškio komandos, bet ir visos lygos krepšininku. Dusyk tapęs naudingiausiu savaitės žaidėju Š.Beniušis vidutiniškai pelnydavo po 17 taškų, atkovodavo po 8,8 kamuolio (1 vieta NKL) ir rinkdavo po 23,6 naudingumo balų (2 vieta NKL).

„Naujienos apie Beną buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus, nes trauma patirta visiškai nekaltoje situacijoje. Gaila, nes jis, pasak trenerių, iki šio momento padarė didžiausią pažangą iš viso jaunimo nuo sezono pradžios. Tikimės, kad tokia nesėkmė jo tobulėjimo nesustabdys. Tačiau liūdėti nėra kada, po Naujųjų mūsų laukia ypač svarbios rungtynės su „Nevėžiu” ir „Dzūkija”, todėl delsti ir likti be vieno aukštaūgio negalime ir susigrąžiname Šarūną, kuris NKL lygoje, kaip matėme iš rezultatų, laiko veltui neleido.  

Tuo pačiu, kadangi „Delikatesui”, taip pat trūks priekinės linijos žaidėjo, planuojame šiai komandai skolinti Beną, kad išsigydęs traumą jis gautų daug žaidimo laiko, kuo greičiau sugrįžtų į optimalią formą ir, esant poreikiui, galėtų mums padėti sezono finiše”, – pokyčius sudėtyje atskleidė direktorius Mindaugas Žukauskas.

Artimiausias rungtynes „Betsafe-LKL” lygoje „Šiauliai” žais sausio 2 d. savo arenoje su Kėdainių „Nevėžiu”.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris