„Žalgirį“ į didžiausią sezono pergalę atvedęs B. Daviesas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

„Žalgirį“ į didžiausią sezono pergalę atvedęs B. Daviesas – savaitės MVP

Autorius: LKL.lt
2018-12-31

Vos 14 minučių rungtyniavęs Brandonas Daviesas ne tik sugebėjo padėti Kauno „Žalgiriui“ iškovoti didžiausią sezono pergalę, bet taip pat – tapti ir „Betsafe–LKL“ naudingiausiu savaitės žaidėju.

Visą sukauptą pyktį už skaudų pralaimėjimą Eurolygoje ant Prienų „Skycop“ išliejęs „Žalgiris iškovojo triuškinamą pergalę 93:48.

Trumpai rungtyniavęs B. Daviesas spėjo pelnyti 17 taškų (5/7 dvitaškių, 7/7 baudų), atkovoti tris kamuolius, atlikti tris rezultatyvius perdavimus ir surinkti 25 naudingumo balus.

Vienas „Žalgirio“ lyderių šį sezoną „Betsafe–LKL“ žaidžia vos po 17 su puse minutės ir renka po 15,2 naudingumo balo.

Savaitės naudingiausiųjų penkete prie amerikiečio prisijungė Stefanas Sinovecas, Dovis Bičkauskis, D. J. Seeley bei Artūras Jomantas.

Apskritai naudingiausias praėjusią savaitę buvo Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgis Jerai Grantas su 28 naudingumo balais, tačiau uostamiesčio klubas pralaimėjo, o vidurio puolėjo poziciją penketuke užėmė naudingiausiuoju tapęs B. Daviesas.

Panevėžio „Lietkabelio“ nuo pralaimėjimo Alytaus „Dzūkijai“ neišgelbėjęs S. Sinovecas sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias rungtynes Lietuvoje. Nuo lapkričio Panevėžyje rungtyniaujantis serbas į dzūkų krepšį įmetė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Taip pat į naudingiausiųjų penketą patekęs „Juventus“ lyderis D. Bičkauskis sužaidė naudingiausias sezono rungtynes ir padėjo savo ekipai nutraukti trijų pralaimėjimų seriją iškovojant pergalę prieš „Neptūną“. Gynėjas per 30 minučių pelnė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Dvejas rungtynes šią savaitę žaidęs D.J. Seeley ir toliau demonstruoja nuostabią sportinę formą. Amerikietis Vilniaus „Rytui“ padėjo įveikti tiek Alytaus „Dzūkiją“, tiek Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Krepšininkas vidutiniškai rinko po 16,5 taško, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 21 naudingumo balą. Trečias pagal rezultatyvumą „Betsafe–LKL“ krepšininkas jau devyneriose rungtynėse iš eilės pelno dviženklį taškų skaičių.

Į naudingiausiųjų penketą taip pat pateko dvejas rungtynes per savaitę sužaidęs A. Jomantas. Antrąją jaunystę išgyvenantis A. Jomantas neišgelbėjo savo ekipos prieš „Rytą“, tačiau padėjo „Dzūkijai“ įveikti „Lietkabelio“ krepšininkus.

Puolėjas praėjusią savaitę rinko po 9,5 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio, atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 20,5 naudingumo balo.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris