D.J. Seeley atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę
LKL/BNS nuotr.

D.J. Seeley atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę

Autorius: H. Augustynas
2018-12-27

Puikią sportinę formą demonstruojantis D.J. Seeley ir vėl buvo pagrindinis Vilniaus „Ryto“ (11/4) ginklas pergalingose rungtynėse. Namuose rungtyniavę vilniečiai įrašė Alytaus „Dzūkijai“ (5/10) ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.

Po ilgosios pertraukos pabėgę šalies vicečempionai 89:79 (24:18; 23:22; 25:16; 17:23) įveikė svečius iš Alytaus.

Kiek mažiau negu 18 minučių rungtyniavęs D.J. Seeley pelnė 19 taškų ir surinko 27 naudingumo balus. Jam puikiai talkino 13 taškų surinkęs Eimantas Bendžius bei 11 pridėjęs Dominique‘as Suttonas.

„Dzūkijos“ gretose išsiskyrė 17 taškų surinkęs Kendrickas Brownas ir 13 pridėjęs Egidijus Dimša.

Vilniečiai rungtynes pradėjo kiek geriau (22:15), tačiau antrajam kėliniu persiritus į antrąją pusę dzūkai sugebėjo išsiveržti į priekį – 34:32. Vis dėlto 6:0 spurtas ketvirčio pabaigoje leido „Rytui“ turėti septynių taškų pranašumą po dviejų kėlinių (47:40).

„Rytas“ po ilgosios pertraukos greitai įgavo dviženklį pranašumą, o trečiojo kėlinio pabaigoje surengtas spurtas 12:4 leido aikštės šeimininkams prieš paskutines 10 minučių pirmauti 72:56.

Lemiamo ketvirčio metu „Rytas“ pradėjo triuškinti varžovus iš Alytaus (79:56), tačiau paskutines jėgas sukaupę dzūkai greit sušvelnino atsilikimą iki 10 taškų – 76:86. Vis dėlto „Dzūkija“ intrigos atkurti nespėjo ir buvo priversta pripažinti jau dešimtąjį sezono pralaimėjimą.

Vilniečių strategas Dainius Adomaitis rungtynių pabaigoje suteikė šansą jauniesiems „Ryto“ krepšininkams, tačiau tada alytiškiai ir sugebėjo sušvelninti deficitą.

„Blogiausia yra tai, kad 35 minutę pirmaudami 20 taškų skirtumu, išleidome jaunimą į aikštelę ir jie net nesuprato, kokios svarbios yra jų minutės. Jie turi suvokti, kad į šansus reikia kabintis dantimis. Šiandien iš kai kurių žaidėjų to pasigedau“, – pripažino D. Adomaitis.

Pagrindinis vilniečių ginklas į pergalę – tikslumas iš dviejų taškų zonos. 22 dvitaškius iš 33 realizavę vilniečiai tai darė net 67% tikslumu. „Dzūkijai“ tiek pat dvitaškių pataikyti pavyko iš 43 bandymų (51%). „Rytas“ taip pat nežymiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 37:31.

„Rytas“ taip pat beveik nedovanojo kalėdinių dovanų prie baudų metimų linijos bei pataikė 18 metimų iš 19 (95%). „Dzūkijai“ iš 15 baudų metimų pavyko pataikyti 11 (73%).

„Jie parodė, kodėl jie yra viena stipriausių lygos komandų, – spaudos konferencijoje teigė Andrejus Urlepas. – Mes tikrai turime problemų, mums trūksta vieno aukštaūgio, tačiau džiaugiuosi žaidėjų atsidavimu aikštėje. Vis dėlto yra dalykų, dėl kurių nesu laimingas: mes labai prastai gynėmės. Tai buvo labai gera krepšinio pamoka mums.“

„Rytas“: D.J. Seeley 19 (6/7 met., 27 n.b.), Eimantas Bendžius 13, Dominique‘as Suttonas 11 (7 atk. kam.), Deividas Sirvydis 8, Artsiomas Parakhouskis (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius ir Aistis Pilauskas po 7.

„Dzūkija“: Kendrickas Browas 17 (6 rez. perd.), Egidijus Dimša 13, Artūras Jomantas (6 rez. perd., 18 n.b.) ir Dominykas Domarkas po 8, Paulius Danisevičius 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris