Degančios „Pieno žvaigždės“: apie sėkmingą atkarpą ir nuvylusį legionierių
Foto: LKL / BNS

Degančios „Pieno žvaigždės“: apie sėkmingą atkarpą ir nuvylusį legionierių

Autorius: LKL.LT
2019-01-30

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ patyliukais tapo karščiausia „Betsafe–LKL“ komanda.

Aukštaitijos klubas išgyveno sunkų sezono startą, pakeitė nepasiteisinusius legionierius, o dabar skina nuoseklaus darbo vaisius – septynios pergalės per pastaruosius aštuonis mačus ir viena sėkmingiausių atkarpų klubo istorijoje.

Užsikūrę Gedimino Petrausko auklėtiniai pagal pergalių skaičių susilygino su ketvirtoje vietoje žengiančiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Ilgesnę pergalių seriją pasvaliečiai turėjo tik 2015-aisiais, tuomet Manto Šerniaus diriguojama ekipa po Naujųjų metų pasipildė Michaelu Dixonu ir laimėjo aštuonis susitikimus paeiliui.

„Neturime vieno lyderio, o tai yra mūsų arkliukas, – tinklalapiui LKL.lt klubo stiprybę įvardino ekipos treneris G. Petrauskas. – Komandoje yra 5–6, o kartais daugiau žmonių, kurie gali duoti gerą rezultatą.

Tokia yra mūsų vizija, mes taip dirbame nuo sezono pradžios. Žaidėjai apsipranta ir randa savo rolę, jie mėgaujasi žaidimu.“

Sėkmingas „Pieno žvaigždžių“ ruožas sutapo su Žygimanto Skučo atvykimu, kuris šį sezoną pralaimėjimo kartėlį yra patyręs tik kartą – išvykoje prieš Vilniaus „Rytą“.

Iš Prancūzijos į Lietuvą sugrįžęs puolėjas ne tik sustiprino silpnąja komandos vietą – kovą dėl atšokusių kamuolių, bet spėjo ir du kartus tapti „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju.

„Nuotaikos tik pozityvios, po pusantrų metų kracho atėjo kažkas geresnio, – tinklalapiui LKL.lt savo vieta Pasvalyje džiaugėsi Ž. Skučas. – Nuo praėjusio sezono pradžios, kuomet žaidžiau „Lietkabelyje“, buvau pasimetęs krepšinyje.

Psichologinė ir žaidimo laisvė yra didžiulė mūsų jėga. Nežinau, kokie buvo klubo iškelti tikslai prieš sezoną, bet mes nejaučiame įtampos.

Būna, kad kitus žaidėjus laisvė slegia, aikštėje vyksta chaosas, bet mus atvirkščiai.

Pasvalyje yra tokia žaidėjų grupė, kuri moka tą išnaudoti.“

„Pieno žvaigždės“ vis dar yra prasčiausia komanda lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 31,2 atk. kam.), bet pagal šį rodiklį pranoko varžovus pastarosiose ketveriose rungtynėse.

„Žygimantas į komandą atvyko kaip papildymas, trūkumų likvidavimas, o ne pakaitalas kažkam. Smagu, kad su jo atėjimu pagerėjo komandos kova dėl atšokusių kamuolių“, – tinklalapiui LKL.lt teigė klubo direktorius Arūnas Burkevičius.

„Komandos visą sezoną gerina du dalykus: puolimą ir gynybą. Į tai įeina tarpusavio supratimas, perdavimų kokybė, kalbėjimas gynyboje. Manau, kad didžiausią bėdą – atkovotus kamuolius – mes šiek tiek pagerinome, kaip ir tritaškių pataikymą. Šie dalykai džiugina, bet turime dar daug taisytinų dalykų“, – sakė G. Petrauskas.

Sezono startas Pasvalio ekipai buvo sunkus – viena pergalė per pirmuosius penkis mačus. Tuomet sekė išsiskyrimas su trimis vilčių nepateisinusiais legionieriais – Ericu McClellanu, Justinu Wattsu bei Lance‘u Jeteriu.

Pirmajam nepavyko perprasti ir įsilieti į komandos sistemą, antrasis amerikietis pasižymėjo lėtai priimtais sprendimais ir savanaudišku žaidimu, tuo metu L. Jeteris atvyko su didžiuliu viršsvoriu, kurio nepavyko atsikratyti ir sezono eigoje.

191 cm ūgio įžaidėjas į Pasvalį persikėlė sverdamas net 124 kilogramus, o per pirmuosius du mėnesius numetė vos 4.

„Juk įžaidėjas negali tiek sverti, jis turi būti judriausias aikštelėje. Gynėjas su tokiu svoriu negali intensyviai traukti 26 minutes. L. Jeterio pakeitimas į Jay Threattą mums atsipirko 200 proc.“, – sakė A. Burkevičius.

29-erių J. Threattas tapo tikru „Pieno žvaigždžių“ atakų generolu.

Amerikietis įžaidėjas šiuo metu užima antrąją vietą lygoje pagal pelnomus taškus (vid. 13,3), antrąją pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,5) bei devintąją – pagal naudingumo balus (vid. 14,2).

„Jis ne tik gali žaisti du prieš du, atlikti perdavimą ar pats įmesti, bet gali ir individualiai įveikti bet kurį varžovą. Pokytis įžaidėjo pozicijoje buvo labai svarbus, nes J. Threattas mūsų žaidimui daug ką reiškia“, – sakė Ž. Skučas.

Sezono metu ekipą galėjo ištikti ir daugiau pokyčių – Pasvalio komandos puolėju Tomu Lekūnu stiprų susidomėjimą rodė Jono Vainausko valdomas „Lietkabelis“, vis dėlto „Pieno žvaigždės“ nutarė neišleisti penkto naudingiausio komandos krepšininko (vid. 11,7 naud. bal.).

T. Lekūnas pastaruoju metu tiesiog dega, per pastarąsias šešerias rungtynes rinkdamas po 21 naudingumo balą, o praėjusį savaitgalį prieš Prienų „Skycop“ surinko 30 naudingumo balų bei sulaukė naudingiausio savaitės žaidėjo įvertinimo.

Kaip teigė A. Burkevičius, prie solidaus puolėjo žaidimo stipriai prisideda išvalyta galva nuo minčių apie persikėlimą į kitą Aukštaitijos komandą.

„Jis kovojo su savimi, kuomet jį J. Vainauskas kvietė į „Lietkabelį“, mintys buvo susivėlusios. Mes jo neišleidome, sakėme, kad dirbtų, stengtųsi, o kitais metais galės išvažiuoti. Reikalai susitvarkė“, – teigė A. Burkevičius.

Tiesa, permainų vėjai „Pieno žvaigždžių“ ekipos laivą dar gali užsiūbuoti. Nors Emmanuelis Omogbo vis dar užima 6-ąją vietą pagal naudingumo balus pirmenybėse, tačiau klubas nėra patenkintas aukštaūgio iš Nigerijos požiūriu į darbą.

Panašu, kad naudingiausio „Betsafe–LKL“ spalio mėnesio krepšininko dienos Pasvalyje – suskaičiuotos.

„Dabartinis Omogbo atsinešimas į bendrą reikalą mūsų nebetenkina, – neslėpė A. Burkevičius. – Jis yra didelis vaikas, kuris nori per gyvenimą bristi labai lengvai. Jis nori žaisti, bet nenori ruoštis rungtynėms.

Tai parodė ir mačas Prienuose – jis galvoja apie ateitį, savo statistiką, o ne kaip gintis. Jam geriau pralaimėti, bet turėti gerą statistiką.“

Gerą bangą pagavusios „Pieno žvaigždės“ tikisi ją išlaikyti kiek įmanoma ilgiau.

G. Petrausko auklėtiniai jau po dviejų savaičių Panevėžyje prieš „Lietkabelį“ žais atsakomąjį „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mačą, kuriame stengsis panaikinti Pasvalyje įgytą 10 taškų deficitą.

„Gali būti nusiteikęs maksimaliai, bet komandoms būna ir blogų dienų. Vis dėlto, galvoju, jei mums bus gera diena, o „Lietkabeliui“ šiek tiek prastesnė, tuomet tas 10 taškų skirtumas yra tolygus nuliui“, – sakė Ž. Skučas.

Nors „Pieno žvaigždžių“ klubas LKF Didžiojoje taurėje dukart nužygiavo iki finalo, kuriame pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, tačiau Karaliaus Mindaugo taurėje jiems dar nėra pavykę prasibrauti iki finalo ketverto.

Toks pasiekimas Pasvalio klubui neabejotinai būtų istorinis įvykis, ryškiomis raidėmis įrašytas į klubo metraščius.

„Žinoma, norėčiau patekti į finalo ketvertą kaip dalyvis, o ne kaip žiūrovas. Mes to norime, o tai normalu. Nesame ir nebūsime priskiriami prie favoritų, bet mes pažadame kautis Panevėžyje.

Patekimas į finalo ketvertą būtų didelė šventė klubui ir man, kaip treneriui, bei visai organizacijai“, – sakė treneris G. Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris