„Dzūkija“ į Šiaulius išvyko be rezultatyviausio lygos krepšininko
LKL/BNS nuotr.

„Dzūkija“ į Šiaulius išvyko be rezultatyviausio lygos krepšininko

Autorius: LKL.LT
2019-01-04

Alytaus „Dzūkija“ rengiasi pratęsti sezoną be rezultatyviausio „Betsafe–LKL“ krepšininko Kendricko Browno, o pirmasis išbandymas laukia jau šį vakarą.

„Dzūkija“ išvykoje rungtyniaus su „Šiaulių“ komanda. Rungtynės prasidės 18 val., tiesioginę transliaciją galėsite stebėti LKL.lt.

Kartu su Naujaisiais metais baigėsi K. Browno sutartis su „Dzūkija“. Krepšininkas vis dar lieka registruotas Alytaus klubo gretose, bet jau išvyko iš Lietuvos.

„Kad jo nebus, žinojome iš anksto, o dabar tokia realybė – turime žaisti ir tvarkytis be jo, – prieš šio vakaro rungtynes LKL.lt sakė „Dzūkijos“ trenerio asistentas Valdemaras Chomičius. – Atsakomybę prisiimti turės Dominykas (Domarkas) su Pauliuku (Danisevičiumi).“

Praėjusį savaitgalį K. Brownas pelnė 19 taškų ir buvo vienas „Dzūkijos“ pergalės prieš Panevėžio „Lietkabelį“ kalvių.

Vidutiniškai rinkdamas po 14,2 taško jis pirmauja lygoje pagal rezultatyvumą, o pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,6) yra antras.

Šį vakarą „Dzūkija“ gali verstis ir be Mato Jogėlos (vid. 7,3 tšk., 5 atk. kam.). Dėl ligos jis praleido šį rytą Šiauliuose vykusią „Dzūkijos“ treniruotę.

Komandos į šį susitikimą atvyks skirtingų nuotaikų. „Dzūkija“ įveikė ketvirtoje vietoje žengiantį „Lietkabelį“, o „Šiauliai“ pralaimėjo autsaiderių rungtynes ir liko čempionato dugne.

„Šiauliai“ trečiadienį paskutinėmis sekundėmis 78:81 nusileido Kėdainių „Nevėžiui“. Tačiau šiauliečių kapitonas Arminas Urbutis tų rungtynių nesureikšmina ir teigia, jog komanda atgal nesižvalgo ir šiandien sieks tik pergalės.

„Kažkokių ypatingų akcentų nėra, tiesiog turime vykdyti tai, ką susitariame prieš rungtynes. Pralaimėjimas buvo skaudus, tačiau reikia jį užmiršti ir keliauti į kitas rungtynes su dar viena pajėgia komanda.“

Nors paskutinį kartą „Šiauliai“ rungtyniavo prieš dvi dienas, A. Urbutis nemano, jog tai taps lemiamu faktoriumi.

„Mūsų komanda yra neblogai pasiruošusi fiziškai, tad toks tvarkaraštis papildomų bėdų nesudarys. Daugiau kalbame ne apie fizines galimybes, bet apie taktinį trenerių paruoštų planų išpildymą.“

Šiauliečiai vis dar versis be peties traumą gruodžio mėnesį patyrusio aukštaūgio Beno Griciūno. Vietoj jo iš NKL į komandą grįžo Šarūnas Beniušis, rungtynėse su „Nevėžiu“ pelnęs 11 taškų ir surinkęs 17 naudingumo balų.

„Jei žiūrėsime į turnyro lentelę, tai tikrai gali pasakyti, jog žaisime su prasčiausia komanda, – prieš rungtynes sakė V. Chomičius. – Bet jei žiūrėsi į žaidimą ir žaidėjų atsidavimą, jų norą žaisti, „Šiauliai“ – viena pirmaujančių komandų.“

Pirmąjį komandų susitikimą spalio pabaigoje alytiškiai namie laimėjo 91:81. Paulius Petrilevičius tąkart surinko 13 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris