„Dzūkija“ metus užbaigė tvirta pergale prieš „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

„Dzūkija“ metus užbaigė tvirta pergale prieš „Lietkabelį“

Autorius: LKL.LT
2018-12-29

Alytaus „Dzūkijos“ (6/10) komanda džiugiai pasitiks Naujuosius metus, kadangi „Betsafe–LKL“ vykusiose rungtynėse namuose 85:68 (23:16, 19:20, 26:17, 17:15) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ (10/6).

Panevėžiečiai šiose rungtynėse vertėsi su aštuoniais žaidėjais, kadangi kojos traumą patyrė Vaidas Kariniauskas.

„Dzūkija“ su šia pergale nutraukė keturių nesėkmių seriją. 

„Dzūkija“ sėkmingai pradėjo susitikimą ir iškart išsiveržė į priekį. Skirtumas ėmė augti, antrame ketvirtyje tapo dviženklis, o po ilgosios pertraukos „Lietkabelio“ bandymas naikinti deficitą buvo tik trumpalaikis.

Saulius Kulvietis ir Žiga Dimecas skirtumą mažino iki 2 taškų (42:44), o į Artūro Jomanto taškus atsakė du tolimus šūvius paleidęs Stefanas Sinovecas – 48:50. Vis dėlto tada „Dzūkija“ surengė spurtą 11:0 ir po jo varžovams nebeleido kurti didesnės intrigos, o po Egidijaus Dimšos tolimo metimo skirtumas siekė jau 19 taškų – 74:55.

Pabaigoje rimtesnio pasipriešinimo „Lietkabelis“ varžovams nebesukūrė.

Kendrickas Brownas, kurio sutartis su „Dzūkija“ baigėsi“ šiame mače per 26 minutes pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, kartą suklydo, išprovokavo pražangą, 3 sykius pažeidė taisykles ir surinko 11 naudingumo balų.

Matui Jogėlai tai buvo naudingiausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“: jis įmetė 14 taškų, atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 26 naudingumo balus. Jis taip pat pakartojo rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių rekordą, o rezultatyvių perdavimų tiek daug atliko pirmąsyk.

S. Sinovecui tai taip pat buvo geriausias sezono mačas: per 31 minutę buvo pelnyta 18 taškų, atkovoti 7 ir perimti 3 kamuoliai, atlikti 5 rezultatyvūs perdavimai, išprovokuotos 3 pražangos, 3 kartus pažeistos taisyklės, 2 – suklysta. Jis surinko 25 naudingumo balus.

„Dzūkija: Kendrickas Brownas 19, Matas Jogėla 14, Egidijus Dimša 13, Artūras Jomantas 11 (7 atk. kam., 7 išp. praž., 23 n.b.), Steponas Babrauskas 8.

„Lietkabelis“: Stefanas Sinovecas 18 (7 atk. kam.), Paulius Valinskas (1/6 trit., 6 kld., 3 n.b.) ir Žiga Dimecas – po 12, Donatas Tarolis 10, Simas Jasaitis 8.

Alytaus ekipos treneris Andrejus Urlepas pasidžiaugė Mato Jogėlos progresu bei pergale.

„Esu laimingas, kad laimėjome po mėnesio pertraukos, nes tai mums – geriausia Naujųjų metų dovana. Žinojome, kokios yra pagrindinės „Lietkabelio“ stiprybės, su jomis antroje pusėje gerai tvarkėmės. Žaidėme taip, kaip turime žaisti, dėl to ir laimėjome“, – džiaugėsi A. Urlepas.   

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas apgailestavo, jog teko rungtyniauti be įžaidėjų, o V. Kariniauską trauma iš rikiuotės išvedė net dviem savaitėms.

„Skaudi nesėkmė mums. Žaidėme be įžaidėjų, todėl puolime buvo sunku, tačiau blogai gynybai pasiteisinimų nėra. Bet turime nepasiduoti, užpildyti sudėtį ir toliau dirbti. Esu tikras, jog žaisime geriau“, – kalbėjo jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris