S. Kulviečio karjeros rungtynėse – „Lietkabelio“ pergalė prieš nukraujavusius „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

S. Kulviečio karjeros rungtynėse – „Lietkabelio“ pergalė prieš nukraujavusius „Šiaulius“

Autorius: LKL.LT
2019-02-02

Pastaruoju metu Panevėžio „Lietkabelio“ klube vykstančios permainos didelės įtakos komandos pasirodymams nepadarė – „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo iškovota dar viena pergalė.

„Lietkabelis“ (12/8) savo namų arenoje 95:83 (23:21, 14:23, 34:20, 24:19) susitvarkė su „Šiauliais“ (3/18).

Ketvirtajame kėlinyje panevėžiečiai turėjo dviženklį pranašumą, tačiau Beno Griciūno vedami svečiai neleido varžovams per daug atitrūkti – 78:71. Per likusią kėlinio dalį šiauliečiai bandė priartėti, tačiau šeimininkai netrukus susigrąžino pranašumą (88:78). Per likusį laiką šiauliečiams pritrūko jėgų ir grįžti į rungtynes nebepavyko – panevėžiečiai mačą laimėjo 95:83.  

Į pergalę Panevėžio krepšininkus vedė karjeros rungtynes sužaidęs Saulius Kulvietis. Šis surinko 25 taškus (5/6 tritaškiai) ir sukaupė net 34 naudingumo balus.

Panevėžiečių gretose taip pat debiutavo naujausias jų įžaidėjas Ikenna Iroegbu. Pirmajame savo mače Lietuvoje jis pelnė 14 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Tuo tarpu šiauliečiai rungtynėse vertėsi be savo lyderio Igno Vaitkaus. Prieš mačą buvo pranešta, kad krašto puolėjas dėl pėdos traumos nerungtyniaus maždaug mėnesį. Svečiai rungtynėms iš viso registravo vos 9 krepšininkus.

Vienu svarbiausių faktorių rungtynėse tapo kova dėl atšokusių kamuolių. Ją šeimininkai laimėjo net 36:21.

Tai savo komentare po rungtynių išskyrė ir šiauliečių treneris Antanas Sireika.

„Prieš rungtynes sakiau, kad svarbu bus sustabdyti jų aukštaūgius, tai kovą dėl kamuolių pralaimėjome beveik dvigubai. Jei jau nepataikėme savo metimų, tai atkovoti kamuolių šansų praktiškai neturėjome. 

Taip pat prieš tokias stipresnes komandas reikia žaisti agresyviau, geriau pataikyti, o šiandien ta mūsų artilerija tiesiog nesuveikė.“

Savo ruožtu nugalėtojų strategas Nenadas Čanakas pasidžiaugė savo auklėtinių pasirodymu antroje rungtynių pusėje.

„Šiandien mums pavyko išgyventi rungtynes. Pradėjome gerai, tačiau tada norėjome išbandyti naujus žaidėjus ir išsimušėme iš ritmo. Strigome puolime, nesusitvarkėme gynyboje ir po dviejų kėlinių turėjome rimtų problemų. 

Antroje rungtynių pusėje sureagavome gerai, pagerinome gynybą, pataikėme kelis svarbius metimus ir laimėjome. Džiugina tai, kad tinkamai grįžome į rungtynes po pertraukos.“

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis – 25 (5/6 tritaškiai), Ikenna Iroegbu – 14, Mindaugas Kupšas – 12, Simas Jasaitis ir Žiga Dimecas – po 11;

„Šiauliai“: Benas Griciūnas – 19, Karolis Lukošiūnas – 15, Evaldas Šaulys ir Cedrickas Bowenas – po 9;

Dvikovą sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai, kurie jau po penkių minučių turėjo sukaupę dviženklį pranašumą – 16:5. Panašus skirtumas laikėsi ilgą laiką, tačiau ketvirčio pabaigoje šiauliečiai spurtavo 8:0 ir po pirmojo kėlinio „Lietkabelio“ persvara siekė vos du taškus – 23:21.

Antrojo kėlinio starte panevėžiečiai dar buvo priekyje, bet ketvirčiui įpusėjus svečiai rezultatą išlygino – 30:30. Tada iniciatyvą perėmė šiauliečiai – būtent jie išsiveržė į priekį ir solidžiai sužaidę antrą kėlinio dalį įpusėjus mačui jau šiauliečiai pirmavo 44:37.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai netruko grįžti į rungtynes ir rezultatą išlygino – 52:52. Panevėžiečiai daugiausiai S. Kulviečio dėka ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose, kėlinio pabaigoje spurtavo ir likus žaisti vienam kėliniui pirmavo 71:64.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris