Penkių žaidėjų netekęs „Žalgiris“ išliejo pyktį ant „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

Penkių žaidėjų netekęs „Žalgiris“ išliejo pyktį ant „Skycop“

Autorius: LKL.lt
2018-12-30

Prie trijų traumuotų Kauno „Žalgirio“ (15-1) žaidėjų prisijungė dar du susižeidę krepšininkai, tačiau net ir be jų visų Lietuvos čempionai metus baigė didžiausia sezono pergale. 

Traumų gerokai išretinta Šarūno Jasikevičiaus kariauna Kauno sporto halėje net 93:48 (23:11, 21:14, 31:14, 18:9) sutalžė Prienų „Skycop“ (5-11).

Ankstesnis sezono rekordas buvo 41 taško skirtumas, kuriuo žalgiriečiai buvo sutriuškinę „Šiaulius“.

„Žalgiris“ vertėsi be Leo Westermanno, Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko, o taip pat ir be kirkšnį susižeidusio Mariaus Grigonio bei Nate'o Wolterso, kuriam atsinaujino čiurnos trauma.

Nugalėtojus į priekį vedė aukštaūgių trio. Brandonas Daviesas, Aaronas White'as ir Laurynas Birutis pelnė atitinkamai 17, 16 ir 15 taškų.

Priekinės linijos žaidėjams sėkmingai talkino karjeros rungtynes sužaidęs Lukas Uleckas, kuris per 27 minutes įmetė 13 taškų (3/5 trit.) ir atkovojo 5 kamuolius.

Viso susitikimo metu dominavę šeimininkai jau pirmosiomis minutėmis atitrūko 13:3, o besibaigiant pirmajam kėliniui triuškino varžovus 23:8.

Prieš pertrauką „Žalgiris“ jau mindė prieniškius net 43:20, o antroje susitikimo pusėje vaizdas aikštelėje nesikeitė – apsukų nemažinę kauniečiai nestabdomi toliau bėgo į priekį.

Lengvai 10-ąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekęs „Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 48:26, bet dažniau klydo – 14:10.

Prienų klubas net dvigubai prasčiau atakavo iš žaidimo: pataikė 17 metimų iš 64 (26 proc. taiklumas), kai varžovai – 30 iš 57 (52 proc. taiklumas).

„Malonu matyti B. Davieso ir A. White‘o lyderystę, tokiu sunkiu momentu jaučiasi, kad jie lyderiauja tiek rūbinėje, tiek aikštelėje. Jie stengiasi dėl komandos. Reikia pažymėti, kad visų atsinešimas į darbą buvo puikus“, – po rungtynių sakė Š. Jasikevičius.

Pasižymėjo visi 10 ant parketo išbėgusių žalgiriečių. Aštuoniolikmečiai Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus pelnė atitinkamai 9 ir 6 taškus.

„Po tokių rungtynių nėra ką pasakyti. Baisiausia, kad nesimato rezervo. Gal treneris neišaiškina kažko, gal amžius. Nei teisintis nesinori, nei kažko kaltinti nesinori, tai yra baisiausia. Aikštelėje yra visiškas chaosas“, – dėl triuškinančios nesėkmės apgailestavo Virginijus Šeškus.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17, Aaronas White'as 16, Laurynas Birutis 15 (8 atk. kam.), Lukas Uleckas 13, Rokas Jokubaitis 9, Derrickas Waltonas 8.

„Skycop“: Vytenis Lipkevičius 12, Mike'as Bruesewitzas 9, Martynas Gecevičius ir Ovidijus Varanauskas po 8, Anthony Lee 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris