Karaliaus Mindaugo taurės turnyre – „Žalgirio“ ir „Ryto“ dublerių akistata
Foto: R. Vyšniauskas

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre – „Žalgirio“ ir „Ryto“ dublerių akistata

Autorius: LKL.lt
2019-01-09

Ryškiausi Lietuvos krepšinio talentai antrus metus paeiliui susirungs tarpusavyje rungdamiesi dėl LKL ateities taurės.

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama skirti kuo daugiau dėmesio jaunimui, per Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą vėl organizuos stipriausių Lietuvos komandų dublerių rungtynes.

Karaliaus Mindaugo taurės programa vasario 17 d.
Laikas Įvykis
11:00 „LKL ateities taurė“: „Rytas–Perlas“–„Žalgiris–2“
14:00 Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės dėl 3 vietos
16:15 „LKL snaiperis 2019“
17:40 Karaliaus Mindaugo taurės finalas

Vasario 17 d. ant „Siemens“ arenos parketo kovos Vilniaus „Rytas–Perlas“ ir Kauno „Žalgiris–2“ komandos.

Arvydo Gronskio treniruojama sostinės komanda sieks revanšo – pernai Klaipėdoje 76:68 triumfavo tuomet Tomo Masiulio treniruojami „Žalgirio“ dubleriai.

„Pernai davėme startą jaunimo turnyrui, šiemet norime tęsti tradiciją prieš stipriausių Lietuvos komandų kovas dėl Karaliaus Mindaugo taurės parodyti žiūrovams geriausius jaunuosius mūsų šalies krepšininkus, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Rungtynių pavadinimas puikiai atspindi realybę – pernai varžęsi dėl ateities taurės, net 7 krepšininkai šį sezoną jau dalyvauja ir LKL čempionate.“

Pernai „Žalgiris–2“ komandą finale į pergalę vedė Matas Jogėla, šį sezoną ginantis Alytaus „Dzūkijos“ garbę. Dublerių komandoje žaidė dabar su pagrindine ekipa sportuojantys Lukas Uleckas ir Erikas Venskus, dėl ligos neregistruotas buvo „Žalgirio“ komandoje šį sezoną įsitvirtinantis Rokas Jokubaitis.

Vilniaus jaunuosius krepšininkus į priekį vedė šį sezoną „Rytui“ atstovaujantis Deividas Sirvydis, tose rungtynėse taip pat žaidė pagrindinėje „Ryto“ komandoje šį sezoną pasirodantys Aistis Pilauskas ir Marekas Blaževičius, Utenos „Juventus“ garbę ginantis Arnas Beručka.

Nors pernai LKL ateities taurę iškovojo „Žalgiris–2“, vėliau džiaugėsi „Ryto“ dubleriai – jie gegužę tapo Eurolygos jaunimo turnyro čempionais.

Šiemet į KMT dublerių turnyrą norėta įtraukti ir daugiau LKL klubų jaunųjų krepšininkų, tačiau norą išreiškė tik „Žalgirio“ ir „Ryto“ organizacijos.

Į rungtynes „Siemens“ arenoje galės patekti žiūrovai, turintys bilietus į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinę dieną. Bilietus į renginį platina TIKETA.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris