A. Šikšnius – krepšinį su teatru lyginantis tatuiruotasis uteniškių numylėtinis
LKL/BNS nuotr.

A. Šikšnius – krepšinį su teatru lyginantis tatuiruotasis uteniškių numylėtinis

Autorius: LKL TV
2019-01-03

Nors Arvydas Šikšnius su pertrauka Utenoje rungtyniauja tik trečią sezoną, tatuiruotąjį „Juventus“ puolėją vietiniai atpažįsta greitai.

Vis daugiau fanų, besilankančių arenoje, atpažįsta ir pats kretingiškis, kurio profesionalo karjera prasidėjo ne taip ir toli – tik už beveik šimto kilometrų esančiame Vilniuje, atstovaujant tuomečiams „Sakalams“.

Karjera, trunkanti jau dešimt metų.

„Atsiminimai iš tų laikų išlikę labai malonūs, visi buvome bendraamžiai (gal tik keletas vyresnių žaidėjų) ir su visais pavyko sudaryti gerą vidinį klimatą“, – prisėdęs pokalbiui su LKL TV kūrybine komanda sakė A. Šikšnius.

Nepaisant to, kaip ir daugumai profesionalių atletų, A. Šikšniui į atmintį geriausiai įsirėžę tie sezonai, kuriuose pavyko nuveikti kažką, ko prieš tai niekas nesitikėjo.

2015-aisiais su ta pačia „Juventus“ komanda šalies čempionate buvo iškovoti bronzos medaliai, o jau kitame sezone, persikėlus į Klaipėdos „Neptūną“, žaidėjui pavyko pirmą (ir kol kas – vienintelį) kartą iškopti į LKL finalus, kur laukė serija su Kauno „Žalgiriu“.

„Iš mūsų niekas nesitikėjo, kad su „Juventus“ laimėsime bronzą, o su „Neptūnu“ pateksime į finalą. Būkime realistai – apie tokius dalykus pasvajoti galima, bet realybė buvo kitokia, finale nuolat žaidė tos pačios dvi komandos.“

Vienas emocingiausių lygos krepšininkų taip pat sako, jog per karjerą sukaupta patirtis leidžia į krepšinį ir rezultatus žvelgti kiek kitaip.

„Dabar to kažkaip nebesureikšminu. Anksčiau buvo kiek kitaip – po prastų rungtynių neužmiegi iki keturių nakties, vis galvoji, kas buvo blogai. O dabar tiesiog mąstai globaliai – esame tiesiog tam tikro teatro aktoriai, nekeičiame kažkieno likimų. Tiesiog stengiamės žiūrovams sukurti gerą reginį, padovanoti pozityvių emocijų.“

Apie savo vyrą tik pozityviais žodžiais atsiliepia ir A. Šikšniaus žmona Simona.

„Jis mane iki šiol žavi savo vyriškumu ir tuo, jog yra žodžio žmogus. Tai yra puiku, nes dėl to jį visi gerbia ir myli. Aš taip pat stengiuosi jį palaikyti, apsilankyti kiekvienose rungtynėse, nes labai smagu matyti susirenkančius žmones, kokia jiems tai yra pramoga.“

A. Šikšniui krepšinis jau kurį laiką nėra vienintelė veikla. Jis su bendraminčiais, tarp kurių yra kitas krepšininkas Mindaugas Kuzminskas ir krepšinio agentas Tadas Bulotas, pradėjo kurti platformą, kuri padės krepšinio bendruomenei. Žaidėjams ji pagelbės ieškant darbo, agentų ar teisininkų, o klubams pasitarnaus įsigyjant žaidėjus bei palengvins kitus procesus.

Plačiau apie tai ir A. Šikšniaus ryšį su krepšiniu – LKL TV specialiame siužete: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris